Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Mediatrends om rekening mee te houden
Menu

Mediatrends om rekening mee te houden

Onze Natives verzamelen elke dag artikelen op het web. Deze week selecteerde Elmar een long read van Thomas Baekdal. Hierin geeft new media kenner Thomas Baekdal zijn visie op media voor het komende jaar. Een analyse die niet alleen toepasbaar is op digitale journalistiek maar op digitaal ondernemen in het algemeen.

Uitgevers zijn te weinig bezig met hun product
Het kernprobleem wat Baekdal signaleert is dat uitgevers teveel bezig zijn met het volgen van een format en de massa en te weinig met hun eigen totaalproduct. Ze verschuiven bijvoorbeeld aandacht en energie naar Facebook wat uiteindelijk enkel bijdraagt aan de groei van Facebook, maar niet aan eigen succes. We zijn in de realiteit beland waarin er voor het publiek teveel beschikbaar is. In zo’n wereld moet er een bijzondere reden zijn om structureel lezers en sponsors aan je te binden. En exact dat lukt niet door te doen wat iedereen doet.

Stop energie in alles wat je doet
De belangrijkste take-away: stop je energie niet alleen in je content maar in alles wat je doet en breng het samen tot een memorabele service die afgestemd is op je ontvanger. Zelf zou ik het willen vergelijken met de service van een restaurant. Stel je voor dat je bij een goede eetgelegenheid zit en tijdens het hoofdgerecht klopt de ober aan met de vraag of je een knipbeurt wil. Hoewel dat an sich memorabel zou zijn, lijkt het me weinig succesvol. Maar dit is wel hoe veel online platformen zijn ingericht.

Hoe kan het anders? Een paar concrete richtingen:

  • Focus op het maken van memorabele momenten i.p.v. een veelvoud aan clicks die direct vergeten zijn. Wanneer het memorabel is dan is de intentie om een membership aan te gaan direct hoger.
  • Stap uit het random advertentie systeem en start met het ontwikkelen van passende verkoopbare producten. Verkoop daarbij alleen dingen op momenten wanneer mensen ook ‘purchase intent’ hebben.
  • Maak van je journalisten geen fabriekswerkers die over trending nieuws schrijven, maak van je mensen het verhaal. Ook omdat trending nieuws straks geproduceerd wordt door AI. Ga in plaats daarvan aan de slag met wat je kan doen met slimme techniek en nieuwe vormen van data om tot een sterker verhaal en service te komen.

Lees hier de long read  (gratis registratie / 1 week vrij lezen)

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Mediatrends om rekening mee te houden

Onze Natives verzamelen elke dag artikelen op het web. Deze week selecteerde Elmar een long read van Thomas Baekdal, met daarin de mediatrends waarmee we rekening moeten houden dit jaar. Lees het hier.

15:02 - 10 januari 2018

Fonk selecteerde Erik de Vreede als één van de 20 meest inspirerende mensen van 2017

Welke mensen inspireren het meest? Wie zijn de pareltjes van 2017? Fonk selecteerden dit jaar voor de tweede keer op rij 20 opmerkelijke en bijzondere mensen. Oprichter van Digital Natives Erik de Vreede is één van die Most Inspring People. En daar zijn we trots op. Lees hier het artikel.

12:44 - 8 januari 2018

Sint Maartenskliniek nu ook online verder in beweging

De Sint Maartenskliniek, specialist in bewegingszorg, heeft een compleet vernieuwde website. Digital Natives is verantwoordelijk voor zowel de strategie van de website als de vormgeving en de technische realisatie. Lees hier meer over het project. 

15:04 - 20 december 2017

Marloes versterkt het team als Projectmanager

Marloes de Haan is gestart als Projectmanager bij Digital Natives. In die rol gaat ze verschillende klanten bedienen. Meer weten over Marloes en haar achtergrond? Lees het hier

14:26 - 13 december 2017

Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017

Voor de vierde keer op rij organiseerde webanalisten.nl op Texel het Conversion Hotel. Dit jaar waren Digital Natives’ Marije en Sophie erbij. Marije deelt hier 3 lessen die haar het meest zijn bijgebleven. 

12:58 - 7 december 2017

Minimalisme draagt bij aan gewenst gedrag

Hoe draagt minimalisme bij aan conversie en het ontwerpen van gewenst gedrag in het geval van UX Design? Maar ook aan de productiviteit in je dagelijkse werk? Lees hier het artikel wat projectmanager Marloes selecteerde.

09:34 - 5 december 2017

The web began dying in 2014, here’s how

Deze week selecteerde Front-end developer Riekus een artikel van open source hacker Andre Staltz. Aan de hand van analyzes van dataverkeer van de afgelopen 3 jaar stelt hij dat de onderliggende dynamiek op het web sterk aan het veranderen is. Lees hier meer.

16:15 - 20 november 2017

Omgaan met stress

Omgaan met stress? Niksen helpt niet! Maar wat dan wel? Lees hier het geselecteerde artikel van Bart over omgaan met stress.

15:33 - 16 november 2017

Wat zijn de nieuwe features in Google Tag Manager?

Deze week selecteerde Digital Marketeer Marije een artikel over Google Tag Manager. Welke nieuwe feature springt er wat haar betreft uit? Lees het hier

08:16 - 8 november 2017

Digital Natives voor de tweede keer een FD Gazellen

Digital Natives is voor de tweede keer geselecteerd als FD Gazellen. Het Amsterdamse internetbureau behoort hiermee tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. In 2016 werd Digital Natives ook al benoemd tot FD Gazelle.

10:33 - 6 november 2017
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden