Digital Natives Digital Natives Digital Natives
De kunst van het werkgeven bij Digital Natives
Menu

De afgelopen maanden organiseerden Spring House & Amsterdam Economic Board een serie gesprekken over de toekomst van werken, leren en pionieren. Dagelijks ervaren we ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Flexibilisering, mobiliteit, technologie, duurzaamheid en innovatie. Begrippen als werkgever en werknemer veranderen en er ontstaan nieuwe netwerken met opdrachtgevers en opdrachtnemers. De traditionele manier van het werkgeven is aan verandering toe. Tijdens één van de gesprekken werden Frederike & Erik uitgenodigd om mee te praten over de (nieuwe) manier van werkgeven bij Digital Natives. Wij nemen je in dit artikel mee in de kunst van het werkgeven bij Digital Natives.

In korte tijd is het team van Digital Natives gegroeid naar een team van 14 mensen. Tijd om na te denken over HR zaken. Een extern bureau deed onderzoek naar het beter inrichten van de organisatie. De conclusie: Er moet een management laag komen. Iets waar wij bij Digital Natives niet achter staan, en dus gingen we zelf op onderzoek uit.

Zelfsturende teams
In navolging van onder andere Deeson, een digital agency in de UK, kozen wij ervoor om te werken met vaste multidisciplinaire teams die volledig zelfsturend zijn. Ieder team bestaat bij ons uit een Lead Designer, een Front-end Developer, een Digital Marketeer, een UX Designer en een Back-end Developer. Wij gebruiken het concept van ‘Cirkels’ als besturingsysteem van onze organisatie (iedere cirkel is een zelfsturende entiteit met een eigen doelstelling, bijvoorbeeld voor Sales of Development).

Van functioneringsgesprekken naar doorlopende feedback
Feedback en beoordelingen worden gedaan op basis van de volgende drie onderdelen:

  • Doorlopende 360 graden feedback van teamleden
  • Klanten beoordelen teams
  • Coaches beoordelen werknemers op basis van de doelen die ze samen hebben opgesteld.

Werken zonder managementlaag
Veel organisaties claimen dat ze deze nieuwe manier van werken binnen hun organisatie hebben geïntroduceerd. Is Digtal Natives voorloper? Erik de Vreede, oprichter & strateeg: ‘Wij zijn zeker niet de eerste organisatie die op deze manier werken, sterker nog, andere organisaties hebben ons geïnspireerd. Wat wij echter wel zien en vaak terughoren is dat wij één van de eerste organisaties zijn die niet werken met een managementlaag. Onze teams zijn echt zelfsturend en wij bepalen niet vanuit de directie hoe onze medewerkers moeten werken. Voor ons als oprichters brengt deze manier van werken ook uitdagingen met zich mee. Welke rol nemen wij als directie aan? En hoe zorgen wij ervoor dat de hiërarchie die de afgelopen jaren is ontstaan niet automatisch doorloopt? Dat blijft een ongoing proces, waarvan wij onszelf steeds bewust zijn en waar we iedere dag beter in worden.’

De learnings bij deze nieuwe manier van werken
Op dit moment zitten we nog in de pilotfase van deze nieuwe manier van werken. De belangrijkste learnings tot nu toe:

  • Neem het team mee in alle stappen van het proces
  • Presenteer het niet als ‘set in stone’
  • Hanteer het insect & adapt principe
  • Maak feedback geven onderdeel van het proces.

Wil je verder praten met Erik of Frederike over de manier van werken bij Digital Natives? Neem contact met ons op.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Moeten developers aardig zijn? (spoiler: ja!)

shared by stephanie on 15/05/2018

Front-end Developer Riekus is deze week aan het woord. Moeten developers aardig zijn? (spoiler: ja!), lees hier het artikel.

shared by Stephanie Muller

11:56 - 15 mei 2018

Rapid UX Research at Google

shared by stephanie on 01/05/2018

UX designer Renske heeft een artikel geselecteerd op Medium. Hoe kun je in hele korte tijd een UX research uitvoeren? Lees het hier.

shared by Stephanie Muller

12:00 - 1 mei 2018

Why Our Brains Fall for False Expertise, and How to Stop It

shared by stephanie on 16/04/2018

Deze week heeft Digital Marketeer Marije een artikel geselecteerd op Strategy-business.com. Hoe trap je niet meer in de val van je eigen hersenen? Lees het hier.

shared by Stephanie Muller

10:59 - 16 april 2018

Facebook protect, de nieuwe feature van de iOS Facebook app

shared by stephanie on 13/03/2018

Deze week heeft Front-end Developer Wouter een artikel geselecteerd op Wired, over de nieuwe feature van de Facebook app op iOS: Facebook protect. Lees hier meer.

shared by Stephanie Muller

16:08 - 13 maart 2018

Predictions for the year ahead

shared by stephanie on 27/02/2018

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Waar gaat ons digitale hart sneller van kloppen? Deze week is Digital Strategist Bart aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Bart.

shared by Stephanie Muller

09:03 - 27 februari 2018

Growing a community starts with your product

shared by stephanie on 14/02/2018

Hoe krijg je gebruikers op je platform en hoe zorg je ervoor dat ze actief worden en een evangelist worden voor jouw merk? Lees hier het artikel wat Marije deze week selecteerde over het bouwen van een community.

shared by Stephanie Muller

07:27 - 14 februari 2018

De 4 grootste uitdagingen op het gebied van product roadmaps

shared by stephanie on 23/01/2018

Wat zijn de uitdagingen van een Product Manager? Sophie selecteerde er vier en heeft tips hoe je met die uitdagingen om kunt gaan. Lees het hier.

shared by Stephanie Muller

13:46 - 23 januari 2018

Prins Claus Fonds kiest Digital Natives als digitale partner

shared by stephanie on 18/01/2018

Prins Claus Fonds heeft na een pitchtraject Digital Natives gekozen als digitale partner. In die rol gaat Digital Natives aan de slag met twee projecten. Lees hier meer.

shared by Stephanie Muller

13:28 - 18 januari 2018
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden