Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Omgaan met stress
Menu

Omgaan met stress

Iedere week selecteren onze digital natives interessante artikelen. Deze week is Bart aan het woord over omgaan met stress. 

Bij Digital Natives is veel aan het veranderen. Een van die veranderingen is het werken in zelfsturende teams. Binnen dit veranderproces doen we een aantal workshops die ons, de teamleden, moeten helpen met allerlei zaken die je tegenkomt binnen zelfsturende teams. Zo hadden we ook een workshop over stress.

Ik was erg geboeid door het onderwerp en ben er meer over gaan lezen. Ik kwam een artikel tegen waarin wordt ingegaan op zowel wetenschappelijke als niet-wetenschappelijke informatie rondom stress. Organisatiepsycholoog dr. Kilian Wawoe geeft in het artikel een niet-wetenschappelijke definitie van stress:

“Stress is het verschil tussen wat je wil en wat je kan”. 

Vijf middelen die helpen tegen stress
Voor mij slaat dit de spijker op z’n kop. Ik wil altijd veel, maar kan ik het ook allemaal? Nee. Hier goed mee omgaan is een hele sport en in het artikel worden vijf wondermiddelen genoemd die je helpen omgaan met stress:

1. Muziek
2. Bewegen
3. Leren
4. Slaap
5. Stop met multitasken

Iedere dag probeer ik stil te staan bij het lijstje van vijf. Als je van alles voldoende doet of meekrijgt houdt het je hoofd en hersenen fris. En dat helpt weer bij het bereiken van wat je wil.

Niks doen is geen middel tegen stress
Niks doen helpt in ieder geval niet tegen stress. Het zorgt er niet voor dat je hersenen uit een negatieve spiraal komen. Niks doen is niet verkeerd, maar niet het middel tegen stress.

Lees het artikel hier. In het artikel vind je ook meer wetenschappelijke achtergrond van stress en een video en relevante links.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Marloes versterkt het team als Projectmanager

Marloes de Haan is gestart als Projectmanager bij Digital Natives. In die rol gaat ze verschillende klanten bedienen. Meer weten over Marloes en haar achtergrond? Lees het hier

14:26 - 13 december 2017

Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017

Voor de vierde keer op rij organiseerde webanalisten.nl op Texel het Conversion Hotel. Dit jaar waren Digital Natives’ Marije en Sophie erbij. Marije deelt hier 3 lessen die haar het meest zijn bijgebleven. 

12:58 - 7 december 2017

Minimalisme draagt bij aan gewenst gedrag

Hoe draagt minimalisme bij aan conversie en het ontwerpen van gewenst gedrag in het geval van UX Design? Maar ook aan de productiviteit in je dagelijkse werk? Lees hier het artikel wat projectmanager Marloes selecteerde.

09:34 - 5 december 2017

The web began dying in 2014, here’s how

Deze week selecteerde Front-end developer Riekus een artikel van open source hacker Andre Staltz. Aan de hand van analyzes van dataverkeer van de afgelopen 3 jaar stelt hij dat de onderliggende dynamiek op het web sterk aan het veranderen is. Lees hier meer.

16:15 - 20 november 2017

Omgaan met stress

Omgaan met stress? Niksen helpt niet! Maar wat dan wel? Lees hier het geselecteerde artikel van Bart over omgaan met stress.

15:33 - 16 november 2017

Wat zijn de nieuwe features in Google Tag Manager?

Deze week selecteerde Digital Marketeer Marije een artikel over Google Tag Manager. Welke nieuwe feature springt er wat haar betreft uit? Lees het hier

08:16 - 8 november 2017

Digital Natives voor de tweede keer een FD Gazellen

Digital Natives is voor de tweede keer geselecteerd als FD Gazellen. Het Amsterdamse internetbureau behoort hiermee tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. In 2016 werd Digital Natives ook al benoemd tot FD Gazelle.

10:33 - 6 november 2017

Wat een filmnerd ons kan leren over digitale technologie en design

Deze week scrollde Digital Natives-developer Gijs Wilbrink door zijn favoriete filmkanaal op YouTube, en verbaasde zich over de inzichten die hij kreeg over ons eigen vakgebied. Lees hier het artikel

09:32 - 6 november 2017

Vier nieuwe collega’s versterken het team van Digital Natives

Digital Natives blijft groeien. Afgelopen maanden kregen we versterking van maar liefst vier nieuwe collega’s. Benieuwd naar de nieuwe Natives? Maak hier kennis met Riekus, Aart, Dmitri & Greta.

10:20 - 25 oktober 2017

Waarom één ding tegelijk doen je effectiever en gelukkiger maakt

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Deze week is digital marketeer Sophie aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Sophie waarom één ding tegelijk doen je effectiever en gelukkiger maakt.

12:52 - 10 oktober 2017
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden