Skip naar content

Hoe we bij de tijd blijven door creative-coding challenges

Ezra2

Bij Digital Natives dagen we onszelf regelmatig uit om nieuwe creatieve dingen te bedenken voor onze projecten. Niet altijd is daar tijd voor binnen een project, daarom hebben we de Creative Coding Challenge in het leven geroepen.

Bij deze challenge werken we allemaal aan hetzelfde design 'probleem'. Tussen aanhalingstekens omdat het vaak juist gaat om het leuker / creatiever maken van onze platforms. Dat is niet voor iedereen een echt probleem, maar het kan wel al het verschil maken voor de bezoekers van je platform. Wij zijn van mening dat een prettige ervaring ook een significant effect heeft op hoe de gebruiker het product ervaart.

Untitled

Laten we naar een klein stukje theorie kijken. De meeste platforms tegenwoordig voldoen aan de onderste 3/4 lagen van de bovenstaande pyramide, waar het draait om objectieve functionaliteiten. Het echte verschil kan in de bovenste 2 lagen wordt gemaakt. Hierbij draait het veel meer om de experience, hoe betekenisvol en entertaining de website wordt ervaren. De 'pleasurable' laag is waar we met de creative coding challenges op aanhaken en kan het verschil maken in hoe de klant je website ervaart. Logischerwijs heeft het daarom ook invloed op het imago van je organisatie en is het waardevol om in te zetten!

Elwin

Elwin - Type mitosis ( https://code.vdhazel.com/mitos...)

Rainbow madness

Renske - Rainbow madness (https://codepen.io/RRenske/full/XWZbwvQ)

Rainbow road

Tijdens onze challenges moedigen we aan om zo creatief mogelijk te zijn, nieuwe technieken uit te proberen, en alle regels aan onze laars te lappen. Deze ruimte krijgen we niet altijd bij projecten (maar goed ook :P) maar het kan tot hele goeie nieuwe ideeën leiden.

Niet alleen developers doen mee aan onze challenges, maar ook andere natives die het leuk vinden om te programmeren. Dit stimuleert ons niet alleen om van elkaar te leren, maar ook om verschillende perspectieven te krijgen op wat er creatief mogelijk is.

De afbeelding in de titel van dit artikel is 1 van de projecten uit onze laatste challenge (gemaakt door Ezra): het maken van een tekst animatie. Hieronder staan een aantal voorbeelden van de challenga van afgelopen maand.

Lees hier meer over

Natives Culture