Skip naar content
digital natives
digital natives

Designed in China: wat we kunnen leren van Huawei

Op de Correspondent doet Evgeny Morozov uit de doeken wat we kunnen leren van het Chinese techbedrijf Huawei, dat onder meer betrokken is bij de introductie van het 5G Netwerk.

Evgeny Morozov is de interessantste tech-analyst van het moment. Hij komt uit Wit-rusland, is universitair actief in de Verenigde Staten, heeft zich gesetteld in Europa en verdiept zich in China. Als iemand verstand heeft van het geopolitieke aspect van technologie dan is hij het.

De introductie van het 5G netwerk is lange tijd onderwerp van speculatie en kritiek geweest. Nu de situatie zich wat verder heeft ontwikkeld biedt Morozov een verhelderend perspectief.

Ik vind het belangrijk om alle kanten van een ontwikkeling te blijven belichten. In Nederland worden we sterk beïnvloed door ideeën uit de Verenigde Staten, terwijl die net zo goed gekleurd zijn en maar een klein deel van het verhaal vertellen. In deze aflevering van Tegenlicht komt naar voren dat Europa er technologisch niet zo slecht voor staat als wel eens wordt beweerd. Als wij ons in Europa op onze waarden kunnen verenigen hebben we net zo’n sterke positie en komen onze maatschappij en burgers niet onder druk te staan.

Leestip: “Tegen dit verhaal over 5G kan geen samenzweringstheorie op” via De Correspondent.

Kijktip: “Herover je data” over alternatieve bewegingen in Europa om controle terug te krijgen over data


digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl