Skip naar content
digital natives
digital natives

Cultuur+Ondernemen lanceert de Culturele Financieringswijzer

Maandag 3 juni startte Cultuur+Ondernemen de Maand van de Financieringsmix. Tijdens de kick-off in A Lab in Amsterdam, die bestond uit o.a. een kennismarkt, rondetafelgesprekken en een paneldiscussie, is het nieuwe platform om kunstenaars en creatieven door de culturele kapitaalmarkt te gidsen gelanceerd: de Culturele Financieringswijzer.

Cultuur+Ondernemen heeft het platform ontwikkeld in samenwerking met Digital Natives. De tool helpt ondernemers om inzicht te krijgen in financieringsmogelijkheden, inspiratie door voorbeelden van andere kunstenaars en creatieven en het verdiepen van hun kennis met betrekking tot bijvoorbeeld crowdfunding, subsidies en leningen.

Cultuur+Ondernemen heeft zelf veel kennis over verschillende financieringsmogelijkheden in de creatieve sector. Zij helpen kunstenaars, creatieven, maar ook culturele organisaties bij het vinden van de juiste financiering(en) voor hun project. Belangrijke vraag bij Cultuur+Ondernemen is hoe ze nog meer mensen en partijen kunnen helpen met het vinden van de juiste financiering. Het idee was het inzetten van een nieuw digitaal product.

Op basis van het onderzoek van Cultuur+Ondernemen is Digital Natives gestart met een design sprint. Binnen 5 dagen werd er een prototype gecreëerd van één van de ideeën voor een nieuw digitaal platform en getest bij gebruikers die daadwerkelijk klant en/of eindgebruiker zijn. Op basis van de bevindingen uit de testen werd de conceptuele en strategische richting van het prototype bijgewerkt. Vervolgens was voldoende vertrouwen om het bedachte concept daadwerkelijk te gaan ontwikkelen.

Middels de Scrum-methodiek heeft Digital Natives in een aantal sprints de Culturele Financieringswijzer ontworpen en ontwikkeld. Voor het beheren van alle content wordt gebruik gemaakt van Craftcms en de voorkant van de site is gebouwd met Vue.js. Na een periode van uitgebreid testen is de Culturele Financieringswijzer tijdens de kick-off gelanceerd!

Digital Natives ontwikkelt de Culturele Financieringswijzer samen met Cultuur+Ondernemen door. Op basis van het gebruik en diverse analyses wordt de digitale dienst stap voor stap verbeterd.

Bekijk hier de Culturele Financieringswijzer: https://bij.cultuur-ondernemen.nl/culturele-financieringswijzer

Foto's zijn genomen tijdens het lanceringsevent voor de Culturele Financieringswijzer en door Vera Duivenvoorden.

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl