Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Digital Natives en GreenHome ontwikkelen samen Regionaal Energieloket
Greenhome

Digital Natives en GreenHome ontwikkelen samen Regionaal Energieloket

Regionaal Energieloket wordt ontwikkeld door een multidisciplinair team van medewerkers van zowel Digital Natives als GreenHome. Al in de ontwerpfase ontstond deze nauwe samenwerking, die in de ontwikkelfase werd voortgezet: het Digital Natives development-team ontwikkelde de front-end van het platform, terwijl GreenHome zorg droeg voor de backend, hosting en continuous deployment. Ook leverde GreenHome een toegewijde product owner die gaandeweg het traject alle prioriteiten aanbracht. Door dagelijkse samenwerking en overleg ontstond een goede band tussen de teamleden. Tijdens sprint retrospectives benoemden beide partijen telkens de goede sfeer en samenwerking in het team.

greenhome-logo

Digitaal platform voor woningverduurzaming

Landingspagina's voor iedere gemeente

In de eerste fase van het project lag de focus op informatievoorziening op gemeentelijk niveau. Door de inzet van een custom landingspagina voor elke Nederlandse gemeente vindt de bezoeker in een herkenbare omgeving informatie over energiebesparende maatregelen, het laatste nieuws, projecten en evenementen in de buurt en subsidies en leningen in de gemeente. Elk onderdeel van de website is zo ingericht dat de informatievoorziening specifieker wordt zodra de bezoeker zijn / haar gemeente heeft ingevoerd.

We hebben met Digital Natives een erg fijne samenwerking gehad. We zochten een partner die niet alleen uitvoerde wat op het bordje komt, maar daadwerkelijk meedenkt met onze vraagstukken en zelf met suggesties komt voor eventuele verbeteringen. Op die manier creëer je een gezamenlijke kennis van het product wat ten goede komt aan snelheid en kwaliteit. We hebben voorafgaand aan de samenwerking met meerdere partijen gesproken. Bij Digital Natives hadden we vanaf het eerste moment een goed gevoel. Digitale productontwikkeling kan lastig en onvoorspelbaar zijn, maar met Digital Natives vinden we altijd wel een oplossing waar beide partijen achter staan.

Guus Stultiens
Product Owner Regionaal Energieloket

Headless CMS

Vanuit GreenHome kwam de wens om te werken met het headless CMS Contentful en met Typescript. Digital Natives vulde dit aan met het Nuxt framework. Het resultaat is een platform dat “statically generated” is: bij wijzigingen in het CMS worden nieuwe pagina’s gegenereerd als statische HTML pagina’s. Hierdoor is het platform optimaal te indexeren en blijft goede performance gegarandeerd. Daarnaast is er nauwelijks server-infrastructuur nodig, waardoor de kosten voor hosting laag zijn.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Hoe we razendsnelle headless platforms bouwen met Nuxt

Benieuwd hoe we snelle headless platforms bouwen met Nuxt? Developers Gijs en Lars vertellen er je alles over

Door Gijs Wilbrink op 17/02/2020

14:29 - 17 februari 2020
digital natives aan het woord

Hoe de overheid eigenlijk met ons zou moeten communiceren

Waar is de burger mee geholpen? Digital Natives schreef een verslag van de eerste digitale burgerschapslezing door de Nationale ombudsman.

Door Bart Baeschnitt op 12/02/2020

14:21 - 12 februari 2020
digital natives aan het woord

Nee, je hebt geen mandaat – en 7 andere dingen die je als Product Owner moet weten

Hoe kun je je stakeholders zo goed mogelijk bedienen? Deze 8 tips voor en door product owners helpen je met stakeholdermanagement.

Door Sophie Duindam op 21/01/2020

10:00 - 21 januari 2020
opinie

Hey Product Owner! Zo ga je om met je stakeholders

Hoe ge je als product owner om met je stakeholders? Dat bespraken we met Digital Natives-klanten Boudewijn, Guus, Michel, Christianne, Rosanne en Tjebbe.

Door Sophie Duindam op 20/01/2020

09:27 - 20 januari 2020
opinie

Nieuwe Native! Viola!

Eind november heeft Digital Natives Viola mogen verwelkomen bij het team. Benieuwd waarom zij bij ons aan de slag te gegaan?

Door Nicole Stroosnijder op 03/01/2020

09:20 - 3 januari 2020

2019, het jaar waarin we alles beter deden

Digital Natives neemt je mee door de hoogtepunten van 2019.

Door Sophie Duindam op 30/12/2019

10:55 - 30 december 2019

Digital Natives krijgt voor derde keer FD Gazellen

Digital Natives neemt voor de derde keer de FD Gazellen award in ontvangst. Een mooie kers op de taart, aldus Sander van der Vliet.

Door Nicole Stroosnijder op 18/12/2019

13:58 - 18 december 2019
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden