Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Prins Claus Fonds kiest Digital Natives als digitale partner
Menu

Prins Claus Fonds kiest Digital Natives als digitale partner

Prins Claus Fonds heeft na een pitchtraject, Digital Natives gekozen als digitale partner. In die rol gaat Digital Natives aan de slag met twee projecten: een nieuwe website voor het Prins Claus Fonds en een nieuw platform voor het Cultural Emergency Response (CER) programma.

De gebruiker staat centraal
Digital Natives brengt middels diverse workshops en tools de wensen van de (verschillende) gebruikers samen met de belangen van de organisatie en de mogelijkheden van technologie. Dit vormt de basis voor de ontwikkeling van de website en het online platform. De nieuwe website gaat de huidige site vervangen en het platform is een volledig nieuw digitaal product van het Prins Claus Fonds.

Online platform voor het CER programma van Prins Claus Fonds
Het online platform is een platform voor het Cultural Emergency Response (CER) programma. Dit internationale programma zorgt voor directe hulp bij culturele schade als gevolg van acties van mens of natuur. Het platform dient als connectie tussen verschillende partners die samenwerken in het veld van cultural emergency response. Op het platform wordt kennis uitgewisseld over verschillende methodes & technieken en kunnen leden hierover communiceren met elkaar. Het platform wordt als een (deels) gesloten netwerk gebouwd middels PHP ontwikkelplatform Laravel, dat klaar is voor de toekomst. Het platform moet overal ter wereld bruikbaar zijn, ook in gebieden met een beperkte internetverbinding. Daarom houdt Digital Natives bij de ontwikkeling van het platform rekening met ‘low bandwidth principes’.

Betrouwbaar en modern CMS voor de website
De nieuwe website van het Prins Claus Fonds wordt ontwikkeld in Craftcms. Dit is een zeer gebruikersvriendelijk, uitgebreid en flexibel CMS dat Digital Natives ook heeft ingezet voor klanten als Sint Maartenskliniek en Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst.

Research, design, technische realisatie & evolve
Digital Natives is voor beide trajecten verantwoordelijk voor de totale realisatie: van research fase tot het design en de technische realisatie. Na livegang volgt de doorontwikkeling met een evolve traject, de fase waarin we een digital product constant verbeteren. ‘Oog voor context en kwaliteit en communicatie gebaseerd op onderling respect en vertrouwen definiëren de werkwijze van het Prins Claus Fonds. Dit zagen wij ook terug in de heldere, op maat gesneden, én verrassende ideeën van Digital Natives’. Aldus Joumana el Zein Khoury, directeur Prins Claus Fonds over de samenwerking met Digital Natives.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Greenhome kiest Digital Natives als digitale partner

shared by nicole on 15/05/2019

Digital Natives gaat samen met Greenhome door alle fases van design review naar prototyping en vervolgens de technische ontwikkeling.

Door Nicole Stroosnijder op 15/05/2019

10:04 - 15 mei 2019

Digital Natives maakt een interactive over leven in oorlogstijd

shared by nicole on 08/05/2019

Wij ontwikkelden samen met Dimdocs en BNNVARA een interactive over leven in oorlogstijd.

Door Nicole Stroosnijder op 08/05/2019

10:38 - 8 mei 2019

Digital Natives is de nieuwe digitale partner van WeMakeThe.City

shared by nicole on 03/04/2019

Het platform van WeMakeTheCity wordt door Digital Natives wordt volledig vernieuwd qua uiterlijk en krijgt veel nieuwe functionaliteiten.

Door Nicole Stroosnijder op 03/04/2019

10:50 - 3 april 2019

Digital Natives en de NTR gaan samen aan de slag met Design-Sprint

shared by nicole on 27/03/2019

NTR en Digital Natives starten deze week met een Design Sprint, een intensief proces van 5 dagen waarin meerdere sessies plaatsvinden om tot een prototype te komen.

Door Nicole Stroosnijder op 27/03/2019

09:05 - 27 maart 2019
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden