Skip naar content
digital natives
digital natives

LawyerlinQ

Vraag- en aanbodplatform voor de juridische sector

LawyerlinQ is een platform dat is ontworpen om de Nederlandse juridische markt te revolutioneren. Veel advocatenkantoren en juridische afdelingen van bedrijven hebben moeite met het snel vinden en inzetten van de juiste beschikbare freelance juristen. Enter LawyerlinQ: het platform vergemakkelijkt het inhuurproces van flexibel juridisch personeel in de hele Nederlandse markt en tilt dit proces naar het hoogste niveau.

Snel juridisch talent inhuren met een eigen flexpool

Via het platform kunnen cliënten snel en gemakkelijk de juiste juridische freelancer vinden voor hun vraag. Elke cliënt heeft een eigen community met een flexpool van vertrouwde freelance juristen waarin ze veilig hun opdrachten kunnen uitzetten. Deze pool stellen zij zelf samen of dit gebeurt op verzoek door de experts van LawyerlinQ. Vaak is er binnen 24 uur al reactie en kan er snel en eenvoudig een match gerealiseerd worden via het platform. Deze afstemming vindt plaats in een 1 op 1 chat, waarin vragen en details besproken worden.

Binnen 24 uur nog geen match? Dan helpt het team van LawyerlinQ met het vinden van de juiste kandidaat. Zo kan de opdracht eenvoudig overgezet worden naar de gehele pool van talent van LawyerlinQ, zonder daarbij kritische bedrijfsinformatie te delen.

De 4 productprincipes van LawyerlinQ

 1. Cliënten hebben weinig tijd. Vraag zo min mogelijk acties van de cliënt.
  Cliënten hebben weinig tijd en opdrachten hebben vaak spoed. Daarom is de tijd om tot de juiste match de belangrijkste metric. Bij het ontwerpproces wordt continu gekeken hoe het ontwerp kan helpen in het ontzorgen van de cliënt. Zo kunnen cliënten bijvoorbeeld templates gebruiken, zodat ze snel en eenvoudig hun vraag kunnen uitzetten.

 2. Stimuleer om de vraag breed uit te zetten
  Cliënten zijn gewend om hun vraag naar een paar freelancers te sturen van wie ze weten dat zij het vraagstuk kunnen oppakken. Het platform brengt hier verandering in, want ervaring leert: stel je vraag breed uit en de juiste specialist staat op. Cliënten weten vaak niet welke expertise en ervaring de advocaten in hun flexpool hebben en kunnen daardoor een potentiële match mislopen. Het platform is ontworpen om de cliënt te stimuleren de vraag breed uit te zetten. Zo gaat de vraag standaard naar de hele flexpool, maar bieden we wel de optie om via slimme filters de groep te verkleinen. Ook is het mogelijk om handmatig verzendlijsten samen te stellen die het makkelijk maken om opdrachten snel naar een bepaalde selectie te sturen.

 3. Krijg zo snel mogelijk de juiste match
  Het platform helpt met het kiezen van de juiste match. Zo kan je gemakkelijk meerdere kandidaten vergelijken in een overzichtelijke vergelijkingstabel. Ook kunnen cliënten de informatie delen binnen hun organisatie op een GDPR-conforme manier, om zo samen met collega’s de juiste afweging te maken. En lukt het niet om binnen 24 uur een kandidaat te vinden? Dan kan het team van LawyerlinQ eenvoudig de vraag doorzetten naar de gehele pool van juridisch talent zonder daarbij bedrijfsgevoelige informatie te delen.

 4. Maak zo snel mogelijk het gesprek tussen advocaat en opdrachtgever mogelijk.
  De technologie helpt enorm in snelheid en efficiëntie, maar de kern tot het vinden van een goede match blijft een menselijke relatie. Daarom staat de chatfunctie centraal in het vinden van de match. Het platform is zo ontworpen dat het zo snel mogelijk vraag en aanbod samenbrengt in een gesprek, waar advocaat en opdrachtgever gezamenlijk kunnen bespreken of het de juiste match is.

Multi-tenant platform

Het platform is multi-tenant, wat betekent dat meerdere communities draaien op één gedeelde codebase maar alleen toegang hebben tot hun eigen data. Bovendien heeft LawyerlinQ de mogelijkheid om zelf nieuwe communities aan te maken, elk met een eigen look and feel.

Laravel Nova + headless frontend

De back-end van het systeem is ontwikkeld op basis van Laravel Nova en biedt uitgebreide mogelijkheden voor het beheren van gebruikers en rechten. Het gehele platform, inclusief alle communities en de content daarbinnen, kan centraal worden beheerd, inclusief moderatie functies. De front-end is op maat gemaakt met Vue.js, en de architectuur is headless met gebruik van REST APIs en GraphQL.

Krachtige integraties

Authenticatie en autorisatie worden afgehandeld door Auth0, waardoor dit op een eenvoudige en veilige manier gebeurt. Een krachtige zoekfunctionaliteit op basis van Algolia verbetert de gebruikerservaring, terwijl meertaligheid het platform toegankelijk maakt voor diverse gebruikersgroepen.

LawyerlinQ voldoet aan alle ISO 27001-standaarden, en er wordt jaarlijks een externe pentest uitgevoerd om de beveiliging te waarborgen.

Continue doorontwikkeling

De samenwerking binnen het ontwikkelteam verloopt volgens het scrum framework, met een vaste externe product owner die het project overziet en coördineert. Na de start met een GV design sprint is in 2018 de eerste versie van het platform uitgebracht. Sindsdien werken we continu aan het verbeteren en uitbreiden van het platform op basis van gebruikersinzichten en nieuwe kansen.

Zo hebben we recent een biedsysteem toegevoegd, dat de cliënt de mogelijkheid geeft om een opdracht uit te zetten met één of meerdere rondes. Na het versturen van de opdracht ontvangt de cliënt reacties en tariefindicaties van geïnteresseerde advocaten via dit systeem. Hierdoor kan de cliënt een vergelijking maken, een voorselectie maken en uiteindelijk een definitieve keuze maken tussen de uitgebrachte offertes.

De Digital Natives aanpak

Hoe wij deze impact mogelijk maken

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl