Skip naar content
digital natives
digital natives

Stimuleringsfonds

Stimulerend platform maakt €20 miljoen aan subsidies toegankelijker voor creatieve industrie

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie - de naam zegt het al - ondersteunt makers in de gehele sector waaronder vormgeving, architectuur, digitale cultuur en alle mogelijke kruisverbanden hiertussen. Digital Natives ontwierp en ontwikkelde een geheel nieuwe website voor het fonds op basis van onderzoek en zet zich in voor de groei hiervan.

De uitdaging

Het toegankelijk maken en inspireren tot aanvragen van subsidie

Subsidie aanvragen kan gezien worden als hulp behoevend, of juist iets onbereikbaars, terwijl de creatieve industrie enorm gebaat is bij experiment, talent-ontwikkeling en onafhankelijke makers uit alle hoeken van de maatschappij. De doelen van de nieuwe website zijn daarmee:

  1. Uitleggen van hoe subsidie aanvragen werkt

  2. Inspireren en motiveren tot deelname

  3. Inzichtelijk maken van maatschappelijke impact en ontwikkelingen in de industrie

Onze aanpak

Een dynamische informatievoorziening die ontdekking stimuleert

Uit ons onderzoek bij de doelgroep bleek al snel dat er bezoekers zijn die het fonds willen leren kennen en makers die gericht willen weten of een (nieuwe) subsidie iets voor hen is. Het designconcept van de website werd op basis hiervan gevormd tot een digitale ervaring die zowel rechtlijnig (functioneel) als organisch (emotioneel) kan zijn met de kenmerkende S als gids.

Dynamische digitale identiteit en ervaring

We ontwikkelden een vooruitstrevende user experience die zowel bezoekers beter begeleidt in het doen van een aanvraag als een podium biedt voor organische ontwikkelingen in de creatieve sector. We ontwierpen een dynamisch canvas rondom de stilistische identiteit met de kenmerkende 'S' als gids in samenwerking met merkbureau Studio Van Onna.

Flows die ontdekking stimuleren

Bulkend van diverse beelden en verhalen ontvouwen zich op basis van interesse

Slimme inhoudelijke relaties

Pure project-categoriën bestaan niet meer. Werk is cross-disciplinair. De website maakt deze verbanden mogelijk en inzichtelijk.

Design systeem voor storytelling

De ontwikkelingen in de industrie zijn enorm. Het fonds heeft veel te delen. Het design systeem biedt vrijheid om te vertellen.

Duurzaam beheersysteem (CMS)

Met behulp van Craft CMS en een headless setup realiseerden we een moderne informatiearchitectuur en een fundament dat gemakkelijk uit te breiden en toekomstbestendig is. Hierbij ligt de nadruk op het zo efficiënt mogelijk inrichten van content management voor het fonds.


digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl