Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Fonk selecteerde Erik de Vreede als één van de 20 meest inspirerende mensen van 2017
Menu

Fonk selecteerde Erik de Vreede als één van de 20 meest inspirerende mensen van 2017

Welke mensen inspireren het meest? Wie zijn de pareltjes van 2017? Fonk selecteerden dit jaar voor de tweede keer op rij 20 opmerkelijke en bijzondere mensen. Mensen die in staat zijn meerdere talenten aan elkaar te knopen en die soms niet een of twee maar wel tien bordjes tegelijk in de lucht kunnen houden. Moedige mensen die links durven stappen als de meute naar rechts gaat. Mensen die ook keuzes durven maken die niet altijd voor de hand liggen. Oprichter van Digital Natives Erik de Vreede is één van die Most Inspring People. En daar zijn we trots op.

Waarom staat Erik in de lijst? Werkgever zijn is een kunst. Erik weet hier alles van en is een geweldige inspirator voor mensen met wie hij werkt en voor wie hem van buitenaf volgt een houvast. Weinig mensen kunnen zoveel talenten aan elkaar knopen en vervolgens van het geheel een succes maken.

‘In 1997 struinde ik nachtenlang het internet af onder het piepende geluid van een 28k8 modem. Uren achter elkaar kaapte ik de familiecomputer, aangetrokken door een magische en oneindige stroom van hyperlinks, die me meenam naar alle uithoeken van de wereld. Pagina voor pagina ontstond een liefde voor iets totaal nieuws. Voor iets dat in beginsel nog maar lastig te omschrijven was. Ik ben heel dankbaar dat ik op jonge leeftijd de ommekeer mocht ervaren. Tussen een leven zonder en eentje met mijn grootste bron van inspiratie: het Internet.

Nieuwe golf
We zijn van ver gekomen. We overleefden IRC, ICQ, MSN, Napster, Hyves en Myspace. De onschuld van het web lijkt nu voorgoed voorbij. We zijn beland in een landschap dat gedomineerd wordt door grote spelers als Facebook en Google, maar toch lijkt daar een nieuwe golf op te komen. De magie en ideologische kracht van de Blockchain en Cryptocurrencies is ongekend. Het doet me denken aan de begintijden van het web. De Blockchain is nog moeilijker uit te leggen dan het internet. Hier gaat zo’n ongekende verbeeldingskracht vanuit dat het mijn hart sneller laat kloppen.

Ode aan een nieuwe wereld
En zo brengt mijn nieuwsgierigheid me weer voorwaarts. Een autodidactische intuïtie die er voor zorgt dat ik de nieuwe technologie wil begrijpen en eigen wil maken om mijzelf en anderen weer voorwaarts te brengen. Daar word ik uiteindelijk het meest gelukkig van. Onder de naam Digital Natives heb ik een bijzondere groep mensen mogen verenigen met dezelfde liefde voor het Internet. Als ode aan de nieuwe wereld waarin wij zijn opgegroeid.’

Bron: Fonk

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Moeten developers aardig zijn? (spoiler: ja!)

shared by stephanie on 15/05/2018

Front-end Developer Riekus is deze week aan het woord. Moeten developers aardig zijn? (spoiler: ja!), lees hier het artikel.

shared by Stephanie Muller

11:56 - 15 mei 2018

Rapid UX Research at Google

shared by stephanie on 01/05/2018

UX designer Renske heeft een artikel geselecteerd op Medium. Hoe kun je in hele korte tijd een UX research uitvoeren? Lees het hier.

shared by Stephanie Muller

12:00 - 1 mei 2018

Why Our Brains Fall for False Expertise, and How to Stop It

shared by stephanie on 16/04/2018

Deze week heeft Digital Marketeer Marije een artikel geselecteerd op Strategy-business.com. Hoe trap je niet meer in de val van je eigen hersenen? Lees het hier.

shared by Stephanie Muller

10:59 - 16 april 2018

Facebook protect, de nieuwe feature van de iOS Facebook app

shared by stephanie on 13/03/2018

Deze week heeft Front-end Developer Wouter een artikel geselecteerd op Wired, over de nieuwe feature van de Facebook app op iOS: Facebook protect. Lees hier meer.

shared by Stephanie Muller

16:08 - 13 maart 2018

Predictions for the year ahead

shared by stephanie on 27/02/2018

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Waar gaat ons digitale hart sneller van kloppen? Deze week is Digital Strategist Bart aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Bart.

shared by Stephanie Muller

09:03 - 27 februari 2018

Growing a community starts with your product

shared by stephanie on 14/02/2018

Hoe krijg je gebruikers op je platform en hoe zorg je ervoor dat ze actief worden en een evangelist worden voor jouw merk? Lees hier het artikel wat Marije deze week selecteerde over het bouwen van een community.

shared by Stephanie Muller

07:27 - 14 februari 2018

De 4 grootste uitdagingen op het gebied van product roadmaps

shared by stephanie on 23/01/2018

Wat zijn de uitdagingen van een Product Manager? Sophie selecteerde er vier en heeft tips hoe je met die uitdagingen om kunt gaan. Lees het hier.

shared by Stephanie Muller

13:46 - 23 januari 2018

Prins Claus Fonds kiest Digital Natives als digitale partner

shared by stephanie on 18/01/2018

Prins Claus Fonds heeft na een pitchtraject Digital Natives gekozen als digitale partner. In die rol gaat Digital Natives aan de slag met twee projecten. Lees hier meer.

shared by Stephanie Muller

13:28 - 18 januari 2018
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden