Skip naar content
digital natives
digital natives

De Digital Natives Platform Toolkit

Het maken van maatwerk platforms is bij Digital Natives aan de orde van de dag. Al jaren helpen we onze klanten bij het realiseren van de meest uiteenlopende digitale producten – ieder met zijn eigen kansen en uitdagingen.

Bij DN weten we als geen ander dat ieder platform uniek is — maar ook dat er heel veel overeenkomsten bestaan tussen alle broertjes en zusjes. Wij geloven dat deze unieke eigenschappen de drijvende kracht zijn van een goed platform. Daar besteden we dan ook het liefst zoveel mogelijk aandacht aan, zodat we samen écht een verschil kunnen maken.

Dat betekent automatisch ook dat we graag starten met een goede basis, die rock solid is zonder dat er veel tijd en geld in gaat zitten. Daarom hebben we de Digital Natives Platform Toolkit in het leven geroepen: een verzameling veelvoorkomende onderdelen waarmee we in no-time die basis neer kunnen zetten.

De Toolkit

De Toolkit, zoals we het in de wandelgangen noemen, is in de loop der tijd geëvolueerd van een paar losse flarden tot een volwaardige set aan platform-oplossingen. Allemaal zijn ze gebaseerd op inzichten die we de afgelopen jaren hebben opgedaan, zodat niet steeds het wiel opnieuw uitgevonden hoeft te worden.

Natuurlijk leren we continu nieuwe dingen, die we na een zorgvuldige overweging weer binnen onze Toolkit toepassen. Zo blijft hij up-to-date, toekomstbestendig en stelt ons in staat om op een duurzame manier bij te dragen aan het digitale landschap.

Wat zit er dan precies in die Toolkit?

De toolkit is een collectie van kleine en grote compenten die allemaal met elkaar samenwerken. We werken volgens het atomic design-principe, dat dicteert dat je je code opknipt in drie lagen: atomen (de allerkleinste onderdelen van je platform, zoals een knopje), moleculen (die bestaan uit verschillende atomen, zoals een rij met drie knopjes onderaan een formulier) en organismen (die weer bestaan uit moleculen, zoals een heel formulier). Hierdoor kunnen we bij ieder project precies de componenten pakken die we nodig hebben, of het nu een los formulierveld is, of veel complexere modules zoals een complete login flow of zelfs de basis van een mijn-omgeving.

Bij ieder project kijken we samen met de product owner welke onderdelen geschikt zijn om toe te passen. Met een minimale inspanning kunnen deze onderdelen vervolgens worden klaargezet en naar de stijl van het platform worden aangepast.

Vanaf dat moment ligt onze aandacht bij de échte vraagstukken: wat maakt dit platform uniek? Wat gaat het verschil maken? Zo houden we een scherpe focus en maken we met alles wat we doen de (digitale) wereld ook echt een stukje beter.

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl