Skip naar content
digital natives
digital natives

Leefbaarheid in de buurt vergroten: het Postcode Loterij Buurtfonds platform staat nu live

In deze tijd van veel thuis zijn bruist het van de ideeën om de buurten in Nederland nog leuker te maken. Een gezamenlijke moestuin, een opgeknapt speelplein of activiteiten voor ouderen: veel buurtbewoners hebben concrete plannen om de leefbaarheid in de buurt te vergroten. Postcode Loterij Buurtfonds helpt zulke projecten te realiseren en maakt Nederland zo een stukje mooier voor iedereen.

Voor elke buurt in Nederland een goed idee

Op het platform kunnen lokale organisaties een aanvraag indienen voor financiële steun om met een project aan de slag te gaan. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties kunnen financiering aanvragen voor een bedrag tussen de €500 en €5000. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd wordt de bijdrage binnen 2 tot maximaal 6 weken uitgekeerd.

Samen met Stichting DOEN, het fonds van onder anderen de Nationale Postcode Loterij, ontwierp en ontwikkelde Digital Natives een platform dat het indienen van aanvragen zo simpel en snel mogelijk maakt. Naast het aanmelden van nieuwe initiatieven kun je er ook bestaande initiatieven bekijken en inspiratie opdoen op buurtniveau.

Het Postcode Loterij Buurtfonds staat nu live

Het Postcode Loterij Buurtfonds platform staat inmiddels live en sinds de lancering vorige maand stroomden er al honderden aanvragen binnen. Inmiddels zijn de eerste projecten al gerealiseerd. Zo steunde het fonds bijvoorbeeld al de verbouwing van speeltuingebouw de Wieken, projecten in Rotterdam en Amsterdam om eenzaamheid tegen te gaan door te wandelen met ouderen en meer.


digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl