Skip naar content
digital natives
digital natives

Gladwell Academy

Multisite platform voor Europees marktleider in agile trainingen met 50+ toptrainers

Gladwell Academy helpt organisaties met hun digitale transformaties en biedt training- coachingdienstverlening. Met het SAFe framework zijn ze marktleider binnen Europa en Gladwell heeft kantoren in Amsterdam, Parijs, en Bangalore. Digital Natives is gekozen als partner om de digitale ambities waar te maken met het doel om wereldwijd marktleider te worden.

De uitdaging

Multisite platform: Standaardisering in branding, customer journeys en e-commerce

Gladwell Academy is in korte tijd gegroeid en opereert wereldwijd met een focus op groei in Europa, Asia en Amerika. Hiervoor zijn er 5 verschillende websites met focus op verschillende regio’s en daardoor verschillende content en taal. De digitale kanalen moesten vernieuwd worden om de huidige en toekomstige groei te faciliteren. Het belangrijkste uitgangspunt was om de websites van de verschillende regio’s onder te brengen in een multisite platform met een standaardisering in branding, customer journeys en e-commerce.

Belangrijke doelen waren o.a.:

  • Vergroten van het aantal leads
  • E-commerce sales via het platform verdeeld over meerdere landen
  • Servicen van klanten die een training boeken

Onze aanpak

Onderzoek tijdens de discovery fase

Alle nieuwe projecten beginnen bij Digital Natives met een discovery traject om de organisatie en hun gebruikers beter te leren begrijpen. Voor Gladwell Academy bestond dit traject uit de volgende onderdelen:

  • Digital strategy building blocks workshop
  • Audience & Customer Journey workshops
  • Data analyse van bestaande website
  • Key insights brainstorm

Een nieuwe brand essence en platform concept

De inzichten van de discovery fase hebben we vertaald naar een brand essence en naar conceptrichtingen voor het nieuwe platform. We hebben een slag gemaakt op de bestaande huisstijl en een nieuwe structuur bedacht voor hoe courses en schedules voor trainingen functioneren. Dit vormde de basis om het scrum traject in te gaan.

Full scrum aanpak: design & development

Als marktleider van agile trainingen was het evident dat we met Gladwell op hoog tempo gingen scrummen. Binnen het scrum team waren alle disciplines vertegenwoordigd en is er nauw samengewerkt om binnen 3 maanden een eerste versie van het nieuwe multisite platform op te leveren.

Scrum training van agile guru Eelco Rustenburg

Als aftrap heeft het team onder begeleiding van agile guru Eelco Rustenburg een advanced scrum training gekregen om snel van start te kunnen. We zijn verder in sprints van twee weken gaan werken met een sterke focus op de tweewekelijkse sprint retrospectives.

Doorontwikkeling na oplevering van de MVP

Na de eerste livegang zorgen we met vervolgsprints voor verdere verdieping van het platform. Verbeteringen van het platform worden op basis van data-onderzoek en een meetplan uitgevoerd.


Resultaat

Multi site platform op basis van Craft CMS

Op basis van het technische onderzoek hebben we gekozen voor het implementeren van Craft CMS: ideaal voor het managen van meerdere websites voor verschillende landen. Multilingual is standaard ingebouwd en door de ingenieuze opbouw van componenten kunnen alle landen makkelijk zelf hun pagina’s opbouwen.

Branding vertaald naar design systeem

We hebben een nieuwe slag gemaakt op basis van de bestaande huisstijl van Gladwell Academy. De huisstijl en branding hebben we vervolgens vertaald naar een design systeem dat bestaat uit functionele componenten die binnen Craft CMS gebruikt kunnen worden om pagina’s en websites modulair op te bouwen. Zo kunnen alle landen gebruik maken van dezelfde huisstijl maar toch de inhoud anders invullen.

Verbeterde User Experience flow

Op basis van de customer journeys hebben en de bestaande data hebben we een nieuwe indeling van de website gemaakt. Er is gekozen voor een prominentere inrichten rondom courses en de schedule aangezien de hoofd journey hier om draait. Overige content hebben we verwerkt achter het menu en is bereikbaar via andere ingangen. Ook het inschrijven en afrekenen van trainingen is zo ontwikkelt dat het bestaat uit een minimale hoeveelheid pagina’s en kliks.

Boekingsmodule en internationaal betaalsysteem op basis van Laravel

Naast het CMS hebben we een API en boekingsmodule ontwikkeld die alle courses en schedules managet. Dit hebben we ontwikkeld als een aparte service laag in het Laravel framework. Deze communiceert direct met de ERP software waarin de courses worden beheerd. Het betaalsysteem werkt samen met Adyen en Avenue CC.

Hubspot integratie voor inbound marketing

Door een koppeling te maken tussen Freeform in Craft en Hubspot hebben alle landen de vrijheid om de leadgeneratie goed te implementeren binnen de verschilende websites.


digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl