Skip naar content
digital natives
digital natives

Innovatieplatform Amsterdam Smart City gaat live

Afgelopen week lanceerden Digital Natives en Amsterdam Smart City een vernieuwd platform voor toekomstbestendige steden.

Amsterdam Smart City is het innovatieplatform dat changemakers verbindt om met elkaar vorm te geven aan de steden van de toekomst. Het is een samenwerking tussen overheden, bedrijven, kennisinstellingen en bewoners. ASC is in 2009 opgericht als een onafhankelijk platform vanuit de gedachte dat er voor het aanpakken van stedelijke opgaven (multi-stakeholder) samenwerking nodig is en dat je alleen kunt leren door te gaan doen en experimenteren. Technologie en data kunnen hierin ondersteunende middelen zijn.

Amsterdam Smart City bestaat uit een publiek privaat partnerschap met 20 partners en een internationale community van meer dan 8000 leden. Het platform brengt hen samen tijdens verschillende soorten events, zowel offline als online.

Het netwerk werkt aan innovatieve oplossingen voor betere straten, buurten en steden. Samen werken ze aan een leefbare Metropoolregio Amsterdam voor iedereen.

De belangrijkste doelstellingen van het nieuwe platform zijn:

  1. Heractivatie van bestaande leden.
  2. Een verzameling van innovatie-activiteiten in de regio bieden of community driven content over innovatie, technologie en duurzaamheid produceren.
  3. Leden van het netwerk ook online in verbinding brengen met elkaar.

Voor het heractiveren van de leden hebben we een onboarding traject uitgewerkt, waarbij alle leden van het bestaande platform een e-mail ontvangen met daarin alle voordelen van het nieuwe platform. Daarnaast krijgen ze de vraag om zich opnieuw aan te melden en daarbij gelijk aan te geven in welke thema's ze interesse hebben. Ook is het mogelijk om op het platform individuele leden te volgen. Allemaal met als doel om via een persoonlijke feed iedereen de meest interessante informatie te presenteren, zonder in een informatiebubbel terecht te komen.

Als livegang voor het nieuwe platform is 12 november gekozen om op tijd te zijn voor de jaarlijkse Smart City Expo World Congress os (SCEWC), die plaatsvindt van 17 tot en met 19 November in Barcelona. De beurs is een uitgelezen kans voor Nederlandse ondernemers die actief zijn op het gebied van Smart Cities om zich internationaal te verbinden en uit te breiden. In verband met Corona vindt het dit jaar online plaats.

Het vernieuwde platform is compleet opnieuw vormgegeven. Op basis van user research en het testen van prototypes wisten we een relevantere en soepelere User Experience te creëren. Daarnaast zorgt een op maat gemaakt visueel ontwerp voor een verbeterde uitstraling en communicatie.

Het online platform is gebouwd op de headless stack waar we bij Digital Natives al enige tijd enthousiast gebruik van maken. Door de combinatie van een GraphQL API gebouwd met het Laravel framework, en een progressive webapp op basis van Nuxt- en VueJS kunnen we een snelle en soepele gebruikerservaring bieden, met voldoende mogelijkheden om in de toekomst gemakkelijk uitbreidingen te realiseren. Naast de webapp waar de community gemakkelijk content kan plaatsen bieden we voor de beheerders een overzichtelijk control-panel op basis van Laravel Nova, waar moderatie en contentbeheer plaatsvinden.


digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl