Skip naar content
digital natives
digital natives

We zitten eindelijk in het gouden tijdperk van design. En nu?

Waar gaat ons digitale hart sneller van kloppen? Lead Designer Joost selecteerde een artikel over ‘the Golden age of Design’. Wanneer ben je een goede ontwerper? Het is een vraag die ik al meer dan 10 jaar probeer te beantwoorden. Het grappige is dat, omdat het landschap telkens blijft veranderen, het antwoord op deze vraag dat ook doet.

In dit artikel van Yazin Akkawi wordt scherp opgemerkt dat ‘Alle designers, in de kern van hun bestaan, bezig zijn met het maken van dingen of die nu fysiek of digitaal zijn. Dingen maken, terwijl zij zich verplaatsen in de schoenen van de gebruiker.’

In het artikel heeft de schrijver het over ‘the Golden Age of Design’, maar dit kan misschien beter worden gezien als een mooie uiteenzetting van de constante verandering binnen de taken en vaardigheden van een designer. Ik heb mezelf altijd gezien als een bemiddelaar tussen mijn klant en zijn klant. Een ‘goede designer’ is dan ook een rol die je aanneemt. Een rol die elk team kan gebruiken, om ervoor te zorgen dat het gesprek tussen jouw en je klant zo helder en makkelijk mogelijk verloopt.

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl