Digital Natives Digital Natives Digital Natives
De maker centraal zetten: van crowdfunding naar crowdengagement
Voordekunst

De maker centraal zetten

Voordekunst is al jarenlang de grootste op donatie gebaseerde crowdfundingplatform van Nederland. Ze zijn marktleider in de culturele en creatieve sector en samen zorgen we er voor dat de slagingspercentages van projecten blijven stijgen. In 2018 was dat 83%. Toch blijft de groei van de crowdfundingmarkt in zijn geheel beperkt, waardoor Voordekunst nieuwe wegen gaat verkennen om haar ambities waar te maken. Naar de toekomst toe wil Voordekunst hét platform zijn waar geven aan kunst en cultuur gestimuleerd wordt en waar makers terecht kunnen voor alle handvatten in het bereiken van nieuw, en het betrekken van bestaand publiek.

Crowdfundingplatform

Van crowdfunding naar crowdengagement

De aankomende jaren zullen in dienst gaan staan van de transitie van crowdfunding naar crowdengagement. Aangezien Voordekunst al voor een groot deel de verbinding tot stand brengt  tussen een maker en zijn/haar publiek is het logisch om te gaan kijken hoe we dit verder kunnen uitbouwen. Crowdfunding zal dan een van de diensten zijn die aangeboden wordt.

We hebben een eigen omgeving ontwikkeld voor de maker. Hier kunnen de makers meer vertellen over zichzelf, vorige en lopende crowdfundingprojecten staan hier op. Tevens kunnen mensen de makers gaan volgen.

De makers krijgen toegang tot een eigen mobiele omgeving waarin ze dashboards krijgen te zien van de belangrijskte data rondom hun crowdfundingcampagnes. In de toekomst wordt deze mobiele applicatie uitgebouwd tot de centrale omgeving waar de maker in contact staat met zijn/haar volgers en donateurs.

Wij ontwikkelen digitale platforms en diensten voor voorwaarts denkende bedrijven.

Meer laden

Elke dag verzamelen wij hier de beste artikelen voor iedereen met een digitaal hart.

Meer laden