Skip naar content
digital natives
digital natives

Nieuw Amsterdams Klimaat is drempelvrij

De afgelopen tijd hebben we samen met het team van Nieuw Amsterdams Klimaat hard gewerkt om de website toegankelijk - ook wel drempelvrij - te maken. Met trots kunnen we nu zeggen dat dat harde werk is beloond met een WCAG 2.1 AA certificaat van toegankelijkheid door Stichting Accessibility.

Een toegankelijke website houdt in dat deze ook bruikbaar is voor mensen met een functionele beperking. Daar komen best wat aspecten bij kijken.

Contrast

Door kleurcontrasten te verhogen en de teksten iets te vergroten is de website nu een stuk makkelijker te gebruiken door mensen met een visuele beperking.

Tekstalternatieven

Voor visuele content hebben we tekstalternatieven toegevoegd. Denk hierbij aan afbeeldingen, video’s en iconen. Best wel handig voor mensen die niet of slecht kunnen zien. Daarnaast is het ook goed voor de SEO score van de website: tekstalternatieven geven extra informatie en zijn goed indexeerbaar door zoekmachines.

Toetsenbordvriendelijk

Veel mensen kunnen door een beperking of voorkeur geen gebruik maken van een muis. Daarom is het belangrijk dat websites volledig bedienbaar zijn met het toetsenbord. Probeer het zelf eens op nieuwamsterdamsklimaat.nl. Met TAB, shift-TAB en ENTER kom je een heel eind.

Screenreaders

Een toegankelijke website kan ook worden voorgelezen door een zogeheten screenreader. Voor Nieuw Amsterdams Klimaat hebben we daar uitvoerig mee getest om de ervaring voor deze gebruikers zo goed mogelijk te maken.

Teksten

Met duidelijke teksten, labels, foutmeldingen en tekstalternatieven voor afbeeldingen is de website nu begrijpelijk voor alle Amsterdammers. We kijken ernaar uit om met meer van onze klanten aan een toegankelijker web te werken. It’s the right thing to do, want het web is voor iedereen.

Lees meer over Nieuw Amsterdams Klimaat

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl