Skip naar content

Workshop: Digitale Toegankelijkheid

We houden van het web en wat we er allemaal mee kunnen, maar het is nog niet voor iedereen even inclusief. Hoe bereiken we de miljoenen mensen met een beperking die worden buitengesloten? Leer wat er nodig is om digitale platforms toegankelijk te maken voor iedereen. Inclusief mensen met een functionele beperking.

Workshop Digitale Toegankelijkheid

Wat, waarom en voor wie?

Wat is digitale toegankelijkheid, waarom is het belangrijk en voor wie doen we het nou eigenlijk? Belangrijke vragen met misschien wel een ander antwoord dan je zou denken.

Toegankelijk ontwerpen

Waar moet je op letten wanneer je een digitaal product ontwerpt? En kunnen toegankelijke websites ook mooi zijn?

Toegankelijk coderen

Als programmeur zijn er dingen die je juist wel of juist niet moet doen om websites toegankelijk te maken. Leer meer over veelgemaakte fouten.

Toegankelijke content

Ook content is een belangrijk deel van digitale toegankelijkheid. Kan iemand die blind is je artikel ook begrijpen?

Testen

Leer omgaan met belangrijke tools die de toegankelijkheid van een digitaal product kunnen testen. Door te testen leer je problemen detecteren en je in te leven in mensen met een beperking.

DSC04462
Workshop Digitale Toegankelijkheid

Blind UX Treasure Hunt

Nu is het tijd om echt te ervaren doormiddel van een door Digital Natives ontwikkelde game. Ga de UX-Treasure Hunt aan en krijg een idee hoe het zou zijn om op het web te navigeren als je blind bent en kom erachter of je de schat in het donker kunt vinden. Zet jij de snelste tijd neer?

Meld je aan voor de workshop

Nieuwsbrief

Wil je meer weten?

Heb je vragen over de workshop of iets anders? Stel ze gerust. Of meld je hier boven aan voor de workshop en bewaar ze voor in het echt.

Stuur Koos een e-mail
Screenshot 2022 10 10 at 14 22 39