Skip naar content
digital natives
digital natives

Digital Natives specialist in headless development

Moderne 'headless' webapplicaties gebruiken de nieuwste technieken om zo snel en flexibel mogelijk te werken, zonder daarbij beperkt te worden door de mogelijkheden van een specifiek CMS.

Razendsnelle digitale platforms met een headless content management systeem

Het headless inzetten van een content management systeem wil zeggen dat je voor je contentbeheer wel alle voordelen van een CMS gebruikt, maar bij het bouwen aan de voorkant van de website niet gebonden bent aan de sjablonen die een bepaald content management systeem dicteert. Voorheen betekende de keuze voor Drupal, CraftCMS, WordPress of een Laravel-CMS dat je ook qua front-end de regels van dat CMS moest volgen. Ontwikkelde je een platform in Laravel? Dan moest je aan de slag met de zogenaamde Blade-syntax. CraftCMS of Drupal? Dan kon je van je vorige Blade-project zo ongeveer niks gebruiken, want je moest aan de slag met Twig. En WordPress? Die had weer helemaal zijn eigen variant.

Door het CMS – een deel van de backend – los te trekken van de voorkant die je platformbezoekers te zien krijgen, kun je altijd dezelfde front-end-structuur gebruiken en ben je flexibel in welke backend je daar aan koppelt. Headless dus: de backend is gescheiden van de presentatie.

Losbreken van beperkingen

Aangezien we bij Digital Natives tegenwoordig niet meer hoeven te werken binnen de beperkingen van WordPress, CraftCMS, Drupal of Laravel, zijn we ook niet langer afhankelijk van de snelheid van die systemen. De rol van van een CMS wordt zo klein mogelijk, en de frontend is zoveel mogelijk losstaand een gestroomlijnd. Dit maakt onze nieuwste digitale platforms ontzettend veel sneller.

Digital Natives innoveert met Progressive Web Apps

Aangezien ons team ervaren front-enders tegenwoordig volledige vrijheid heeft in de keuze voor front-end tools, maakt Digital Natives de meeste platforms tegenwoordig als progressive web apps. Deze voelen meer aan als vloeiende apps dan als websites met verschillende pagina’s.

Snellere time-to-market dankzij herbruikbare componenten

Wanneer je de ene keer een project in Laravel maakt en de andere keer in CraftCMS, dan kun je tussen die projecten maar weinig componenten hergebruiken. Dat perfecte registratieformulier waar alle features in zitten die je je maar kon bedenken? Nutteloos in een ander systeem. Maar sinds we bij Digital Natives altijd dezelfde front-end setup gebruiken, is dat probleem verleden tijd. We zijn een inmiddels heel ver met het creëren van een complete front-end toolkit voor onze platforms for change. We gebruiken hiervoor het liefst Vue.js als JavaScript-framework, een veelzijdig framework waarmee je je code opbreekt in verschillende componenten. Deze componenten kunnen we vaker gebruiken binnen hetzelfde project, maar ook inzetten bij nieuwe projecten. Daardoor ontwikkelen we sneller en hoeven we nooit meer het wiel opnieuw uit te vinden.

Server-side rendered apps met Nuxt

JavaScript is dé programmeertaal voor moderne web apps, maar ook een taal die lange tijd alleen door webbrowsers begrepen werd en niet door servers. Hierdoor was het extra moeilijk voor zoekmachines als Google om JavaScript te kunnen ‘lezen’; deze zoekmachines waren immers HTML gewend. Met de komst van NodeJS en server side rendering is hier veel verbetering in gekomen: inmiddels kunnen servers een JavaScript-applicatie converteren naar HTML waar iedere zoekmachine zonder problemen doorheen kan. Om je web-applicatie zo goed mogelijk converteerbaar te maken, moet je je als ontwikkelaar echter aan strikte regels houden. Voor ons favoriete JavaScript-framework Vue.JS helpt de nieuwe add-on Nuxt daar bij Digital Natives enorm bij. Nuxt biedt ons:

  • Code die duidelijk gedocumenteerd is
  • Een heldere structuur voor het opdelen van je code in componenten
  • Meta-tags voor search engine optimization
  • Soepele animaties voor pagina-overgangen
  • Een grote gemeenschap die actief bijdraagt aan het framework
  • Server side renderen van onze code naar leesbare HTML, dankzij NodeJs

Met Nuxt kan Digital Natives altijd de vloeiende, razendsnelle headless platforms opleveren die bezoekers tegenwoordig gewend zijn. Zonder dat de SEO-score van je platform in het geding komt.

Neem vrijblijvend contact op

Praten met een ervaren headless-specialist?

Wij adviseren je graag over hoe je een headless CMS of single page app in kunt zetten voor je digitale platform, website of service.

Neem vrijblijvend contact op

Portfolio

We zetten onze uitgebreide kennis van headless CMS’en onder andere in voor deze organisaties

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl