Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017
Menu

Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017

Voor de vierde keer op rij organiseerde webanalisten.nl op Texel het Conversion Hotel. Van 16 t/m 18 november kwamen 250 experts in optimalisatie, Growth Strategy, UX, Copywriting, Analytics, Psychologie bij elkaar. Een heel weekend met 12 uur aan content van nationale en internationale sprekers, 12 uur slaap en 24 uur kennis delen, netwerken en feest. Dit jaar waren Digital Natives’ Marije en Sophie erbij. 

Een heel weekend vol interessante content. Marije deelt 3 lessen die haar het meeste zijn bijgebleven:

  1. Zonder een goede basis heeft het geen zin om te testen: Matthew Roach gaf ons kijkje in de keuken van Nu.nl en vertelde over alles wat je kan en moet doen voordat je start met testen. Product customer fit en een goede analyticsbasis zijn cruciaal voordat je aan de ’sexy stuff’ kan beginnen.
  2. Ga niet af op je gevoel, maar test je hypotheses: Ronny Kohavi van Microsoft, een autoriteit op het gebied van analyse en experimenteren, benadrukte in zijn talk het belang van testen. Eén test kan enorme resultaten opleveren. Maar tegenover elke win, staan bij Microsoft 5000 gefaalde experimenten. Zo lang je niet test weet je niet welke hypothese jou die enorme uplift zal opleveren.
  3. Begeleid proefpersonen in een usertest met een verhaal, maar laat ze de taak zelf specificeren: Els Aerts gaf als voorbeeld dat je een deelnemer aan een user test niet de taak moet geven om op zoek te gaan naar een rood feestjurkje, maar naar een outfit voor een feest dat als thema rood heeft. Dan is het aan de proefpersoon om naar een feestjurkje te zoeken óf naar bijvoorbeeld een rode onesie. Deze taak zal voor sommige mensen veel natuurlijker voelen en de test daardoor nog waardevoller maken. 

Sfeerimpressie
Onze algemene indruk van het event? De presentaties waren ontzettend inspirerend en van hoge kwaliteit, maar het uitwisselen van ervaringen met onze sympathieke CRO-collega’s was minstens zo interessant! Ben je er niet bij geweest, maar wil je toch sfeer proeven? Kijk dan hier voor een sfeerimpressie, de slides en notities.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Facebook protect, de nieuwe feature van de iOS Facebook app

Deze week heeft Front-end Developer Wouter een artikel geselecteerd op Wired, over de nieuwe feature van de Facebook app op iOS: Facebook protect. Lees hier meer.

16:08 - 13 maart 2018

Predictions for the year ahead

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Waar gaat ons digitale hart sneller van kloppen? Deze week is Digital Strategist Bart aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Bart.

09:03 - 27 februari 2018

Growing a community starts with your product

Hoe krijg je gebruikers op je platform en hoe zorg je ervoor dat ze actief worden en een evangelist worden voor jouw merk? Lees hier het artikel wat Marije deze week selecteerde over het bouwen van een community.

07:27 - 14 februari 2018

De 4 grootste uitdagingen op het gebied van product roadmaps

Wat zijn de uitdagingen van een Product Manager? Sophie selecteerde er vier en heeft tips hoe je met die uitdagingen om kunt gaan. Lees het hier.

13:46 - 23 januari 2018

Prins Claus Fonds kiest Digital Natives als digitale partner

Prins Claus Fonds heeft na een pitchtraject Digital Natives gekozen als digitale partner. In die rol gaat Digital Natives aan de slag met twee projecten. Lees hier meer.

13:28 - 18 januari 2018

Mediatrends om rekening mee te houden

Onze Natives verzamelen elke dag artikelen op het web. Deze week selecteerde Elmar een long read van Thomas Baekdal, met daarin de mediatrends waarmee we rekening moeten houden dit jaar. Lees het hier.

15:02 - 10 januari 2018

Fonk selecteerde Erik de Vreede als één van de 20 meest inspirerende mensen van 2017

Welke mensen inspireren het meest? Wie zijn de pareltjes van 2017? Fonk selecteerden dit jaar voor de tweede keer op rij 20 opmerkelijke en bijzondere mensen. Oprichter van Digital Natives Erik de Vreede is één van die Most Inspring People. En daar zijn we trots op. Lees hier het artikel.

12:44 - 8 januari 2018

Sint Maartenskliniek nu ook online verder in beweging

De Sint Maartenskliniek, specialist in bewegingszorg, heeft een compleet vernieuwde website. Digital Natives is verantwoordelijk voor zowel de strategie van de website als de vormgeving en de technische realisatie. Lees hier meer over het project. 

15:04 - 20 december 2017

Marloes versterkt het team als Projectmanager

Marloes de Haan is gestart als Projectmanager bij Digital Natives. In die rol gaat ze verschillende klanten bedienen. Meer weten over Marloes en haar achtergrond? Lees het hier

14:26 - 13 december 2017

Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017

Voor de vierde keer op rij organiseerde webanalisten.nl op Texel het Conversion Hotel. Dit jaar waren Digital Natives’ Marije en Sophie erbij. Marije deelt hier 3 lessen die haar het meest zijn bijgebleven. 

12:58 - 7 december 2017
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden