Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Growing a community starts with your product
Menu

 

Deze week selecteerde Marije het artikel ‘Growing a community starts with your product’ van Jamie Brooker. Hoe mooi en volledig je platform ook is, zonder actieve gebruikers ben je nergens. Maar hoe krijg je gebruikers en hoe zorg je ervoor dat ze actief worden en een evangelist worden voor jouw merk? Want zoals de auteur van het artikel ook zegt: “Making people care is hard”.

Een movement achter je merk
In plaats van eerst je product te ontwikkelen en daarna op zoek te gaan naar gebruikers, wordt hier gezegd dat je voordat je het platform released al moet nadenken over hoe je gebruikers gaat inzetten om het product te laten groeien. Het doel is hier om een community te bouwen; een movement achter je merk. Dit doe je in vier stappen.

  1. Ontwerp network effects direct in het platform. Maak het product zo dat je gebruikers de kans geeft om deel te nemen in waardecreatie; voor zichzelf of voor andere gebruikers.
  2. Initiële adoptie komt direct vanuit het ontwerpproces. Creëer je product samen met gebruikers.
  3. Wees altijd bezig met het ophalen van gebruikers feedback om je product te verbeteren. Voor de release van een platform of nieuwe feature denk je al na over hoe je feedback van gebruikers gaat ophalen. Hierbij kan je denken aan surveys, user recordings, analyseren van de web analytics of bel je gebruikers gewoon ouderwets op.
  4. Verkoop je product niet zelf, maar stel je gebruikers in staat dit voor je te doen. Richt je niet op het binnenhalen van nieuwe users, maar focus op hoe je je bestaande user base in staat kan stellen om jouw boodschap uit te dragen.

Meer artikelen lezen die onze Natives selecteren? Bekijk ze hier.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Facebook protect, de nieuwe feature van de iOS Facebook app

Deze week heeft Front-end Developer Wouter een artikel geselecteerd op Wired, over de nieuwe feature van de Facebook app op iOS: Facebook protect. Lees hier meer.

16:08 - 13 maart 2018

Predictions for the year ahead

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Waar gaat ons digitale hart sneller van kloppen? Deze week is Digital Strategist Bart aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Bart.

09:03 - 27 februari 2018

Growing a community starts with your product

Hoe krijg je gebruikers op je platform en hoe zorg je ervoor dat ze actief worden en een evangelist worden voor jouw merk? Lees hier het artikel wat Marije deze week selecteerde over het bouwen van een community.

07:27 - 14 februari 2018

De 4 grootste uitdagingen op het gebied van product roadmaps

Wat zijn de uitdagingen van een Product Manager? Sophie selecteerde er vier en heeft tips hoe je met die uitdagingen om kunt gaan. Lees het hier.

13:46 - 23 januari 2018

Prins Claus Fonds kiest Digital Natives als digitale partner

Prins Claus Fonds heeft na een pitchtraject Digital Natives gekozen als digitale partner. In die rol gaat Digital Natives aan de slag met twee projecten. Lees hier meer.

13:28 - 18 januari 2018

Mediatrends om rekening mee te houden

Onze Natives verzamelen elke dag artikelen op het web. Deze week selecteerde Elmar een long read van Thomas Baekdal, met daarin de mediatrends waarmee we rekening moeten houden dit jaar. Lees het hier.

15:02 - 10 januari 2018

Fonk selecteerde Erik de Vreede als één van de 20 meest inspirerende mensen van 2017

Welke mensen inspireren het meest? Wie zijn de pareltjes van 2017? Fonk selecteerden dit jaar voor de tweede keer op rij 20 opmerkelijke en bijzondere mensen. Oprichter van Digital Natives Erik de Vreede is één van die Most Inspring People. En daar zijn we trots op. Lees hier het artikel.

12:44 - 8 januari 2018

Sint Maartenskliniek nu ook online verder in beweging

De Sint Maartenskliniek, specialist in bewegingszorg, heeft een compleet vernieuwde website. Digital Natives is verantwoordelijk voor zowel de strategie van de website als de vormgeving en de technische realisatie. Lees hier meer over het project. 

15:04 - 20 december 2017

Marloes versterkt het team als Projectmanager

Marloes de Haan is gestart als Projectmanager bij Digital Natives. In die rol gaat ze verschillende klanten bedienen. Meer weten over Marloes en haar achtergrond? Lees het hier

14:26 - 13 december 2017

Digital Natives aanwezig bij Conversion Hotel 2017

Voor de vierde keer op rij organiseerde webanalisten.nl op Texel het Conversion Hotel. Dit jaar waren Digital Natives’ Marije en Sophie erbij. Marije deelt hier 3 lessen die haar het meest zijn bijgebleven. 

12:58 - 7 december 2017
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden