Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Omgaan met stress
Menu

Omgaan met stress

Iedere week selecteren onze digital natives interessante artikelen. Deze week is Bart aan het woord over omgaan met stress. 

Bij Digital Natives is veel aan het veranderen. Een van die veranderingen is het werken in zelfsturende teams. Binnen dit veranderproces doen we een aantal workshops die ons, de teamleden, moeten helpen met allerlei zaken die je tegenkomt binnen zelfsturende teams. Zo hadden we ook een workshop over stress.

Ik was erg geboeid door het onderwerp en ben er meer over gaan lezen. Ik kwam een artikel tegen waarin wordt ingegaan op zowel wetenschappelijke als niet-wetenschappelijke informatie rondom stress. Organisatiepsycholoog dr. Kilian Wawoe geeft in het artikel een niet-wetenschappelijke definitie van stress:

“Stress is het verschil tussen wat je wil en wat je kan”. 

Vijf middelen die helpen tegen stress
Voor mij slaat dit de spijker op z’n kop. Ik wil altijd veel, maar kan ik het ook allemaal? Nee. Hier goed mee omgaan is een hele sport en in het artikel worden vijf wondermiddelen genoemd die je helpen omgaan met stress:

1. Muziek
2. Bewegen
3. Leren
4. Slaap
5. Stop met multitasken

Iedere dag probeer ik stil te staan bij het lijstje van vijf. Als je van alles voldoende doet of meekrijgt houdt het je hoofd en hersenen fris. En dat helpt weer bij het bereiken van wat je wil.

Niks doen is geen middel tegen stress
Niks doen helpt in ieder geval niet tegen stress. Het zorgt er niet voor dat je hersenen uit een negatieve spiraal komen. Niks doen is niet verkeerd, maar niet het middel tegen stress.

Lees het artikel hier. In het artikel vind je ook meer wetenschappelijke achtergrond van stress en een video en relevante links.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Moeten developers aardig zijn? (spoiler: ja!)

shared by stephanie on 15/05/2018

Front-end Developer Riekus is deze week aan het woord. Moeten developers aardig zijn? (spoiler: ja!), lees hier het artikel.

shared by Stephanie Muller

11:56 - 15 mei 2018

Rapid UX Research at Google

shared by stephanie on 01/05/2018

UX designer Renske heeft een artikel geselecteerd op Medium. Hoe kun je in hele korte tijd een UX research uitvoeren? Lees het hier.

shared by Stephanie Muller

12:00 - 1 mei 2018

Why Our Brains Fall for False Expertise, and How to Stop It

shared by stephanie on 16/04/2018

Deze week heeft Digital Marketeer Marije een artikel geselecteerd op Strategy-business.com. Hoe trap je niet meer in de val van je eigen hersenen? Lees het hier.

shared by Stephanie Muller

10:59 - 16 april 2018

Facebook protect, de nieuwe feature van de iOS Facebook app

shared by stephanie on 13/03/2018

Deze week heeft Front-end Developer Wouter een artikel geselecteerd op Wired, over de nieuwe feature van de Facebook app op iOS: Facebook protect. Lees hier meer.

shared by Stephanie Muller

16:08 - 13 maart 2018

Predictions for the year ahead

shared by stephanie on 27/02/2018

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Waar gaat ons digitale hart sneller van kloppen? Deze week is Digital Strategist Bart aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Bart.

shared by Stephanie Muller

09:03 - 27 februari 2018

Growing a community starts with your product

shared by stephanie on 14/02/2018

Hoe krijg je gebruikers op je platform en hoe zorg je ervoor dat ze actief worden en een evangelist worden voor jouw merk? Lees hier het artikel wat Marije deze week selecteerde over het bouwen van een community.

shared by Stephanie Muller

07:27 - 14 februari 2018

De 4 grootste uitdagingen op het gebied van product roadmaps

shared by stephanie on 23/01/2018

Wat zijn de uitdagingen van een Product Manager? Sophie selecteerde er vier en heeft tips hoe je met die uitdagingen om kunt gaan. Lees het hier.

shared by Stephanie Muller

13:46 - 23 januari 2018

Prins Claus Fonds kiest Digital Natives als digitale partner

shared by stephanie on 18/01/2018

Prins Claus Fonds heeft na een pitchtraject Digital Natives gekozen als digitale partner. In die rol gaat Digital Natives aan de slag met twee projecten. Lees hier meer.

shared by Stephanie Muller

13:28 - 18 januari 2018
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden