Skip naar content
digital natives
digital natives

Nieuwe Native: Samuel

Ook in deze tijd vindt er uitbreiding plaats in de gelederen van Digital Natives. Onlangs mochten we Samuel Fischer verwelkomen in ons developmentteam. Sharon - tevens een nieuwe Native die we spoedig aan je voorstellen - voelde hem aan de tand.

Ondanks zijn Duits klinkende achternaam woont Samuel al zijn hele leven in Amsterdam. Zijn vader komt uit Nederland, zijn moeder oorspronkelijk uit Praag. Zijn grootouders hebben ook internationale roots: opa beleefde zelfs hoogtijdagen als regisseur in Canada. Toch ziet Samuel Amsterdam als ‘zijn’ stad, het grootste dorp van Nederland: “Ik ben heel erg trots op Amsterdam: we zeggen waar het op staat en nemen geen blad voor de mond. Daarnaast heerst hier ook veel acceptatie, iets wat ik niet zo snel meemaak op andere plekken. Er is voor iedereen ruimte en daardoor voel ik mij hier heel erg thuis!”

Samuel’s favoriete plek is de Haarlemmerstraat / Haarlemmerdijk. Hij is hier opgegroeid, moeder heeft hier een winkel en vader is wijkagent. Geen wonder dat hij zo betrokken is bij de stad en hier zijn eerste bijbaan heeft gevonden: “Mijn broer had een baan in de horeca waar ik een keer voor hem heb ingevallen. Ik had het zo naar mijn zin dat ze mij ook een contract hebben aangeboden en toen is mijn liefde voor de horeca ontstaan”. Toch vindt hij niet dat dit zijn passie voor programmeren in de weg zit: “Overdag kan ik mij focussen op het oplossen van lastige technische problemen en ‘s avonds kan ik mijn energie kwijt achter de bar”.

Van jongs af aan is Samuel al bezig met programmeren. Hij heeft veel werkervaring opgedaan tijdens zijn stages en na het behalen van zijn MBO 4 diploma ‘Applicatie-ontwikkeling’. Hierdoor is zijn kennis van frontend en backend verder ontwikkeld. Een project waar hij erg trots op is: het ontwikkelen van een platform voor huurders van garageboxen, gekoppeld aan een CMS.

Helaas gooide Corona roet in het eten en dwong dit Samuel een andere weg in te slaan: “Hoe ik bij Digital Natives terecht ben gekomen? Ik heb een top 8 gemaakt van bedrijven waar ik graag zou willen werken en Digital Natives stond op nummer één. Na een heel leuk gesprek mocht ik terugkomen en kon ik de overige 7 bedrijven wegstrepen!”.

Deze jongeman (pas 20 jaar) heeft grootse ambities: “Allereerst heb ik het hier ontzettend naar mijn zin en kan ik nog veel leren van de andere ontwikkelaars. Op korte termijn wil ik graag een betere full-stack ontwikkelaar worden, maar op een dag een eigen bedrijf lijkt mij ook wel wat.”

Tot slot nog een goede thuiswerktip: “Trek je schoenen aan, daardoor werk ik meer gefocust. Misschien omdat ik hierdoor een actievere werkhouding aanneem”. Voor Samuel geldt in ieder geval dat hij twee weken lang iedere dag een ander paar schoenen zou kunnen aantrekken. Sneakers, nog zo’n passie van hem.

Samuel, leuk dat je erbij bent en welkom bij Digital Natives!


digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl