Digital Natives Digital Natives Digital Natives
Growing a community starts with your product
Menu

 

Deze week selecteerde Marije het artikel ‘Growing a community starts with your product’ van Jamie Brooker. Hoe mooi en volledig je platform ook is, zonder actieve gebruikers ben je nergens. Maar hoe krijg je gebruikers en hoe zorg je ervoor dat ze actief worden en een evangelist worden voor jouw merk? Want zoals de auteur van het artikel ook zegt: “Making people care is hard”.

Een movement achter je merk
In plaats van eerst je product te ontwikkelen en daarna op zoek te gaan naar gebruikers, wordt hier gezegd dat je voordat je het platform released al moet nadenken over hoe je gebruikers gaat inzetten om het product te laten groeien. Het doel is hier om een community te bouwen; een movement achter je merk. Dit doe je in vier stappen.

  1. Ontwerp network effects direct in het platform. Maak het product zo dat je gebruikers de kans geeft om deel te nemen in waardecreatie; voor zichzelf of voor andere gebruikers.
  2. Initiële adoptie komt direct vanuit het ontwerpproces. Creëer je product samen met gebruikers.
  3. Wees altijd bezig met het ophalen van gebruikers feedback om je product te verbeteren. Voor de release van een platform of nieuwe feature denk je al na over hoe je feedback van gebruikers gaat ophalen. Hierbij kan je denken aan surveys, user recordings, analyseren van de web analytics of bel je gebruikers gewoon ouderwets op.
  4. Verkoop je product niet zelf, maar stel je gebruikers in staat dit voor je te doen. Richt je niet op het binnenhalen van nieuwe users, maar focus op hoe je je bestaande user base in staat kan stellen om jouw boodschap uit te dragen.

Meer artikelen lezen die onze Natives selecteren? Bekijk ze hier.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Moeten developers aardig zijn? (spoiler: ja!)

shared by stephanie on 15/05/2018

Front-end Developer Riekus is deze week aan het woord. Moeten developers aardig zijn? (spoiler: ja!), lees hier het artikel.

shared by Stephanie Muller

11:56 - 15 mei 2018

Rapid UX Research at Google

shared by stephanie on 01/05/2018

UX designer Renske heeft een artikel geselecteerd op Medium. Hoe kun je in hele korte tijd een UX research uitvoeren? Lees het hier.

shared by Stephanie Muller

12:00 - 1 mei 2018

Why Our Brains Fall for False Expertise, and How to Stop It

shared by stephanie on 16/04/2018

Deze week heeft Digital Marketeer Marije een artikel geselecteerd op Strategy-business.com. Hoe trap je niet meer in de val van je eigen hersenen? Lees het hier.

shared by Stephanie Muller

10:59 - 16 april 2018

Facebook protect, de nieuwe feature van de iOS Facebook app

shared by stephanie on 13/03/2018

Deze week heeft Front-end Developer Wouter een artikel geselecteerd op Wired, over de nieuwe feature van de Facebook app op iOS: Facebook protect. Lees hier meer.

shared by Stephanie Muller

16:08 - 13 maart 2018

Predictions for the year ahead

shared by stephanie on 27/02/2018

Iedere week houden onze digital natives het nieuws in de gaten. Waar gaat ons digitale hart sneller van kloppen? Deze week is Digital Strategist Bart aan het woord. Lees hier het geselecteerde artikel van Bart.

shared by Stephanie Muller

09:03 - 27 februari 2018

Growing a community starts with your product

shared by stephanie on 14/02/2018

Hoe krijg je gebruikers op je platform en hoe zorg je ervoor dat ze actief worden en een evangelist worden voor jouw merk? Lees hier het artikel wat Marije deze week selecteerde over het bouwen van een community.

shared by Stephanie Muller

07:27 - 14 februari 2018

De 4 grootste uitdagingen op het gebied van product roadmaps

shared by stephanie on 23/01/2018

Wat zijn de uitdagingen van een Product Manager? Sophie selecteerde er vier en heeft tips hoe je met die uitdagingen om kunt gaan. Lees het hier.

shared by Stephanie Muller

13:46 - 23 januari 2018

Prins Claus Fonds kiest Digital Natives als digitale partner

shared by stephanie on 18/01/2018

Prins Claus Fonds heeft na een pitchtraject Digital Natives gekozen als digitale partner. In die rol gaat Digital Natives aan de slag met twee projecten. Lees hier meer.

shared by Stephanie Muller

13:28 - 18 januari 2018
Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden