Digital Natives Digital Natives Digital Natives
De kunst van het werkgeven bij Digital Natives
Menu

De afgelopen maanden organiseerden Spring House & Amsterdam Economic Board een serie gesprekken over de toekomst van werken, leren en pionieren. Dagelijks ervaren we ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Flexibilisering, mobiliteit, technologie, duurzaamheid en innovatie. Begrippen als werkgever en werknemer veranderen en er ontstaan nieuwe netwerken met opdrachtgevers en opdrachtnemers. De traditionele manier van het werkgeven is aan verandering toe. Tijdens één van de gesprekken werden Frederike & Erik uitgenodigd om mee te praten over de (nieuwe) manier van werkgeven bij Digital Natives. Wij nemen je in dit artikel mee in de kunst van het werkgeven bij Digital Natives.

In korte tijd is het team van Digital Natives gegroeid naar een team van 14 mensen. Tijd om na te denken over HR zaken. Een extern bureau deed onderzoek naar het beter inrichten van de organisatie. De conclusie: Er moet een management laag komen. Iets waar wij bij Digital Natives niet achter staan, en dus gingen we zelf op onderzoek uit.

Zelfsturende teams
In navolging van onder andere Deeson, een digital agency in de UK, kozen wij ervoor om te werken met vaste multidisciplinaire teams die volledig zelfsturend zijn. Ieder team bestaat bij ons uit een Lead Designer, een Front-end Developer, een Digital Marketeer, een UX Designer en een Back-end Developer. Wij gebruiken het concept van ‘Cirkels’ als besturingsysteem van onze organisatie (iedere cirkel is een zelfsturende entiteit met een eigen doelstelling, bijvoorbeeld voor Sales of Development).

Van functioneringsgesprekken naar doorlopende feedback
Feedback en beoordelingen worden gedaan op basis van de volgende drie onderdelen:

  • Doorlopende 360 graden feedback van teamleden
  • Klanten beoordelen teams
  • Coaches beoordelen werknemers op basis van de doelen die ze samen hebben opgesteld.

Werken zonder managementlaag
Veel organisaties claimen dat ze deze nieuwe manier van werken binnen hun organisatie hebben geïntroduceerd. Is Digtal Natives voorloper? Erik de Vreede, oprichter & strateeg: ‘Wij zijn zeker niet de eerste organisatie die op deze manier werken, sterker nog, andere organisaties hebben ons geïnspireerd. Wat wij echter wel zien en vaak terughoren is dat wij één van de eerste organisaties zijn die niet werken met een managementlaag. Onze teams zijn echt zelfsturend en wij bepalen niet vanuit de directie hoe onze medewerkers moeten werken. Voor ons als oprichters brengt deze manier van werken ook uitdagingen met zich mee. Welke rol nemen wij als directie aan? En hoe zorgen wij ervoor dat de hiërarchie die de afgelopen jaren is ontstaan niet automatisch doorloopt? Dat blijft een ongoing proces, waarvan wij onszelf steeds bewust zijn en waar we iedere dag beter in worden.’

De learnings bij deze nieuwe manier van werken
Op dit moment zitten we nog in de pilotfase van deze nieuwe manier van werken. De belangrijkste learnings tot nu toe:

  • Neem het team mee in alle stappen van het proces
  • Presenteer het niet als ‘set in stone’
  • Hanteer het insect & adapt principe
  • Maak feedback geven onderdeel van het proces.

Wil je verder praten met Erik of Frederike over de manier van werken bij Digital Natives? Neem contact met ons op.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Waarom één ding tegelijk doen je effectiever en gelukkiger maakt

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Deze week is digital marketeer Sophie aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Sophie waarom één ding tegelijk doen je effectiever en gelukkiger maakt.

12:52 - 10 oktober 2017

The Future of Work Symposium van The School of Life

Volgende week vrijdag (29 september) organiseren onze vrienden van de The School of Life het business symposium: The Future of Work. Een bizar sterke line-up met o.a. Alain de Botton, Ricardo Semler en David Allen. Het symposium gaat over de toekomst van het werken: Gaan we steeds meer over op zelfsturende organisatie die uitgaan van vertrouwen, verantwoordelijkheid en transparantie, zoals we dat bij Digital Natives doen? We nemen jou graag mee volgende week. Wij mogen onze relaties een korting aanbieden. Lees hier meer.

15:42 - 20 september 2017

Waarom frictie niet alleen je vijand is maar ook je vriend

Lead designer Elmar selecteerde een artikel van Sadhana Balaji: ‘Friction isn’t always the bad guy in User Experience’. Lees hier het artikel en de reactie van Elmar.

08:46 - 14 september 2017

Hidden Brains

Deze week luisterde Digital Marketeer Marije naar een podcastaflevering van Hidden Brain over het toekennen van menselijke kenmerken aan robots. Lees hier meer over de podcast en de uitleg van Marije.

10:01 - 24 augustus 2017

Waarom superhelden niet in een development team horen

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Deze week is Front-end developer Riekus aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Riekus waarom superhelden niet in een development team horen.

14:53 - 23 augustus 2017

When a face is worth a billion dollars

Waar gaat ons digitale hart sneller van kloppen? Front-end developer Daniëlle selecteerde een artikel over software voor gezichtsherkenning. Lees hier het artikel en de uitleg van Daniëlle.

12:15 - 22 augustus 2017

Digitale innovatie in de culturele sector

Welke kansen en uitdagingen zijn er op digitaal gebied in de culturele sector? Op vrijdag 25 augustus bespreken we dit samen met kunstkijkers Ko & Kho en de succesvolle digitale platformen VoordeKunst en We are Public tijdens een ronde tafel event. Lees hier meer

09:52 - 18 augustus 2017

Team Gaza geselecteerd voor de L’OR Gouden Kalf competitie

Team Gaza, opdrachtgever van Digital Natives, is 2x geselecteerd voor de L’OR Gouden Kalf competitie van het Nederlands Film Festival 2017. In de categorie lange documentaire en interactief project. Digital Natives is betrokken bij de realisatie van het interactieve project. Lees hier het hele bericht.

14:46 - 15 augustus 2017

Wachtwoorden en beveiliging op het web

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Deze week is Back-end Developer Ezra aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Ezra over wachtwoorden en beveiliging op het web.

14:24 - 14 augustus 2017

Hogeschool der Kunsten Den Haag kiest Digital Natives als digitale partner voor de realisatie van een nieuw digitaal platform

Digital Natives ontwikkelt het nieuwe digitale platform voor de Hogeschool der Kunsten Den Haag (HDK). De Hogeschool der Kunsten Den Haag bestaat uit de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) en het Koninklijk Conservatorium (KC). Voor beide onderdelen wordt een nieuw platform ontwikkelt. Lees hier het bericht.

09:23 - 8 augustus 2017
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden