Skip naar content
digital natives
digital natives

Gemeente Amsterdam en Digital Natives lanceren de Duurzame Wegwijzer

De buurt vergroenen, overstappen op schone energie, kantoor verduurzamen of overgaan op schoon vervoer. Of je nu ondernemer bent, huurder of huiseigenaar, er bestaan talloze mogelijkheden om te verduurzamen. Maar waar kun je het beste beginnen, welke stappen zijn er op jouw situatie van toepassing en welke financieringsmogelijkheden horen daarbij?

Om die vragen zo snel en persoonlijk mogelijk te beantwoorden lanceren Gemeente Amsterdam en Digital Natives de Duurzame Wegwijzer. De wegwijzer is onderdeel van duurzaamheidsplatform Nieuw Amsterdams Klimaat en voorziet je middels een aantal simpele stappen van gratis en persoonlijk advies.

Ontdek in 1 minuut welke duurzame stappen jij kunt zetten

“Amsterdammers hebben allerlei mogelijkheden om iets te doen voor het klimaat, maar weten soms niet goed waar ze moeten beginnen”, aldus Wethouder Marieke van Doorninck (Duurzaamheid) op amsterdam.nl: “Met de Duurzame Wegwijzer krijg je meteen inzicht in de mogelijkheden, ook op het gebied van financiering. Of je nu een kleine stap wilt zetten of een grote.”

Via de Duurzame Wegwijzer is er een advies op maat beschikbaar voor iedereen.

Door stapsgewijs een aantal vragen te beantwoorden ontdek je er binnen 1 minuut welke persoonlijke adviezen op jou van toepassing zijn en welke financieringsmogelijkheden daarbij horen. Je vindt er bijvoorbeeld een verwijzing naar een gratis energiecoach, subsidiemogelijkheden voor isolatie, groene daken en stadslandbouw en een stappenplan voor zonnepanelen.

De Duurzame Wegwijzer staat nu live

De afgelopen periode werkten Digital Natives en Gemeente Amsterdam met veel plezier aan het ontwerp en de bouw van de Duurzame Wegwijzer op het Nieuw Amsterdams Klimaat platform. Inmiddels is de wegwijzer feestelijk gelanceerd door wethouder van Doorninck en kunnen alle Amsterdammers die slim willen verduurzamen gemakkelijk bepalen welke mogelijkheden er voor hen zijn.

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl