Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Digitale innovatie in de culturele sector
Menu

Digital Natives organiseert op vrijdag 25 augustus, in aanloop naar de Uitmarkt op het Marineterrein, een ronde tafel gesprek over digitale innovatie in de culturele sector. Samen met kunstkijkers Ko & Kho en de succesvolle digitale platformen VoordeKunst en We are Public spreken we over welke kansen en uitdagingen er op digitaal gebied liggen in de culturele sector.

Waar blijft de disruptie van de kunst & cultuur sector? Waarom komt dat niet op gang? Hoe kan digitale technologie ingezet worden om de afstand tussen kunstenaar en publiek te verkleinen? Wat is het belang van menselijke curatie en kan dat niet beter gedaan worden door algoritmes? Moet de gebruiker het culturele aanbod bepalen of gaat dat te ver?

Hier praten we over tijdens het ronde tafelgesprek op vrijdag 25 augustus op het kantoor van Digital Natives. Na afloop vindt er een borrel plaats en is er de gelegenheid om na te praten. Het gehele gesprek is na afloop te beluisteren als Podcast. Meld je aan via frederike@digitalnatives.nl of hier via Facebook.

Tijd: Vrijdag 25 augustus 17.00  – 18.00 uur
Locatie: Digital Natives, Kattenburgerstraat 5, Gebouw 027E, 1e verdieping 1018 JA Amsterdam

Deelnemers
Onze deelnemers aan het ronde tafel gesprek zijn:

Ko & Kho
Ko & Kho zijn Ko van ’t Hek en Yuki Kho. Zij houden van kunst en praten erover zoals je praat over films of voetbal. Elke maand geven ze vijf tips op hun site, doen live evenementen en geven advies aan kunst- en culturele instellingen. Naast de kunsttips geven ze advies aan kunst- en cultu­rele in­stel­lingen, hosten ze avonden over kunst en kunst­quizzes.

http://kunstkijkenmetkoenkho.nl

Jelle Agema van Voordekunst
Jelle Agema is data-analyst en marketeer bij Voordekunst, het grootste crowdfundplatform voor de creatieve sector. Voordekunst geeft advies, begeleidt crowdfundingcampagnes en helpt zo de doelen van kunstenaars én de creatieve sector te bereiken. Donateurs kunnen via de website direct en gemakkelijk bijdragen aan het project van hun keuze. Met kleine en grote donaties van particulieren en bedrijven zijn via voordekunst al meer dan 2500 projecten succesvol gefinancierd.

(Sinds 2014 werkt Digital Natives samen met Voordekunst. We zijn gestart met een online strategie voor het platform, het digitaliseren van de customer journey en het ontwerpen en ontwikkelen van het platform. Elke maand werken we samen binnen ons Evolve-traject verder aan het platform. Op basis van de prestaties en analytics worden maandelijks verbeteringen aan het systeem doorgevoerd.)

https://www.voordekunst.nl

Jon van Heemsbergen van We are Public
Jon van Heemsbergen, zakelijk leider bij We are Public, heeft jarenlange marketingervaring in de cultuursector. Het online platform van We are Public en de pas geven cultuuroptimisten onbeperkt toegang tot de beste cultuur. Met de We Are Public pas investeer je voor €15 per maand mee in cultuur, in jonge makers en nieuw talent. We Are Public stuurt je op avontuur, naar dingen die je anders nooit zou hebben ontdekt. En ze betalen de makers en instellingen voor je bezoek. Zo zitten de zalen voller, is er altijd publiek en dragen we samen bij aan een stad vol prachtige concerten, exposities, voorstellingen en films

(Digital Natives ontwierp en ontwikkelde het community-platform voor We Are Public. We introduceerden features als vrienden gratis meenemen, favorieten toevoegen en online reserveren, waar nu volop gebruik van wordt gemaakt. )

https://www.wearepublic.nl

Erik de Vreede van Digital Natives
Erik is samen met Sander van der Vliet een van de oprichters van Digital Natives, een jong en ambitieus online bureau dat aan de voorkant van de digitale industrie opereert. Digital Natives ziet het als missie om nieuwe technologie snel tot ons te nemen en deze succesvol toe te passen voor onze klanten. Samen ontwerpen we de beste online diensten die zowel esthetisch, functioneel en technisch een grote meerwaarde vormen voor de eindgebruiker.

 

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Omgaan met stress

Omgaan met stress? Niksen helpt niet! Maar wat dan wel? Lees hier het geselecteerde artikel van Bart over omgaan met stress.

15:33 - 16 november 2017

Wat zijn de nieuwe features in Google Tag Manager?

Deze week selecteerde Digital Marketeer Marije een artikel over Google Tag Manager. Welke nieuwe feature springt er wat haar betreft uit? Lees het hier

08:16 - 8 november 2017

Digital Natives voor de tweede keer een FD Gazellen

Digital Natives is voor de tweede keer geselecteerd als FD Gazellen. Het Amsterdamse internetbureau behoort hiermee tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. In 2016 werd Digital Natives ook al benoemd tot FD Gazelle.

10:33 - 6 november 2017

Wat een filmnerd ons kan leren over digitale technologie en design

Deze week scrollde Digital Natives-developer Gijs Wilbrink door zijn favoriete filmkanaal op YouTube, en verbaasde zich over de inzichten die hij kreeg over ons eigen vakgebied. Lees hier het artikel

09:32 - 6 november 2017

Vier nieuwe collega’s versterken het team van Digital Natives

Digital Natives blijft groeien. Afgelopen maanden kregen we versterking van maar liefst vier nieuwe collega’s. Benieuwd naar de nieuwe Natives? Maak hier kennis met Riekus, Aart, Dmitri & Greta.

10:20 - 25 oktober 2017

Waarom één ding tegelijk doen je effectiever en gelukkiger maakt

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Deze week is digital marketeer Sophie aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Sophie waarom één ding tegelijk doen je effectiever en gelukkiger maakt.

12:52 - 10 oktober 2017

The Future of Work Symposium van The School of Life

Volgende week vrijdag (29 september) organiseren onze vrienden van de The School of Life het business symposium: The Future of Work. Een bizar sterke line-up met o.a. Alain de Botton, Ricardo Semler en David Allen. Het symposium gaat over de toekomst van het werken: Gaan we steeds meer over op zelfsturende organisatie die uitgaan van vertrouwen, verantwoordelijkheid en transparantie, zoals we dat bij Digital Natives doen? We nemen jou graag mee volgende week. Wij mogen onze relaties een korting aanbieden. Lees hier meer.

15:42 - 20 september 2017

Waarom frictie niet alleen je vijand is maar ook je vriend

Lead designer Elmar selecteerde een artikel van Sadhana Balaji: ‘Friction isn’t always the bad guy in User Experience’. Lees hier het artikel en de reactie van Elmar.

08:46 - 14 september 2017

Hidden Brains

Deze week luisterde Digital Marketeer Marije naar een podcastaflevering van Hidden Brain over het toekennen van menselijke kenmerken aan robots. Lees hier meer over de podcast en de uitleg van Marije.

10:01 - 24 augustus 2017

Waarom superhelden niet in een development team horen

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Deze week is Front-end developer Riekus aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Riekus waarom superhelden niet in een development team horen.

14:53 - 23 augustus 2017
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden