Skip naar content
digital natives
digital natives

MedPeers

Videoplatform voor medisch professionals

MedPeers is een online platform dat medische professionals verbindt, kennisuitwisseling vergemakkelijkt en wereldwijd de gezondheidszorg verbetert door een veilige omgeving te bieden voor het delen van expertise en casussen.

Het doel: kennis toegankelijker maken

Het openbreken van de gesloten, competitieve status quo tussen ziekenhuizen en medische professionals met een educatief videoplatform waarin kennis over procedures (zoals operaties) wereldwijd toegankelijk wordt binnen een community van geverifieerde collega's.

Een nieuw platform

MedPeers is een online videoplatform dat medische professionals verbindt en hen in staat stelt kennis en expertise te delen. Het platform biedt een veilige omgeving voor het delen van medische casussen en het bespreken van behandelingsplannen, wat resulteert in verbeterde zorg.

Met een focus op gebruiksgemak, veiligheid en professionele groei voorziet MedPeers in een belangrijke behoefte in de medische gemeenschap. Door zorgprofessionals in staat te stellen snel te communiceren, samen te werken en van elkaar te leren, en een gemeenschap te creëren waarin kennisuitwisseling wordt aangemoedigd en ondersteund, draagt MedPeers bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de gezondheidszorg wereldwijd.

Één eerste indruk

De waarde van een educatieplatform is heel erg afhankelijk van de inhoud. De medische wereld is groot, daarom hebben we ervoor gekozen om in de eerste fase te focussen op 1 vakgebied: Radiologie. Door duidelijk te communiceren in marketingberichten voorkomen we dat gebruikers op het platform belanden voordat we inhoud gereed hebben. Je maakt immers maar één eerste indruk.

Groeistrategie

Wanneer een nieuw (video)platform groeit is het moeilijk te voorkomen dat gebruikers op zoek gaan naar inhoud die er (nog) niet is. Dit zijn belangrijke momenten om de gebruiker gerust te stellen door te benadrukken dat het platform snel groeit, maar ook om waardevolle input te vragen over welke inhoud de gebruiker zoekt.

De aanpak

Hoe wij deze impact mogelijk maken

  • De prototype design sprint bracht ons in een week tot een testbaar prototype
  • Brand design voor een logo en huisstijl die past bij het verhaal
  • Een schaalbaar design systeem waar we op door kunnen bouwen
  • Duurzame technische integraties voor de lange termijn, zoals Algolia instantsearch en Bunny CDN
  • Slimme tijdbesparende keuzes voor de meest waardevolle features
digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl