Skip naar content
digital natives
digital natives

Gemeente Amsterdam presenteert het Nieuw Amsterdams Klimaat

Van 17 tot en met 23 juni vindt WeMakeThe.City plaats in Amsterdam. Digital Natives werkte mee aan de ontwikkeling van het nieuwe digitale platform en festivalprogramma van WMTC die in maart 2019 gelanceerd werden. Wat WeMakeThe.City dit jaar voor Digital Natives extra bijzonder maakt is dat op 20 juni in NEMO de Gemeente Amsterdam, tevens een klant van Digital Natives, het Nieuw Amsterdams Klimaatakkoord presenteert.

De stad Amsterdam wordt klimaatneutraal gemaakt. Industrie, bewoners, energiecoöperaties, het MKB, scholen, zorginstellingen, kennisinstellingen, VVE's en maatschappelijke organisaties; er wordt op een schone, energiezuinige en toekomstbestendige stad ingezet in 2050.

De conference in NEMO heeft een uitgebreid programma met verschillende interviews met inwoners van Amsterdam, organisaties en initiatieven. Daarnaast vindt er een gesprek plaats met o.a. de wethouder en meerdere gasten over de belemmeringen voor de versnelling van de energietransitie en mogelijke oplossing. Aan dit gesprek neemt ook Paul Geurts deel; oprichter van Digital Natives-klant GreenHome. Het programma wordt in de middag afgesloten met een fietstocht langs duurzame initiatieven in verschillende stadsdelen. Lees hier meer over de volledige presentatie: https://wemakethe.city/production/het-amsterdams-klimaatakkoord?ref=17275

Gemeente Amsterdam en Digital Natives hebben gezamenlijk een intensief traject doorlopen om tot een nieuwe website te komen voor het Nieuw Amsterdams Klimaatakkoord. Dat is niet het enige – voor de vervolgstappen van het akkoord heeft Digital Natives verschillende prototypes ontwikkeld voor ondersteunende digitale diensten, die tijdens WeMakeThe.City samen met het publiek uitgebreid onderworpen worden aan usertests. Het doel is om Gemeente Amsterdam te voorzien van zoveel mogelijk onderbouwde informatie om direct door te gaan bouwen aan het Nieuw Amsterdams Klimaatakkoord.

De wethouder Ruimte Ontwikkeling en Duurzaamheid van Amsterdam, Marieke van Doorninck zal de nieuwe website en de prototypes presenteren. Bekijk het platform hier zelf: https://nieuwamsterdamsklimaat.nl.

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl