Skip naar content
digital natives
digital natives

Vriend van de Show: nieuw podcastplatform door Digital Natives en Dag & Nacht Media

Na maandenlang ideeën uitwerken, brainstormen en ontwikkelen presenteren Dag & Nacht Media en Digital Natives deze week het nieuwe podcastplatform Vriend van de Show. Het platform stelt podcastfans in staat om na te praten over afleveringen, in contact te komen met de makers en hun favoriete podcasts te steunen met een donatie.

Veel podcasts zijn voor hun inkomen afhankelijk van advertenties. Hoewel dit een consistente inkomstenbron biedt, leek het de podcastproducenten van Dag & Nacht Media een goed idee om de luisteraars ook aan te bieden podcasters direct te kunnen steunen met een donatie. Ze kregen steun van Google News Initiative (GNI) om dit idee samen met Digital Natives uit te kunnen voeren.

De band tussen podcastmaker en -luisteraar is ontzettend intiem: een maker praat letterlijk in je oor. Luisteraars geven dan ook regelmatig aan het gevoel te hebben dat ze de makers van hun favoriete podcasts persoonlijk kennen, puur omdat ze wekelijks van zo dichtbij naar hun stem luisteren. Veel luisteraars willen graag iets terugdoen. Terugpraten, meediscussiëren, of een financiële bijdrage leveren. Vriend van de Show voorziet in al deze behoeften aan interactie. Het is daarmee meer dan alleen een donatieplatform dat nieuwe verdienmodellen voor podcastmakers biedt; het is een holistische oplossing om de band tussen makers en hun publiek alleen nog maar intiemer te maken.

Vriend van de Show biedt een thuisbasis voor podcastmakers, een eigen website waarin zij alle gereedschappen tot hun beschikking hebben om snel en gemakkelijk met hun publiek te communiceren. Luisteraars vinden er alle afleveringen, extra updates, en kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief van de show.

Dit alles is sinds 8 juni 2020 te ervaren via vriendvandeshow.nl. Maak een account! Word vriend van de show!

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl