Skip naar content
digital natives
digital natives

Inkomsten gemist door COVID-19? Digital Natives & Voordekunst helpen de culturele sector met actiecampagnes

Door de maatregelen rondom het coronavirus lopen veel culturele instellingen en makers nu inkomsten mis. Musea, concertzalen en theaters moeten tijdelijk sluiten, muzikanten zijn genoodzaakt hun tournees af te zeggen, kunstenaars kunnen niet exposeren. Om kunst en cultuur in deze omstandigheden mogelijk te blijven maken bedacht en ontwikkelde Digital Natives samen met crowdfundingplatform Voordekunst de mogelijkheid om een actiecampagne te starten, waarmee op korte termijn geld opgehaald kan worden zonder concreet doelbedrag en zonder vaste looptijd.

Wat we zagen in de horeca moest ook voor de cultuursector kunnen

De afgelopen weken zagen we veel mooie initiatieven langskomen om de horeca te steunen, bijvoorbeeld restaurantbonnen. Als digitaal partner van verschillende organisaties in de culturele sector wilde Digital Natives een soortgelijke steunmogelijkheid aan kunstenaars en makers bieden. We benaderden Voordekunst en bespraken de mogelijkheid om het crowdfundingplatform hiervoor in te zetten. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan, crowdfunding werkt namelijk met specifieke doelbedragen, afgebakende looptijden en concrete projecten en zit daardoor technisch anders in elkaar. De teams van Digital Natives en Voordekunst hebben de afgelopen twee weken non-stop gewerkt om dit toch mogelijk te maken. En dat is gelukt, de eerste actiecampagne staat sinds vandaag online.

Steun je favoriete muzikant, museum of theater

De nieuwe actiecampagne biedt makers en instellingen de mogelijkheid om donateurs te mobiliseren die hen door deze moeilijke tijd kunnen helpen. In ruil voor een gift kunnen donateurs een tegenprestatie verwachten, zoals een virtuele rondleiding door hun favoriete theater of een digitaal huiskamerconcert. Zo kan iedereen zijn favoriete maker of instelling steunen én blijven genieten van kunst.

Voordekunst blijft deze actiecampagnes mogelijk maken zo lang culturele instellingen en makers de gevolgen ondervinden van de huidige omstandigheden rondom COVID-19.

Meld nu een actiecampagne aan

Wil je als instelling of maker gebruik maken van de actiecampagne? Je vindt het aanmeldformulier en de spelregels op het platform van Voordekunst

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl