Skip naar content
digital natives
digital natives

Inspirerende digitale initiatieven in coronatijd

Afgelopen dagen ontstonden er veel nieuwe digitale initiatieven die iets positiefs willen bijdragen in de wereld waarin we nu leven. Ongelooflijk en inspirerend om te zien hoe mensen en organisaties in staat zijn zo snel te schakelen in deze onzekere tijden.

In korte tijd worden er dingen uit de grond gestampt die normaal weken of maanden duren. Misschien dat het ontwerp van die ene nieuwe app nog niet geweldig is, of dat er nog wat bugs in je nieuwe website zitten, maar who cares in deze tijd. Veel wordt met open armen en een flinke dosis positiviteit ontvangen. Misschien is dit wel een perfecte tijd om een snel een prototype te bouwen van dat idee wat al een tijd op de plank ligt, in een aangepaste vorm of niet.

In gesprekken met verschillende organisaties die ik afgelopen week had vlogen de ideeën om de oren. Een overheidsinstelling die een vraag en aanbod platform voor ondernemers wil maken, een bank die zijn medewerkers extra wil helpen om zich voor anderen in te zetten, organisaties die online event en opleiding functionaliteit aan hun platform willen toevoegen. Allemaal geboren vanuit positiviteit en inventiviteit.

Van de initiatieven die mij opvielen heb ik een lijstje gemaakt, ter inspiratie. Een paar uitgelicht:

Help een ander via een platform

In korte tijd zijn er een paar platformen gelanceerd waar hulpvraag en -aanbod bij elkaar komen. Wil je graag boodschappen doen voor je buurvrouw, de hond uitlaten van iemand die ziek is of heb je zelf iets nodig? Op o.a. Corona Helpers, Gewoon mensen die mensen willen helpen, en NLvoorelkaar kun je je vraag of aanbod kwijt in tijden van corona.

Met je kind thuis

Ook wij hebben een kind thuis zitten. 2,5 jaar en flink in zijn peuterpubertijd. Via een aantal nieuwe digitale initiatieven verzinnen we elke dag weer leuke nieuwe dingen om te doen. Leuk voor het kind, maar ook voor ons als ouders. Zo heb ik gisteren staan sporten met Zappsport@Home en ontvangen we elke dag tips van Thuis met je peuter.

Sociaal en beter

Heb je nog wat tijd en wil je graag een ander helpen? Via Video Vrienden van Refugee Team wordt je gekoppeld aan iemand die nog niet zo lang in Nederland is. Naast nieuw sociaal contact, help je deze persoon ook gelijk met de leren van Nederlands.

Check de hele lijst hier. Heb je zelf nog een mooi initiatief of idee om iets op te zetten? Laat het weten via bart@digitalnatives.nl.

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl