Skip naar content
digital natives
digital natives

Digital prototyping

Door vroeg in het designproces prototypes te maken van jouw webapplicatie kun je direct strategische keuzes testen en valideren bij je publiek. Dit is een cruciale fase van elk succesvol digital design traject.

Wat is precies digital prototyping?

Een digitaal prototype is een klikbare demo van de uiteindelijke website of applicatie die je gaat bouwen. Er komt dus geen code aan te pas. Doordat we de klantreis specifiek nabouwen in een browser, tablet of mobiel is het prototype nauwelijks te onderscheiden van een echte ervaring. Zodoende kunnen we precies testen en valideren hoe jouw publiek hierop reageert.

Wanneer passen wij digital prototyping toe?

Prototyping design passen we toe bij verschillende designuitdagingen. Dit gebeurt voornamelijk bij het designen van nieuwe websites en platforms. Maar het komt ook voor bij een redesign of als we een Design Sprint uitvoeren waarbij we in een week een prototype bouwen en testen voor een nieuwe strategische uitdaging of innovatie.

Weten of je op de goede weg zit

Nieuwe inzichten uit onderzoeksdata en nieuwe strategische richtingen kunnen direct vertaald worden naar prototypes om te testen hoe jouw publiek hier op reageert. Op basis daarvan kun je keuzes maken voor het vervolg.

Direct contact met je publiek

Data en analytics zijn belangrijk voor het opdoen van nieuwe inzichten, echter vertellen ze niet het hele verhaal van het gedrag dat vertoond wordt. Wij geloven in de kracht van het echt ontmoeten van je publiek en ze te betrekken bij keuzes die je maakt met je digitale applicaties en platforms.

Stakeholders on board krijgen

We zien dat het werken met prototypes en het direct testen met publiek heel goed werkt in het betrekken van stakeholders binnen een organisatie. Validatie van je publiek of iets wel of niet werkt helpt heel goed als objectief oordeel over een bepaalde strategische koers.

Kostenefficiënt bij software ontwikkeling

Door vroegtijdig bij te sturen na tests met prototyping kun je veel kosten besparen. Op het moment dat je een bepaalde strategische koers bent ingegaan en het blijkt dat je publiek anders reageert dan gehoopt ben je na vele sprints ver van huis. Daarom adviseren we om belangrijke keuzes altijd te vertalen naar prototype designs.

Digital Natives is specialist in digital prototyping

Digital Natives was één van de eerste digital agencies in Nederland die actief met prototyping aan de slag ging aan de hand van de Google Design Sprint. In 2016 schreven we daarover in Frankwatching.

Heb je een vraagstuk waarbij je rapid prototyping design wil inzetten?

In een eerste gesprek kunnen we de uitdagingen bespreken en voorzien in een vrijblijvend advies. Een prototype design sprint kan over het algemeen vrij snel uitgevoerd worden.

Laat een bericht achter
digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl