Skip naar content
digital natives
digital natives

Digital design

Digital Natives staat voor krachtig digital design dat ontstaat vanuit datagedreven inzichten, innovatieve ideeën, bewezen conventies en unieke merkwaarde.

Wat is digital design?

Digital design is de term die als paraplu dient voor alle design disciplines die je kunt doorlopen om tot een succesvol ontwerp te komen dat gereed is om te ontwikkelen. Afhankelijk van de uitdaging, bestaande middelen, budget en tijd wordt er gezamenlijk besloten hoe je de digital design fase kunt inrichten.

Digital design fases bij Digital Natives

Om tot een sterk design van je website, digitale dienst of platform te komen moet je een goede balans vinden tussen onderzoek en creativiteit: krachtig visueel design gebaseerd op jarenlange ervaring en een eigentijdse visie.

User-research

Goed design begint altijd bij mensen. Het is belangrijk om je publiek goed te begrijpen, te weten welke keuzes ze maken en te zien hoe ze omgaan met jouw product of dienst. Dit doen we door middel van interviews, screen recordings en product walkthroughs.

Co-creatieworkshops

Samen met eindgebruikers en mensen uit de organisatie maken we stakeholder maps, customer journey maps en digital service blueprints. Zo krijgen we direct inzicht in hoe we je product of dienst kunnen verbeteren.

Digital prototyping en testing

In al onze projecten vertalen we de belangrijkste inzichten uit de nieuwe strategie en het onderzoek naar laagdrempelige prototypes die we voorleggen aan jouw klant. Zo kunnen we in een vroeg stadium bijsturen en valideren of we de juiste keuzes hebben gemaakt.

Lees meer over digital prototyping

User-Experience (UX) design

UX designers zijn gericht op het ontwerpen van waardevolle momenten. Ze vertalen de journeys en inzichten naar een tastbare gebruikerservaring. Alle lagen van de experience krijgen vorm waaronder de structuur, de flow en de functies. Ook de basis voor de inhoud en het verhaal wordt gelegd.

Branding en visual design

De visuele ontwerpers vormen digitaal het merk, de beeldtaal, het product en het gedrag. Dit kan beginnen met een brandingtraject waarin de basis voor de digitale identiteit wordt gelegd. Waarna het merk vertaald wordt naar een visual interface en content design van alle schermen en stappen die voorkomen binnen het product.

Designsysteem

Uiteindelijk wordt het gehele digital design opgeleverd binnen een design systeem. In dit systeem worden alle waarden, elementen, het gedrag en alle regels van een digitaal product vastgelegd in vorm en code. Het designsysteem omvat daarmee elk aspect om snel en effectief nieuwe digitale producten mee te maken of uitbreidingen te doen. Het is daarmee een super krachtige tool voor een duurzame en schaalbare toekomst.

Belangrijkste designprincipe: het begint en eindigt met mensen

Digital Natives is al meer dan tien jaar toonaangevend in Nederland als het gaat om digital design. Onze kracht ligt in het menselijk maken van een dienst of product middels design en daarmee de impact te vergroten. Zowel door mensen te betrekken in het designprocess als voorrang te geven aan ethische vragen die de mens voorop zetten in de gebruikerservaring.

Digital Design cases

Vragen over digital design bij Digital Natives?

In een gesprek verkennen we graag jouw uitdagingen en voorzien we in een vrijblijvend advies.

Neem contact op
digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl