Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Minimalisme draagt bij aan gewenst gedrag
Menu

Minimalisme draagt bij aan gewenst gedrag

Hoe draagt minimalisme bij aan conversie en het ontwerpen van gewenst gedrag in het geval van UX Design? Maar ook aan de productiviteit in je dagelijkse werk? Marloes selecteerde een artikel van Jeff Davidson. 

De meeste mensen zijn bekend met de beperkte capaciteit van ons kortetermijn- en werkgeheugen. Deze kennis kan ons helpen bij de manier waarop we dagelijkse basis informatie tot ons nemen. Dit artikel van Jeff Davidson laat ons zien dat minimalisme bijdraagt aan conversie en het ontwerpen van gewenst gedrag in het geval van UX design, maar ook aan productiviteit in je dagelijkse werk.

Miller’s Law
Miller’s Law is de regel die er vanuit gaat dat een gemiddeld persoon zeven chunks aan informatie kan onthouden. In het geval van taal is een woord bijvoorbeeld een chunk, bestaande uit meerdere letters. Bij design kan het ook gaan om een aantal knoppen in een menu of het aantal stappen in een infographic. Het magische getal wat zelfs de grootste sukkel kan kan onthouden is vijf, en met een super goed getraind werkgeheugen onthoud je maar liefst negen chunks.

Hoe minder informatie, hoe beter
Als je een website ontwerpt, wil je natuurlijk dat deze optimaal converteert en dat het gebruik van jouw interface geen problemen oplevert. Het is daarom belangrijk dat iemand de juiste informatie van een nieuw en onbekend design kan verwerken en onthouden. Hoe minder informatie je toevoegt, hoe minder keuzes een gebruiker hoeft te maken. Zo maak je het makkelijker om gewenst gedrag bij de gebruiker te stimuleren.

Vijf tips om informatie beter te onthouden
Onze hersencapaciteit is niet alleen belangrijk bij design, maar ook in ons dagelijks werk. Hoe vaak heb je niet het gevoel dat je in een vroeg stadium van Alzheimer verkeert? Dit heeft te maken met een overdosis aan informatie, die veel werknemers en werkgevers dagelijks te verwerken hebben. Dat is niet alleen lastig om te onthouden, maar ook stressvol en slecht voor je prestaties. Gelukkig kun je hier iets aan doen door de hoeveelheid informatie behapbaar te maken. Dit doe je bijvoorbeeld door minder verschillende tools te gebruiken. Alhoewel het soms lijkt dat tools je helpen, ze zorgen ook voor ontzettend veel afleiding en eisen behoorlijk wat ruimte op in je kortetermijngeheugen.

Wat kun je doen? Hier zijn alvast vijf willekeurige tips om te onthouden:

  • Bedenk eens hoeveel verschillende tools en applicaties je gebruikt om te communiceren,
  • Verwijder applicaties die je nooit gebruik,
  • Gebruik één inbox voor je mail,
  • Maak een fysiek SCRUM-bord óf werk in JIRA, maar doe het vooral niet allebei,
  • en werk niet aan te veel verschillende projecten op één dag.

Heb jij nog een tip die je met Marloes wilt delen? Mail Marloes via marloes@digitalnatives.nl

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Marloes versterkt het team als Projectmanager

Marloes de Haan is gestart als Projectmanager bij Digital Natives. In die rol gaat ze verschillende klanten bedienen. Meer weten over Marloes en haar achtergrond? Lees het hier

14:26 - 13 december 2017

Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017

Voor de vierde keer op rij organiseerde webanalisten.nl op Texel het Conversion Hotel. Dit jaar waren Digital Natives’ Marije en Sophie erbij. Marije deelt hier 3 lessen die haar het meest zijn bijgebleven. 

12:58 - 7 december 2017

Minimalisme draagt bij aan gewenst gedrag

Hoe draagt minimalisme bij aan conversie en het ontwerpen van gewenst gedrag in het geval van UX Design? Maar ook aan de productiviteit in je dagelijkse werk? Lees hier het artikel wat projectmanager Marloes selecteerde.

09:34 - 5 december 2017

The web began dying in 2014, here’s how

Deze week selecteerde Front-end developer Riekus een artikel van open source hacker Andre Staltz. Aan de hand van analyzes van dataverkeer van de afgelopen 3 jaar stelt hij dat de onderliggende dynamiek op het web sterk aan het veranderen is. Lees hier meer.

16:15 - 20 november 2017

Omgaan met stress

Omgaan met stress? Niksen helpt niet! Maar wat dan wel? Lees hier het geselecteerde artikel van Bart over omgaan met stress.

15:33 - 16 november 2017

Wat zijn de nieuwe features in Google Tag Manager?

Deze week selecteerde Digital Marketeer Marije een artikel over Google Tag Manager. Welke nieuwe feature springt er wat haar betreft uit? Lees het hier

08:16 - 8 november 2017

Digital Natives voor de tweede keer een FD Gazellen

Digital Natives is voor de tweede keer geselecteerd als FD Gazellen. Het Amsterdamse internetbureau behoort hiermee tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. In 2016 werd Digital Natives ook al benoemd tot FD Gazelle.

10:33 - 6 november 2017

Wat een filmnerd ons kan leren over digitale technologie en design

Deze week scrollde Digital Natives-developer Gijs Wilbrink door zijn favoriete filmkanaal op YouTube, en verbaasde zich over de inzichten die hij kreeg over ons eigen vakgebied. Lees hier het artikel

09:32 - 6 november 2017

Vier nieuwe collega’s versterken het team van Digital Natives

Digital Natives blijft groeien. Afgelopen maanden kregen we versterking van maar liefst vier nieuwe collega’s. Benieuwd naar de nieuwe Natives? Maak hier kennis met Riekus, Aart, Dmitri & Greta.

10:20 - 25 oktober 2017

Waarom één ding tegelijk doen je effectiever en gelukkiger maakt

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Deze week is digital marketeer Sophie aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Sophie waarom één ding tegelijk doen je effectiever en gelukkiger maakt.

12:52 - 10 oktober 2017
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden