Skip naar content
digital natives
digital natives

Nuxt

Digital Natives maakt al een aantal jaar dankbaar gebruik van Nuxt JS. Met Nuxt bouwen we razendsnelle platforms die SEO-vriendelijk zijn, herbruikbare elementen bevatten en makkelijk te onderhouden zijn.

Wat is NUXT JS?

Nuxt is een uitbreiding op het populaire open-source framework Vue.js. Waar Vue vooral winst oplevert in het maken van goede user interfaces zorgt Nuxt voor de tooling - of randzaken - daaromheen. Zo is het mogelijk om complete pagina's of platforms aan de serverkant samen te stellen en code-splitting toe te passen zodat de eindgebruiker verzekerd is van een snelle laadtijd.

Waarom moet je kiezen voor Nuxt JS in je technologie stack?

Nuxt biedt een vaste structuur voor projecten waardoor deze makkelijk overdraagbaar zijn tussen teamleden. Dat is zeker voor grotere platforms en websites raadzaam met het oog op consistentie en onderhoudbaarheid. Daarnaast zijn er veel uitbreidingen - modules - voor Nuxt beschikbaar, bijvoorbeeld om de SEO van een platform nog beter te maken. Ook kent Nuxt veel optimalisaties die ervoor zorgen dat de eindgebruiker van een platform op een prettige en vlotte manier ermee kan werken.

Headless CMS Nuxt

Nuxt laat zich uitstekend combineren met onze voorkeur voor een headless setup, waarbij er een strikte scheiding is tussen het CMS - de back-end - en de presentatie - de front-end. Dit houdt in dat de keuze voor een CMS niet dicteert welke frontend daarbij hoort.

Snelheid

Omdat we binnen de setup met Nuxt niet afhankelijk zijn van de front-end code van WordPress, CraftCMS, Drupal of Laravel, zijn we ook niet meer afhankelijk van de snelheid van die systemen. De rol van het CMS wordt zo klein mogelijk en de focus ligt zoveel mogelijk op een losstaande, gestroomlijnde front-end. Dit maakt onze platforms ontzettend snel. En dat vinden zoekmachines als Google weer heel fijn.

Progressive web apps

Met behulp van Nuxt kunnen we platforms makkelijk als Progressive Web App bouwen. PWA’s voelen veel meer als vloeiende apps aan dan als websites met verschillende pagina’s. Met soepele overgangen van de ene pagina naar de andere en subtiele animaties voelt het voor de eindgebruiker enorm prettig en snappy.

Herbruikbare Nuxt componenten en modules

Omdat we bijna exclusief Nuxt gebruiken voor onze front-end zijn componenten en modules - combinaties van componenten - makkelijk herbruikbaar. Een login module die eerder gemaakt is kan zo via onze toolkit makkelijk aan een nieuw platform worden toegevoegd.

Grote, actieve Nuxt community

Nuxt kent een actieve community van ontwikkelaars die bijdragen aan het framework, bugs oplossen en elkaar verder helpen om het framework zo goed mogelijk te maken. Ook worden er worden er regelmatig nieuwe features toegevoegd waardoor het framework meer werk uit handen neemt.

Snel en zoekmachinevriendelijk

Voorheen werkte javascript alleen in de webbrowser, maar inmiddels kan dit ook door webservers uitgevoerd worden. Door het aan de serverkant om te zetten naar HTML creëren we veel winst in termen van snelheid en zoekmachine-optimalisatie. Met static generation kunnen zelfs hele websites gegenereerd worden bij wijzigingen in het CMS zonder dat de eindgebruiker hoeft te wachten tot de server de code verwerkt heeft.

Digital Natives is de Nuxt-specialist

Digital Natives heeft een ervaren team van Nuxt developers, en we onderhouden actief onze toolkit met gedeelde modules en componenten. Op die manier kunnen we snel nieuwe platforms bouwen of bestaande platforms uitbreiden.

Gerelateerde Nuxt JS cases

Hierbij een aantal voorbeelden van platforms die we in Nuxtjs hebben gebouwd.

Heb je vragen over Nuxt js bij Digital Natives?

In een eerste gesprek kunnen we de uitdagingen bespreken en voorzien in een vrijblijvend advies. Zo leggen we een goede basis voor een toekomstige samenwerking.

Neem contact op
digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl