Skip naar content
digital natives
digital natives

Contract for the web, de roadmap

Een jaar geleden vierde het World Wide Web zijn dertigste verjaardag. Bedenker van het web Tim Berners-Lee greep de gelegenheid aan om het Contract For The Web te presenteren: een oproep aan overheden, bedrijfsleven en burgers om zich te committeren aan een beter, open web. Waarom dat contract belangrijk is (en waarom wij het mede-ondertekend hebben) beschreven we al eerder voor je.

Een jaar later hebben zich ongelooflijk veel organisaties aangesloten en publiceert de World Wide Web Foundation de ambities en concrete stappen die genomen gaan worden. Zo geven ze aan een openbaar platform te gaan opzetten waar bijgehouden wordt hoe aangesloten bedrijven zich tot elkaar verhouden in hun bijdrage aan een betere digitale wereld. Ook zullen er best practices gedeeld worden om aangeslotenen aan te sporen een bijdrage te leveren, bijvoorbeeld door privacy policies die voor gewone mensen leesbaar zijn.


Meer over de ambities en plannen lees je in het artikel What’s next for the Contract For The Web? Heb je je nog niet aangesloten, dan kan dat voor bedrijven hier en voor particulieren hier. Samen op naar een betere digitale wereld!

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl