Skip naar content
digital natives
digital natives

Vue.js

Bij Digital Natives werken we al jaren tot grote tevredenheid met Vue.js. Hiermee bouwen we sterke front-ends voor platforms die eenvoudig te onderhouden zijn, goed scoren in zoekmachines en herbruikbare elementen bevatten.

Wat is Vue.Js?

Vue.js is een populair open-source framework voor de eveneens populaire programmeertaal javascript. Het vormt een laag bovenop de taal die zorgt voor een eenduidige structuur van de code, performance-optimalisaties en goede onderhoudbaarheid en herbruikbaarheid.

Waarom moet je kiezen voor Vue.js in je technologie stack?

Vue neemt een hoop werk uit handen: de meeste zaken die je niet keer op keer vanaf niets wilt bouwen zitten er standaard in, zoals manieren om data op te halen uit API’s of vlotte transities tussen verschillende schermen. Daarnaast bestaat er een grote community rondom het framework die het niet alleen constant verbetert, maar ook werkt aan vele uitbreidingsmogelijkheden.

Headless

Vue.js laat zich uitstekend combineren met onze voorkeur voor een headless setup, waarbij er een strikte scheiding is tussen het CMS - de back-end - en de presentatie - de front-end. Dit houdt in dat de keuze voor een CMS niet dicteert welke frontend daarbij hoort.

Snelheid

Omdat we niet afhankelijk zijn van de mogelijkheden van WordPress, CraftCMS, Drupal of Laravel, zijn we ook niet meer volledig afhankelijk van de snelheid van die systemen. We maken de rol van het CMS zo klein mogelijk en leggen de focus zoveel mogelijk op een losstaande, gestroomlijnde front-end. Dit maakt onze platforms ontzettend snel.

Progressive web apps

Met behulp van Vue.js kunnen we platforms makkelijk als Progressive Web App bouwen. PWA’s voelen veel meer als vloeiende apps aan dan als websites met verschillende pagina’s. Met soepele overgangen van de ene pagina naar de andere en subtiele animaties voelt het voor de eindgebruiker enorm prettig en snappy.

Herbruikbare componenten en modules

Omdat we bijna exclusief Vue.js gebruiken voor onze front-end zijn componenten en modules - combinaties van componenten - makkelijk herbruikbaar. Een login module die eerder gemaakt is kan zo via onze toolkit makkelijk aan een nieuw platform worden toegevoegd.

Grote, actieve community

Vue kent een actieve community van ontwikkelaars die bijdragen aan het framework, bugs oplossen en elkaar verder helpen om het framework zo goed mogelijk te maken. Ook worden er regelmatig nieuwe features toegevoegd waardoor het framework steeds meer werk uit handen neemt.

Snel en zoekmachinevriendelijk

Voorheen werkte javascript alleen in de webbrowser, maar inmiddels kan dit ook door webservers uitgevoerd worden. Met behulp van Nuxt - een extra laag bovenop Vue -zetten we aan de serverkant javascript om naar HTML. Zo creëren we veel winst in termen van snelheid en zoekmachine-optimalisatie. Met static generation kunnen zelfs hele websites gegenereerd worden bij wijzigingen in het CMS zonder dat de eindgebruiker hoeft te wachten tot de server de code verwerkt heeft.

Digital Natives is de Vue.js-specialist

Ons team van front-end en full-stack developers heeft veel ervaring met het realiseren van platforms met Vue, en we onderhouden actief onze toolkit met gedeelde modules en componenten. Op die manier kunnen we snel nieuwe platforms bouwen of bestaande platforms uitbreiden.

Gerelateerde Vue.js cases

Voorbeelden van cases waarbij we Vue.js hebben gebruikt.

Gerelateerde artikelen over Vue.js

Lees meer over Vue.ja in het magazine van Digital Natives

Heb je vragen over Vue.js bij Digital Natives?

In een eerste gesprek kunnen we de uitdagingen bespreken en voorzien in een vrijblijvend advies. Zo leggen we een goede basis voor een toekomstige samenwerking.

Neem contact op met Digital Natives
digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl