Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Vijf designoplossingen met impact
Menu

Vijf designoplossingen met impact

We hadden in 2019 de eer om aan belangrijke projecten te werken voor veel van onze bijzondere klanten. Hier is een selectie van vijf designoplossingen die voor grote impact zorgden.

Moving Fair Wear Forward

Fair Wear is de wereldwijde leider in het veranderen van de kledingindustrie. Ze doen al bijna 20 jaar belangrijk en complex werk met grote resultaten. Veel gebeurt achter de schermen, niet altijd zichtbaar voor iedereen. Tijd dus om dat te veranderen en hun missie luid en duidelijk te verkondingen: ‘to move everyone forward and make the clothing industry fair for everyone’. We co-ontwierpen de nieuwe identiteit en maakten een ‘forward moving’ nieuwe digitale ervaring. Beweeg jij mee?

Samen maken we een Nieuw Amsterdams Klimaat

De doelstelling van de gemeente Amsterdam is duidelijk: klimaatneutraal zijn in 2050. Er gebeurt veel in de stad door burgers, bedrijven, instellingen en organisaties. Maar helpen we elkaar genoeg en leren we van elkaar? De Gemeente Amsterdam neemt de leiding. We luisterden aandachtig naar alle inspirerende verhalen en kwamen tot de conclusie: het beginpunt is nieuwe energie. Nieuwe energie in een ieder persoonlijk, het bundelen van energie en uiteraard nieuwe vormen van energie (zoals de zon) waardoor de stad kan bruisen. We deconstrueerden de Amsterdamse kruizen tot een nieuwe visuele taal en tool als symbool van deze energie, waar iedereen mee aan de slag kan.

Verhalen zichtbaar maken op de juiste momenten voor het Koninklijk Conservatorium

Na een centraal informatiesysteem te hebben ontwikkeld en een designsysteem te hebben ontworpen voor verschillende instituten en afdelingen binnen de Hogeschool Kunsten Den Haag was de missie van van het Koninklijk Conservatorium voor dit jaar helder: verhalen zichtbaar maken en communicatiestromen verbeteren. Daarom vormden we onze interactieve web-ervaring om tot narrowcasting voor schermen op locatie. Een simpele oplossing met veel effect. Een goed voorbeeld van ons uitgangspunt dat het web niet draait om apparaten maar om mensen en momenten.

Het verhaal van Mosul

Regisseurs Frederick Mansell en Laurens Samsom keerden terug uit Mosul met de krachtige documentaire ‘Stad van twee lentes’. Dit wierp de volgende vraag op: hoe breng je een ver-van-mijn-bed-verhaal dichtbij? Het resulteerde in de interactieve storytelling waarin je meemaakt wat er gebeurt als jouw eigen stad plots in oorlog verkeert.

Het toegankelijk maken van donaties

Design is niet altijd groots. Kleine keuzes kunnen veel invloed hebben. Onze trots, het snelgroeiende platform Voordekunst, zorgt al jaren voor funding voor makers en creatieven. Een krachtig instrument voor de culturele en creatieve sector. Maar hoe zorg je voor fooi voor je eigen organisatie? Wij testten diverse situaties in de journey van crowdfunders met groei als gevolg.

Het jaar eindigen met Sparks for Kensington

Oké, niet vijf maar zes. Knallend het jaar uit met Sparks voor Kensington, de grootste band van Nederland, gewoon omdat het kan!

Team

  • Elmar Kruitwagen

    Lead Design

  • Renske Lansink

    UX Designer

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Hoe we razendsnelle headless platforms bouwen met Nuxt

Benieuwd hoe we snelle headless platforms bouwen met Nuxt? Developers Gijs en Lars vertellen er je alles over

Door Gijs Wilbrink op 17/02/2020

14:29 - 17 februari 2020
digital natives aan het woord

Hoe de overheid eigenlijk met ons zou moeten communiceren

Waar is de burger mee geholpen? Digital Natives schreef een verslag van de eerste digitale burgerschapslezing door de Nationale ombudsman.

Door Bart Baeschnitt op 12/02/2020

14:21 - 12 februari 2020
digital natives aan het woord

Nee, je hebt geen mandaat – en 7 andere dingen die je als Product Owner moet weten

Hoe kun je je stakeholders zo goed mogelijk bedienen? Deze 8 tips voor en door product owners helpen je met stakeholdermanagement.

Door Sophie Duindam op 21/01/2020

10:00 - 21 januari 2020
opinie

Hey Product Owner! Zo ga je om met je stakeholders

Hoe ge je als product owner om met je stakeholders? Dat bespraken we met Digital Natives-klanten Boudewijn, Guus, Michel, Christianne, Rosanne en Tjebbe.

Door Sophie Duindam op 20/01/2020

09:27 - 20 januari 2020
opinie

Nieuwe Native! Viola!

Eind november heeft Digital Natives Viola mogen verwelkomen bij het team. Benieuwd waarom zij bij ons aan de slag te gegaan?

Door Nicole Stroosnijder op 03/01/2020

09:20 - 3 januari 2020

2019, het jaar waarin we alles beter deden

Digital Natives neemt je mee door de hoogtepunten van 2019.

Door Sophie Duindam op 30/12/2019

10:55 - 30 december 2019

Digital Natives krijgt voor derde keer FD Gazellen

Digital Natives neemt voor de derde keer de FD Gazellen award in ontvangst. Een mooie kers op de taart, aldus Sander van der Vliet.

Door Nicole Stroosnijder op 18/12/2019

13:58 - 18 december 2019
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden