Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Mediatrends om rekening mee te houden
Menu

Mediatrends om rekening mee te houden

Onze Natives verzamelen elke dag artikelen op het web. Deze week selecteerde Elmar een long read van Thomas Baekdal. Hierin geeft new media kenner Thomas Baekdal zijn visie op media voor het komende jaar. Een analyse die niet alleen toepasbaar is op digitale journalistiek maar op digitaal ondernemen in het algemeen.

Uitgevers zijn te weinig bezig met hun product
Het kernprobleem wat Baekdal signaleert is dat uitgevers teveel bezig zijn met het volgen van een format en de massa en te weinig met hun eigen totaalproduct. Ze verschuiven bijvoorbeeld aandacht en energie naar Facebook wat uiteindelijk enkel bijdraagt aan de groei van Facebook, maar niet aan eigen succes. We zijn in de realiteit beland waarin er voor het publiek teveel beschikbaar is. In zo’n wereld moet er een bijzondere reden zijn om structureel lezers en sponsors aan je te binden. En exact dat lukt niet door te doen wat iedereen doet.

Stop energie in alles wat je doet
De belangrijkste take-away: stop je energie niet alleen in je content maar in alles wat je doet en breng het samen tot een memorabele service die afgestemd is op je ontvanger. Zelf zou ik het willen vergelijken met de service van een restaurant. Stel je voor dat je bij een goede eetgelegenheid zit en tijdens het hoofdgerecht klopt de ober aan met de vraag of je een knipbeurt wil. Hoewel dat an sich memorabel zou zijn, lijkt het me weinig succesvol. Maar dit is wel hoe veel online platformen zijn ingericht.

Hoe kan het anders? Een paar concrete richtingen:

  • Focus op het maken van memorabele momenten i.p.v. een veelvoud aan clicks die direct vergeten zijn. Wanneer het memorabel is dan is de intentie om een membership aan te gaan direct hoger.
  • Stap uit het random advertentie systeem en start met het ontwikkelen van passende verkoopbare producten. Verkoop daarbij alleen dingen op momenten wanneer mensen ook ‘purchase intent’ hebben.
  • Maak van je journalisten geen fabriekswerkers die over trending nieuws schrijven, maak van je mensen het verhaal. Ook omdat trending nieuws straks geproduceerd wordt door AI. Ga in plaats daarvan aan de slag met wat je kan doen met slimme techniek en nieuwe vormen van data om tot een sterker verhaal en service te komen.

Lees hier de long read  (gratis registratie / 1 week vrij lezen)

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Facebook protect, de nieuwe feature van de iOS Facebook app

Deze week heeft Front-end Developer Wouter een artikel geselecteerd op Wired, over de nieuwe feature van de Facebook app op iOS: Facebook protect. Lees hier meer.

16:08 - 13 maart 2018

Predictions for the year ahead

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Waar gaat ons digitale hart sneller van kloppen? Deze week is Digital Strategist Bart aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Bart.

09:03 - 27 februari 2018

Growing a community starts with your product

Hoe krijg je gebruikers op je platform en hoe zorg je ervoor dat ze actief worden en een evangelist worden voor jouw merk? Lees hier het artikel wat Marije deze week selecteerde over het bouwen van een community.

07:27 - 14 februari 2018

De 4 grootste uitdagingen op het gebied van product roadmaps

Wat zijn de uitdagingen van een Product Manager? Sophie selecteerde er vier en heeft tips hoe je met die uitdagingen om kunt gaan. Lees het hier.

13:46 - 23 januari 2018

Prins Claus Fonds kiest Digital Natives als digitale partner

Prins Claus Fonds heeft na een pitchtraject Digital Natives gekozen als digitale partner. In die rol gaat Digital Natives aan de slag met twee projecten. Lees hier meer.

13:28 - 18 januari 2018

Mediatrends om rekening mee te houden

Onze Natives verzamelen elke dag artikelen op het web. Deze week selecteerde Elmar een long read van Thomas Baekdal, met daarin de mediatrends waarmee we rekening moeten houden dit jaar. Lees het hier.

15:02 - 10 januari 2018

Fonk selecteerde Erik de Vreede als één van de 20 meest inspirerende mensen van 2017

Welke mensen inspireren het meest? Wie zijn de pareltjes van 2017? Fonk selecteerden dit jaar voor de tweede keer op rij 20 opmerkelijke en bijzondere mensen. Oprichter van Digital Natives Erik de Vreede is één van die Most Inspring People. En daar zijn we trots op. Lees hier het artikel.

12:44 - 8 januari 2018

Sint Maartenskliniek nu ook online verder in beweging

De Sint Maartenskliniek, specialist in bewegingszorg, heeft een compleet vernieuwde website. Digital Natives is verantwoordelijk voor zowel de strategie van de website als de vormgeving en de technische realisatie. Lees hier meer over het project. 

15:04 - 20 december 2017

Marloes versterkt het team als Projectmanager

Marloes de Haan is gestart als Projectmanager bij Digital Natives. In die rol gaat ze verschillende klanten bedienen. Meer weten over Marloes en haar achtergrond? Lees het hier

14:26 - 13 december 2017

Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017

Voor de vierde keer op rij organiseerde webanalisten.nl op Texel het Conversion Hotel. Dit jaar waren Digital Natives’ Marije en Sophie erbij. Marije deelt hier 3 lessen die haar het meest zijn bijgebleven. 

12:58 - 7 december 2017
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden