Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Digital Natives en GreenHome ontwikkelen samen Regionaal Energieloket
Greenhome

Digital Natives en GreenHome ontwikkelen samen Regionaal Energieloket

Regionaal Energieloket wordt ontwikkeld door een multidisciplinair team van medewerkers van zowel Digital Natives als GreenHome. Al in de ontwerpfase ontstond deze nauwe samenwerking, die in de ontwikkelfase werd voortgezet: het Digital Natives development-team ontwikkelde de front-end van het platform, terwijl GreenHome zorg droeg voor de backend, hosting en continuous deployment. Ook leverde GreenHome een toegewijde product owner die gaandeweg het traject alle prioriteiten aanbracht. Door dagelijkse samenwerking en overleg ontstond een goede band tussen de teamleden. Tijdens sprint retrospectives benoemden beide partijen telkens de goede sfeer en samenwerking in het team.

greenhome-logo

Digitaal platform voor woningverduurzaming

Landingspagina's voor iedere gemeente

In de eerste fase van het project lag de focus op informatievoorziening op gemeentelijk niveau. Door de inzet van een custom landingspagina voor elke Nederlandse gemeente vindt de bezoeker in een herkenbare omgeving informatie over energiebesparende maatregelen, het laatste nieuws, projecten en evenementen in de buurt en subsidies en leningen in de gemeente. Elk onderdeel van de website is zo ingericht dat de informatievoorziening specifieker wordt zodra de bezoeker zijn / haar gemeente heeft ingevoerd.

We hebben met Digital Natives een erg fijne samenwerking gehad. We zochten een partner die niet alleen uitvoerde wat op het bordje komt, maar daadwerkelijk meedenkt met onze vraagstukken en zelf met suggesties komt voor eventuele verbeteringen. Op die manier creëer je een gezamenlijke kennis van het product wat ten goede komt aan snelheid en kwaliteit. We hebben voorafgaand aan de samenwerking met meerdere partijen gesproken. Bij Digital Natives hadden we vanaf het eerste moment een goed gevoel. Digitale productontwikkeling kan lastig en onvoorspelbaar zijn, maar met Digital Natives vinden we altijd wel een oplossing waar beide partijen achter staan.

Guus Stultiens
Product Owner Regionaal Energieloket

Headless CMS

Vanuit GreenHome kwam de wens om te werken met het headless CMS Contentful en met Typescript. Digital Natives vulde dit aan met het Nuxt framework. Het resultaat is een platform dat “statically generated” is: bij wijzigingen in het CMS worden nieuwe pagina’s gegenereerd als statische HTML pagina’s. Hierdoor is het platform optimaal te indexeren en blijft goede performance gegarandeerd. Daarnaast is er nauwelijks server-infrastructuur nodig, waardoor de kosten voor hosting laag zijn.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden