Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017
Menu

Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017

Voor de vierde keer op rij organiseerde webanalisten.nl op Texel het Conversion Hotel. Van 16 t/m 18 november kwamen 250 experts in optimalisatie, Growth Strategy, UX, Copywriting, Analytics, Psychologie bij elkaar. Een heel weekend met 12 uur aan content van nationale en internationale sprekers, 12 uur slaap en 24 uur kennis delen, netwerken en feest. Dit jaar waren Digital Natives’ Marije en Sophie erbij. 

Een heel weekend vol interessante content. Marije deelt 3 lessen die haar het meeste zijn bijgebleven:

  1. Zonder een goede basis heeft het geen zin om te testen: Matthew Roach gaf ons kijkje in de keuken van Nu.nl en vertelde over alles wat je kan en moet doen voordat je start met testen. Product customer fit en een goede analyticsbasis zijn cruciaal voordat je aan de ’sexy stuff’ kan beginnen.
  2. Ga niet af op je gevoel, maar test je hypotheses: Ronny Kohavi van Microsoft, een autoriteit op het gebied van analyse en experimenteren, benadrukte in zijn talk het belang van testen. Eén test kan enorme resultaten opleveren. Maar tegenover elke win, staan bij Microsoft 5000 gefaalde experimenten. Zo lang je niet test weet je niet welke hypothese jou die enorme uplift zal opleveren.
  3. Begeleid proefpersonen in een usertest met een verhaal, maar laat ze de taak zelf specificeren: Els Aerts gaf als voorbeeld dat je een deelnemer aan een user test niet de taak moet geven om op zoek te gaan naar een rood feestjurkje, maar naar een outfit voor een feest dat als thema rood heeft. Dan is het aan de proefpersoon om naar een feestjurkje te zoeken óf naar bijvoorbeeld een rode onesie. Deze taak zal voor sommige mensen veel natuurlijker voelen en de test daardoor nog waardevoller maken. 

Sfeerimpressie
Onze algemene indruk van het event? De presentaties waren ontzettend inspirerend en van hoge kwaliteit, maar het uitwisselen van ervaringen met onze sympathieke CRO-collega’s was minstens zo interessant! Ben je er niet bij geweest, maar wil je toch sfeer proeven? Kijk dan hier voor een sfeerimpressie, de slides en notities.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Marloes versterkt het team als Projectmanager

Marloes de Haan is gestart als Projectmanager bij Digital Natives. In die rol gaat ze verschillende klanten bedienen. Meer weten over Marloes en haar achtergrond? Lees het hier

14:26 - 13 december 2017

Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017

Voor de vierde keer op rij organiseerde webanalisten.nl op Texel het Conversion Hotel. Dit jaar waren Digital Natives’ Marije en Sophie erbij. Marije deelt hier 3 lessen die haar het meest zijn bijgebleven. 

12:58 - 7 december 2017

Minimalisme draagt bij aan gewenst gedrag

Hoe draagt minimalisme bij aan conversie en het ontwerpen van gewenst gedrag in het geval van UX Design? Maar ook aan de productiviteit in je dagelijkse werk? Lees hier het artikel wat projectmanager Marloes selecteerde.

09:34 - 5 december 2017

The web began dying in 2014, here’s how

Deze week selecteerde Front-end developer Riekus een artikel van open source hacker Andre Staltz. Aan de hand van analyzes van dataverkeer van de afgelopen 3 jaar stelt hij dat de onderliggende dynamiek op het web sterk aan het veranderen is. Lees hier meer.

16:15 - 20 november 2017

Omgaan met stress

Omgaan met stress? Niksen helpt niet! Maar wat dan wel? Lees hier het geselecteerde artikel van Bart over omgaan met stress.

15:33 - 16 november 2017

Wat zijn de nieuwe features in Google Tag Manager?

Deze week selecteerde Digital Marketeer Marije een artikel over Google Tag Manager. Welke nieuwe feature springt er wat haar betreft uit? Lees het hier

08:16 - 8 november 2017

Digital Natives voor de tweede keer een FD Gazellen

Digital Natives is voor de tweede keer geselecteerd als FD Gazellen. Het Amsterdamse internetbureau behoort hiermee tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. In 2016 werd Digital Natives ook al benoemd tot FD Gazelle.

10:33 - 6 november 2017

Wat een filmnerd ons kan leren over digitale technologie en design

Deze week scrollde Digital Natives-developer Gijs Wilbrink door zijn favoriete filmkanaal op YouTube, en verbaasde zich over de inzichten die hij kreeg over ons eigen vakgebied. Lees hier het artikel

09:32 - 6 november 2017

Vier nieuwe collega’s versterken het team van Digital Natives

Digital Natives blijft groeien. Afgelopen maanden kregen we versterking van maar liefst vier nieuwe collega’s. Benieuwd naar de nieuwe Natives? Maak hier kennis met Riekus, Aart, Dmitri & Greta.

10:20 - 25 oktober 2017

Waarom één ding tegelijk doen je effectiever en gelukkiger maakt

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Deze week is digital marketeer Sophie aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Sophie waarom één ding tegelijk doen je effectiever en gelukkiger maakt.

12:52 - 10 oktober 2017
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden