Skip naar content
digital natives
digital natives

Craft CMS

Digital Natives is al 5 jaar specialist in het maken van Craft CMS oplossingen. Voor bedrijven en organisaties die een content gedreven digitale strategie hebben is Craft CMS de ideale oplossing om de doelstellingen te bereiken.

Wat is Craft CMS?

Craft CMS is een op PHP gebaseerd content management systeem dat inmiddels een grote rol inneemt in het CMS landschap. Het is open source en heeft zich onderscheiden als een flexibel, robuust en veilig CMS. Zelfs de W3C, het internationale consortium van webstandaarden, heeft Craft gekozen om hun website mee te bouwen.

Craft CMS wint aan populariteit en daagt Wordpress en Drupal uit

Als je overweegt om je website of webapplicatie in Wordpress of Drupal te ontwikkelen dan zouden we sterk aanraden om Craft CMS te overwegen. Het is gebruiksvriendelijker, betrouwbaarder en beter in staat om aan maatwerkwensen te voldoen. De belangrijkste reden hiervoor is dat je bij Wordpress erg afhankelijk bent van plugins voor geavanceerde mogelijkheden. Bij Craft CMS zijn deze vaak al in de basis inbegrepen (meertaligheid, custom fields). Daarnaast zijn veiligheid en security beter geregeld bij Craft CMS.

Waarom zou je kiezen voor Craft CMS?

De keuze voor een CMS is een van de belangrijkste beslissingen als je een website of platform gaat bouwen. Hieronder benoemen we een aantal belangrijke redenen waarom Craft CMS een goede keuze is.

Maatwerk design en layout

De structuur van je pagina's bouw je in Craft CMS specifiek voor elke pagina. Dit gaat heel gebruiksvriendelijk door te klikken en te slepen in het CMS. Dit zorgt ervoor dat maatwerk design gewaarborgd wordt en je als Craft CMS developer niet vast zit aan de bestaande code van het CMS. Zo kan iedereen uit de redactie binnen het CMS mooie, unieke layouts produceren voor pagina's en artikelen.

Headless inrichting met Nuxt en Vue.JS

Craft CMS is heel gemakkelijk in te richten als Headless CMS. Hierbij is de content uit het CMS gescheiden van de front-end door middel van een API. Wij gebruiken de technologie van Vue.js en Nuxt om dit voor elkaar te krijgen. Tevens zorgen we ervoor dat de SEO prestaties perfect doorkomen.

Multisite mogelijkheden ingebouwd

Craft CMS heeft vanuit de basis een multisite oplossing ingebouwd. Dat betekent dat we verschillende websites kunnen draaien op basis van dezelfde designs of code binnen één CMS omgeving. Ook meertaligheid wordt standaard ondersteund. Wij hebben heel veel ervaring met het bouwen van multi-site en meertalige oplossingen.

Live preview modus

Een van de meest bijzondere features van Craft CMS is de live preview mogelijkheid. Je kunt hiermee binnen het CMS direct in een ander venster zien hoe de wijzigingen die je doorvoert er live op de website uit zullen zien. Dit maakt Craft CMS uniek vergeleken met andere CMS systemen.

Schaalbaarheid en hoge performance

Als jouw website of webapplicatie groeit en daarbij ook moet schalen dan is Craft CMS daar heel goed voor in te richten. Vele grote internationale websites met veel bereik maken gebruik van Craft. Een voordeel van Craft is ook dat er veel opties zijn om de performance en snelheid van de website te verbeteren. Iets wat voor Google tegenwoordig essentieel is.

Belangrijkste reden: Veiligheid en security

Craft CMS heeft veel minder meldingen over kwetsbaarheden in de beveiliging dan bijvoorbeeld wordpress. Dat komt omdat de kwaliteit van de code beter is en er veel minder gebruik wordt gemaakt van plugins.

Digital Natives is de specialist in Craft CMS ontwikkeling

Als (gecertificeerde) Craft CMS partner hebben wij jarenlange ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van websites die gebruik maken van dit content management systeem. Wil jij een Craft CMS website bouwen, of praten met één van onze Craft CMS developers? We horen het graag!

Gerelateerde cases die gemaakt zijn met Craft CMS

Overzicht van Digital Natives cases waarin het CraftCMS gebruikt wordt

Heb je vragen over Craft CMS bij Digital Natives?

In een eerste gesprek kunnen we de uitdagingen bespreken en voorzien in een vrijblijvend advies. Zo leggen we een goede basis voor een toekomstige samenwerking.

Neem contact op met Digital Natives
digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl