Skip naar content
digital natives
digital natives

Community platform

Digital Natives ontwerpt en ontwikkelt digitale community platforms die mensen bij elkaar brengen en impact leveren.

Online community platforms waar waardevolle interactie centraal staat

Een online community platform brengt een betrokken gemeenschap bij elkaar en nodigt hen uit om eigen user-generated content te maken. Relevante content, waardevolle interactie en platform-participatie staan hierbij centraal. De community wordt telkens opnieuw uitgenodigd om terug te keren en actief mee te doen.

Verdienmodellen

Community platformen zijn er in vele geuren en kleuren maar de kern draait meestal om user-generated-content op het platform. De meest voorkomende verdienmoddelen hiervoor zijn advertentie inkomsten of een freemium-model met lidmaatschapskosten.

User research & Protoyping

Een succesvol community platform begint bij het begrijpen van de gemeenschap die het platform gebruikt. Wie zijn ze en wat zijn de belangrijkste behoeften die ze hebben? In onze onderzoeksfase vertalen we gebruikersonderzoek naar werkende prototypes van het platform.


Platform tech stack

De keuze van technologie is zeer bepalend voor het succes van je community platform. Onze platform tech stack bestaat uit een headless oplossing waarbij de front-end in Vue.js en Nuxt is gebouwd. De back-end wordt ontwikkeld in Laravel en naar behoefte aangevuld met een headless CMS dat past bij de uitdaging.

Focus op platform KPI’s

Door te sturen op de juiste KPIs zorgen we dat het community platform de doelen ook behaalt. We kijken o.a. naar KPI’s voor het creëren van kwalitatieve content (nieuwe posts, uploads, comments etc) maar ook engagementmetrics (hearts, smarts, likes, upvotes, downvotes, flags etc).

Community platform cases

Wij zijn Digital Natives: community platform specialist

Digital Natives, digital agency in Amsterdam, ontwerpt en ontwikkelt digitale community platforms die groei en impact leveren. Ons ervaren team van strategen, onderzoekers, ontwerpers en ontwikkelaars gaat graag aan de slag om samen een ijzersterk online community platform te bouwen.

Lees meer over hoe wij community platforms bouwen

Interesse in de mogelijkheden van community platforms?

In een eerste gesprek kunnen we de uitdagingen bespreken en voorzien in een vrijblijvend advies. Zo leggen we een goede basis voor een toekomstige samenwerking.

Neem contact met ons op
digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl