Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Prins Claus Fonds kiest Digital Natives als digitale partner
Menu

Prins Claus Fonds kiest Digital Natives als digitale partner

Prins Claus Fonds heeft na een pitchtraject, Digital Natives gekozen als digitale partner. In die rol gaat Digital Natives aan de slag met twee projecten: een nieuwe website voor het Prins Claus Fonds en een nieuw platform voor het Cultural Emergency Response (CER) programma.

De gebruiker staat centraal
Digital Natives brengt middels diverse workshops en tools de wensen van de (verschillende) gebruikers samen met de belangen van de organisatie en de mogelijkheden van technologie. Dit vormt de basis voor de ontwikkeling van de website en het online platform. De nieuwe website gaat de huidige site vervangen en het platform is een volledig nieuw digitaal product van het Prins Claus Fonds.

Online platform voor het CER programma van Prins Claus Fonds
Het online platform is een platform voor het Cultural Emergency Response (CER) programma. Dit internationale programma zorgt voor directe hulp bij culturele schade als gevolg van acties van mens of natuur. Het platform dient als connectie tussen verschillende partners die samenwerken in het veld van cultural emergency response. Op het platform wordt kennis uitgewisseld over verschillende methodes & technieken en kunnen leden hierover communiceren met elkaar. Het platform wordt als een (deels) gesloten netwerk gebouwd middels PHP ontwikkelplatform Laravel, dat klaar is voor de toekomst. Het platform moet overal ter wereld bruikbaar zijn, ook in gebieden met een beperkte internetverbinding. Daarom houdt Digital Natives bij de ontwikkeling van het platform rekening met ‘low bandwidth principes’.

Betrouwbaar en modern CMS voor de website
De nieuwe website van het Prins Claus Fonds wordt ontwikkeld in Craftcms. Dit is een zeer gebruikersvriendelijk, uitgebreid en flexibel CMS dat Digital Natives ook heeft ingezet voor klanten als Sint Maartenskliniek en Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst.

Research, design, technische realisatie & evolve
Digital Natives is voor beide trajecten verantwoordelijk voor de totale realisatie: van research fase tot het design en de technische realisatie. Na livegang volgt de doorontwikkeling met een evolve traject, de fase waarin we een digital product constant verbeteren. ‘Oog voor context en kwaliteit en communicatie gebaseerd op onderling respect en vertrouwen definiëren de werkwijze van het Prins Claus Fonds. Dit zagen wij ook terug in de heldere, op maat gesneden, én verrassende ideeën van Digital Natives’. Aldus Joumana el Zein Khoury, directeur Prins Claus Fonds over de samenwerking met Digital Natives.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Growing a community starts with your product

Hoe krijg je gebruikers op je platform en hoe zorg je ervoor dat ze actief worden en een evangelist worden voor jouw merk? Lees hier het artikel wat Marije deze week selecteerde over het bouwen van een community.

07:27 - 14 februari 2018

De 4 grootste uitdagingen op het gebied van product roadmaps

Wat zijn de uitdagingen van een Product Manager? Sophie selecteerde er vier en heeft tips hoe je met die uitdagingen om kunt gaan. Lees het hier.

13:46 - 23 januari 2018

Prins Claus Fonds kiest Digital Natives als digitale partner

Prins Claus Fonds heeft na een pitchtraject Digital Natives gekozen als digitale partner. In die rol gaat Digital Natives aan de slag met twee projecten. Lees hier meer.

13:28 - 18 januari 2018

Mediatrends om rekening mee te houden

Onze Natives verzamelen elke dag artikelen op het web. Deze week selecteerde Elmar een long read van Thomas Baekdal, met daarin de mediatrends waarmee we rekening moeten houden dit jaar. Lees het hier.

15:02 - 10 januari 2018

Fonk selecteerde Erik de Vreede als één van de 20 meest inspirerende mensen van 2017

Welke mensen inspireren het meest? Wie zijn de pareltjes van 2017? Fonk selecteerden dit jaar voor de tweede keer op rij 20 opmerkelijke en bijzondere mensen. Oprichter van Digital Natives Erik de Vreede is één van die Most Inspring People. En daar zijn we trots op. Lees hier het artikel.

12:44 - 8 januari 2018

Sint Maartenskliniek nu ook online verder in beweging

De Sint Maartenskliniek, specialist in bewegingszorg, heeft een compleet vernieuwde website. Digital Natives is verantwoordelijk voor zowel de strategie van de website als de vormgeving en de technische realisatie. Lees hier meer over het project. 

15:04 - 20 december 2017

Marloes versterkt het team als Projectmanager

Marloes de Haan is gestart als Projectmanager bij Digital Natives. In die rol gaat ze verschillende klanten bedienen. Meer weten over Marloes en haar achtergrond? Lees het hier

14:26 - 13 december 2017

Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017

Voor de vierde keer op rij organiseerde webanalisten.nl op Texel het Conversion Hotel. Dit jaar waren Digital Natives’ Marije en Sophie erbij. Marije deelt hier 3 lessen die haar het meest zijn bijgebleven. 

12:58 - 7 december 2017

Minimalisme draagt bij aan gewenst gedrag

Hoe draagt minimalisme bij aan conversie en het ontwerpen van gewenst gedrag in het geval van UX Design? Maar ook aan de productiviteit in je dagelijkse werk? Lees hier het artikel wat projectmanager Marloes selecteerde.

09:34 - 5 december 2017

The web began dying in 2014, here’s how

Deze week selecteerde Front-end developer Riekus een artikel van open source hacker Andre Staltz. Aan de hand van analyzes van dataverkeer van de afgelopen 3 jaar stelt hij dat de onderliggende dynamiek op het web sterk aan het veranderen is. Lees hier meer.

16:15 - 20 november 2017
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden