Skip naar content
digital natives
digital natives

5 Kijk- en leestips voor de Week van de Toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen, ook mensen met een beperking, volwaardig en zonder barrières gebruik kunnen maken van het internet en de informatie die daarop beschikbaar is.

Deze week is de Week van de Toegankelijkheid met als thema: toegankelijkheid loont. Dit geldt natuurlijk ook voor digitale toegankelijkheid.

Toegankelijkheid loont

Wist je bijvoorbeeld dat digitale toegankelijkheid innovatie stimuleert? Van Google Maps routes die worden voorgelezen tot Voice Control Technology ("Hey Siri"), toegankelijkheidsfeatures maken producten beter voor iedereen.

Prototype test voor digitale toegankelijkheid

5 kijk- en leestips over digitale toegankelijkheid

Vandaag zetten onze Natives daarom een aantal kijk- en leestips over dit onderwerp op een rijtje:

1. 📺 Kijktip: Op De Tast
Native Koos tipt NPO documentaire Op De Tast over het blinde echtpaar Marianne en Ronald. Je kijkt de docu via platform 2doc.

2. 📰 Leestip: Wat is er nieuw in WCAG 2.2?
Deze week zijn er 9 nieuwe succescriteria aan de toegankelijkheidsstandaarden voor het web toegevoegd. Deze toevoegingen helpen het web toegankelijker maken voor mensen met visuele, fysieke, of cognitieve beperkingen. Je leest hier wat precies nieuw is aan WCAG 2.2.

3. 📺 Kijktip: Wat zijn Accessibility Overlays?
Native Riekus tipt deze explainer video waarin wordt uitgelegd waarom accessibility overlays (softwareoplossingen die claimen alle accessibility issues op een website automatisch te ontdekken en op te lossen) vaak geen werkelijke oplossing zijn.

4. 📰 Leestip: de Business Case voor digitale Toegankelijkheid

Van het stimuleren van innovatie tot het vergroten van je bereik - De WAI ( W3C Web Accessibility Initiative) zet uiteen wat de Business Case voor digitale toegankelijkheid precies is.

5. 💡Whitepaper: Het belang van digitale toegankelijkheid

Meer leren over het belang van digitale toegankelijkheid, WCAG-richtlijnen, certificering en toegankelijkheid van content? In onze gratis whitepaper leggen we dit stap voor stap uit.

In 4 stappen naar Digitale Toegankelijkheid

Overweeg je jouw website digitaal toegankelijk te maken? Toegankelijkheid loont: het verbeteren van digitale toegankelijkheid kan het bereik van jouw website of platform flink vergroten. Ontdek welke 4 stappen je kunt nemen om hiermee aan de slag te gaan.

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl