Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Omgaan met stress
Menu

Omgaan met stress

Iedere week selecteren onze digital natives interessante artikelen. Deze week is Bart aan het woord over omgaan met stress. 

Bij Digital Natives is veel aan het veranderen. Een van die veranderingen is het werken in zelfsturende teams. Binnen dit veranderproces doen we een aantal workshops die ons, de teamleden, moeten helpen met allerlei zaken die je tegenkomt binnen zelfsturende teams. Zo hadden we ook een workshop over stress.

Ik was erg geboeid door het onderwerp en ben er meer over gaan lezen. Ik kwam een artikel tegen waarin wordt ingegaan op zowel wetenschappelijke als niet-wetenschappelijke informatie rondom stress. Organisatiepsycholoog dr. Kilian Wawoe geeft in het artikel een niet-wetenschappelijke definitie van stress:

“Stress is het verschil tussen wat je wil en wat je kan”. 

Vijf middelen die helpen tegen stress
Voor mij slaat dit de spijker op z’n kop. Ik wil altijd veel, maar kan ik het ook allemaal? Nee. Hier goed mee omgaan is een hele sport en in het artikel worden vijf wondermiddelen genoemd die je helpen omgaan met stress:

1. Muziek
2. Bewegen
3. Leren
4. Slaap
5. Stop met multitasken

Iedere dag probeer ik stil te staan bij het lijstje van vijf. Als je van alles voldoende doet of meekrijgt houdt het je hoofd en hersenen fris. En dat helpt weer bij het bereiken van wat je wil.

Niks doen is geen middel tegen stress
Niks doen helpt in ieder geval niet tegen stress. Het zorgt er niet voor dat je hersenen uit een negatieve spiraal komen. Niks doen is niet verkeerd, maar niet het middel tegen stress.

Lees het artikel hier. In het artikel vind je ook meer wetenschappelijke achtergrond van stress en een video en relevante links.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Facebook protect, de nieuwe feature van de iOS Facebook app

Deze week heeft Front-end Developer Wouter een artikel geselecteerd op Wired, over de nieuwe feature van de Facebook app op iOS: Facebook protect. Lees hier meer.

16:08 - 13 maart 2018

Predictions for the year ahead

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Waar gaat ons digitale hart sneller van kloppen? Deze week is Digital Strategist Bart aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Bart.

09:03 - 27 februari 2018

Growing a community starts with your product

Hoe krijg je gebruikers op je platform en hoe zorg je ervoor dat ze actief worden en een evangelist worden voor jouw merk? Lees hier het artikel wat Marije deze week selecteerde over het bouwen van een community.

07:27 - 14 februari 2018

De 4 grootste uitdagingen op het gebied van product roadmaps

Wat zijn de uitdagingen van een Product Manager? Sophie selecteerde er vier en heeft tips hoe je met die uitdagingen om kunt gaan. Lees het hier.

13:46 - 23 januari 2018

Prins Claus Fonds kiest Digital Natives als digitale partner

Prins Claus Fonds heeft na een pitchtraject Digital Natives gekozen als digitale partner. In die rol gaat Digital Natives aan de slag met twee projecten. Lees hier meer.

13:28 - 18 januari 2018

Mediatrends om rekening mee te houden

Onze Natives verzamelen elke dag artikelen op het web. Deze week selecteerde Elmar een long read van Thomas Baekdal, met daarin de mediatrends waarmee we rekening moeten houden dit jaar. Lees het hier.

15:02 - 10 januari 2018

Fonk selecteerde Erik de Vreede als één van de 20 meest inspirerende mensen van 2017

Welke mensen inspireren het meest? Wie zijn de pareltjes van 2017? Fonk selecteerden dit jaar voor de tweede keer op rij 20 opmerkelijke en bijzondere mensen. Oprichter van Digital Natives Erik de Vreede is één van die Most Inspring People. En daar zijn we trots op. Lees hier het artikel.

12:44 - 8 januari 2018

Sint Maartenskliniek nu ook online verder in beweging

De Sint Maartenskliniek, specialist in bewegingszorg, heeft een compleet vernieuwde website. Digital Natives is verantwoordelijk voor zowel de strategie van de website als de vormgeving en de technische realisatie. Lees hier meer over het project. 

15:04 - 20 december 2017

Marloes versterkt het team als Projectmanager

Marloes de Haan is gestart als Projectmanager bij Digital Natives. In die rol gaat ze verschillende klanten bedienen. Meer weten over Marloes en haar achtergrond? Lees het hier

14:26 - 13 december 2017

Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017

Voor de vierde keer op rij organiseerde webanalisten.nl op Texel het Conversion Hotel. Dit jaar waren Digital Natives’ Marije en Sophie erbij. Marije deelt hier 3 lessen die haar het meest zijn bijgebleven. 

12:58 - 7 december 2017
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden