Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Digitale innovatie in de culturele sector
Menu

Digital Natives organiseert op vrijdag 25 augustus, in aanloop naar de Uitmarkt op het Marineterrein, een ronde tafel gesprek over digitale innovatie in de culturele sector. Samen met kunstkijkers Ko & Kho en de succesvolle digitale platformen VoordeKunst en We are Public spreken we over welke kansen en uitdagingen er op digitaal gebied liggen in de culturele sector.

Waar blijft de disruptie van de kunst & cultuur sector? Waarom komt dat niet op gang? Hoe kan digitale technologie ingezet worden om de afstand tussen kunstenaar en publiek te verkleinen? Wat is het belang van menselijke curatie en kan dat niet beter gedaan worden door algoritmes? Moet de gebruiker het culturele aanbod bepalen of gaat dat te ver?

Hier praten we over tijdens het ronde tafelgesprek op vrijdag 25 augustus op het kantoor van Digital Natives. Na afloop vindt er een borrel plaats en is er de gelegenheid om na te praten. Het gehele gesprek is na afloop te beluisteren als Podcast. Meld je aan via frederike@digitalnatives.nl of hier via Facebook.

Tijd: Vrijdag 25 augustus 17.00  – 18.00 uur
Locatie: Digital Natives, Kattenburgerstraat 5, Gebouw 027E, 1e verdieping 1018 JA Amsterdam

Deelnemers
Onze deelnemers aan het ronde tafel gesprek zijn:

Ko & Kho
Ko & Kho zijn Ko van ’t Hek en Yuki Kho. Zij houden van kunst en praten erover zoals je praat over films of voetbal. Elke maand geven ze vijf tips op hun site, doen live evenementen en geven advies aan kunst- en culturele instellingen. Naast de kunsttips geven ze advies aan kunst- en cultu­rele in­stel­lingen, hosten ze avonden over kunst en kunst­quizzes.

http://kunstkijkenmetkoenkho.nl

Jelle Agema van Voordekunst
Jelle Agema is data-analyst en marketeer bij Voordekunst, het grootste crowdfundplatform voor de creatieve sector. Voordekunst geeft advies, begeleidt crowdfundingcampagnes en helpt zo de doelen van kunstenaars én de creatieve sector te bereiken. Donateurs kunnen via de website direct en gemakkelijk bijdragen aan het project van hun keuze. Met kleine en grote donaties van particulieren en bedrijven zijn via voordekunst al meer dan 2500 projecten succesvol gefinancierd.

(Sinds 2014 werkt Digital Natives samen met Voordekunst. We zijn gestart met een online strategie voor het platform, het digitaliseren van de customer journey en het ontwerpen en ontwikkelen van het platform. Elke maand werken we samen binnen ons Evolve-traject verder aan het platform. Op basis van de prestaties en analytics worden maandelijks verbeteringen aan het systeem doorgevoerd.)

https://www.voordekunst.nl

Jon van Heemsbergen van We are Public
Jon van Heemsbergen, zakelijk leider bij We are Public, heeft jarenlange marketingervaring in de cultuursector. Het online platform van We are Public en de pas geven cultuuroptimisten onbeperkt toegang tot de beste cultuur. Met de We Are Public pas investeer je voor €15 per maand mee in cultuur, in jonge makers en nieuw talent. We Are Public stuurt je op avontuur, naar dingen die je anders nooit zou hebben ontdekt. En ze betalen de makers en instellingen voor je bezoek. Zo zitten de zalen voller, is er altijd publiek en dragen we samen bij aan een stad vol prachtige concerten, exposities, voorstellingen en films

(Digital Natives ontwierp en ontwikkelde het community-platform voor We Are Public. We introduceerden features als vrienden gratis meenemen, favorieten toevoegen en online reserveren, waar nu volop gebruik van wordt gemaakt. )

https://www.wearepublic.nl

Erik de Vreede van Digital Natives
Erik is samen met Sander van der Vliet een van de oprichters van Digital Natives, een jong en ambitieus online bureau dat aan de voorkant van de digitale industrie opereert. Digital Natives ziet het als missie om nieuwe technologie snel tot ons te nemen en deze succesvol toe te passen voor onze klanten. Samen ontwerpen we de beste online diensten die zowel esthetisch, functioneel en technisch een grote meerwaarde vormen voor de eindgebruiker.

 

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Mediatrends om rekening mee te houden

Onze Natives verzamelen elke dag artikelen op het web. Deze week selecteerde Elmar een long read van Thomas Baekdal, met daarin de mediatrends waarmee we rekening moeten houden dit jaar. Lees het hier.

15:02 - 10 januari 2018

Fonk selecteerde Erik de Vreede als één van de 20 meest inspirerende mensen van 2017

Welke mensen inspireren het meest? Wie zijn de pareltjes van 2017? Fonk selecteerden dit jaar voor de tweede keer op rij 20 opmerkelijke en bijzondere mensen. Oprichter van Digital Natives Erik de Vreede is één van die Most Inspring People. En daar zijn we trots op. Lees hier het artikel.

12:44 - 8 januari 2018

Sint Maartenskliniek nu ook online verder in beweging

De Sint Maartenskliniek, specialist in bewegingszorg, heeft een compleet vernieuwde website. Digital Natives is verantwoordelijk voor zowel de strategie van de website als de vormgeving en de technische realisatie. Lees hier meer over het project. 

15:04 - 20 december 2017

Marloes versterkt het team als Projectmanager

Marloes de Haan is gestart als Projectmanager bij Digital Natives. In die rol gaat ze verschillende klanten bedienen. Meer weten over Marloes en haar achtergrond? Lees het hier

14:26 - 13 december 2017

Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017

Voor de vierde keer op rij organiseerde webanalisten.nl op Texel het Conversion Hotel. Dit jaar waren Digital Natives’ Marije en Sophie erbij. Marije deelt hier 3 lessen die haar het meest zijn bijgebleven. 

12:58 - 7 december 2017

Minimalisme draagt bij aan gewenst gedrag

Hoe draagt minimalisme bij aan conversie en het ontwerpen van gewenst gedrag in het geval van UX Design? Maar ook aan de productiviteit in je dagelijkse werk? Lees hier het artikel wat projectmanager Marloes selecteerde.

09:34 - 5 december 2017

The web began dying in 2014, here’s how

Deze week selecteerde Front-end developer Riekus een artikel van open source hacker Andre Staltz. Aan de hand van analyzes van dataverkeer van de afgelopen 3 jaar stelt hij dat de onderliggende dynamiek op het web sterk aan het veranderen is. Lees hier meer.

16:15 - 20 november 2017

Omgaan met stress

Omgaan met stress? Niksen helpt niet! Maar wat dan wel? Lees hier het geselecteerde artikel van Bart over omgaan met stress.

15:33 - 16 november 2017

Wat zijn de nieuwe features in Google Tag Manager?

Deze week selecteerde Digital Marketeer Marije een artikel over Google Tag Manager. Welke nieuwe feature springt er wat haar betreft uit? Lees het hier

08:16 - 8 november 2017

Digital Natives voor de tweede keer een FD Gazellen

Digital Natives is voor de tweede keer geselecteerd als FD Gazellen. Het Amsterdamse internetbureau behoort hiermee tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. In 2016 werd Digital Natives ook al benoemd tot FD Gazelle.

10:33 - 6 november 2017
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden