Skip naar content
digital natives
digital natives

Fonk selecteerde Erik de Vreede als één van de 20 meest inspirerende mensen van 2017

Erik de Vreede

Welke mensen inspireren het meest? Wie zijn de pareltjes van 2017? Fonk selecteerden dit jaar voor de tweede keer op rij 20 opmerkelijke en bijzondere mensen. Mensen die in staat zijn meerdere talenten aan elkaar te knopen en die soms niet een of twee maar wel tien bordjes tegelijk in de lucht kunnen houden. Moedige mensen die links durven stappen als de meute naar rechts gaat. Mensen die ook keuzes durven maken die niet altijd voor de hand liggen. Oprichter van Digital Natives Erik de Vreede is één van die Most Inspring People. En daar zijn we trots op.

Waarom staat Erik in de lijst? Werkgever zijn is een kunst. Erik weet hier alles van en is een geweldige inspirator voor mensen met wie hij werkt en voor wie hem van buitenaf volgt een houvast. Weinig mensen kunnen zoveel talenten aan elkaar knopen en vervolgens van het geheel een succes maken.

‘In 1997 struinde ik nachtenlang het internet af onder het piepende geluid van een 28k8 modem. Uren achter elkaar kaapte ik de familiecomputer, aangetrokken door een magische en oneindige stroom van hyperlinks, die me meenam naar alle uithoeken van de wereld. Pagina voor pagina ontstond een liefde voor iets totaal nieuws. Voor iets dat in beginsel nog maar lastig te omschrijven was. Ik ben heel dankbaar dat ik op jonge leeftijd de ommekeer mocht ervaren. Tussen een leven zonder en eentje met mijn grootste bron van inspiratie: het Internet.

Nieuwe golf

We zijn van ver gekomen. We overleefden IRC, ICQ, MSN, Napster, Hyves en Myspace. De onschuld van het web lijkt nu voorgoed voorbij. We zijn beland in een landschap dat gedomineerd wordt door grote spelers als Facebook en Google, maar toch lijkt daar een nieuwe golf op te komen. De magie en ideologische kracht van de Blockchain en Cryptocurrencies is ongekend. Het doet me denken aan de begintijden van het web. De Blockchain is nog moeilijker uit te leggen dan het internet. Hier gaat zo’n ongekende verbeeldingskracht vanuit dat het mijn hart sneller laat kloppen.

Ode aan een nieuwe wereld

En zo brengt mijn nieuwsgierigheid me weer voorwaarts. Een autodidactische intuïtie die er voor zorgt dat ik de nieuwe technologie wil begrijpen en eigen wil maken om mijzelf en anderen weer voorwaarts te brengen. Daar word ik uiteindelijk het meest gelukkig van. Onder de naam Digital Natives heb ik een bijzondere groep mensen mogen verenigen met dezelfde liefde voor het Internet. Als ode aan de nieuwe wereld waarin wij zijn opgegroeid.’

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl