Skip naar content
digital natives
digital natives

Marketplaces

Digital Natives ontwerpt en ontwikkelt schaalbare marketplace platforms die vraag en aanbod effectief bij elkaar brengen.

Marketplace platforms waar gebruikers elkaar weten te vinden

Een marketplace platform stelt gebruikers in staat zaken met elkaar te doen. Bekende voorbeelden van marketplace websites zijn Airbnb, eBay, Fiverr en Marktplaats, die geld verdienen door gebruikers in staat te stellen goederen, diensten of slaapplaatsen aan elkaar te verkopen of te verhuren.

Bij elkaar brengen van vraag en aanbod

Marketplace platforms zijn er in alle soorten en maten: van marktplaatsen voor niche diensten en -goederen tot grote B2B platforms, en van een verhuurplatform voor vakantiehuizen tot een marktplaats voor creatief talent. Hoe verschillend ze ook lijken, het succes van elke online marketplace valt of staat met het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Dit kan bijvoorbeeld met slimme zoekfuncties, maar vooral door steeds beter in te spelen op de behoeftes van gebruikers.

Onderzoek naar gebruikers van je marketplace

Een succesvol marktplaats platform opzetten begint bij het kennen van je gebruikers. Wie zijn ze? Wat zoeken ze? Wat bieden ze? En wat weerhoudt ze er eventueel van op je platform zaken te doen? Deze en andere vragen beantwoorden we in de onderzoeksfase van het project, zodat we ze goed mogelijk kunnen bedienen. We gebruiken hiervoor verschillende tools, zoals data-analyse (bijvoorbeeld Google Analytics, Google Search Console, Matomo), interviews, surveys, focusgroups, schermopnamen en customer journey workshops.


Onderzoek vertalen naar customer journeys

De bevindingen van ons onderzoek vertalen we naar een customer journey. Dit is de klantreis die een gebruiker aflegt vanaf het moment dat hij voor het eerst met je platform in aanraking komt tot het moment dat hij een loyale gebruiker is geworden. Deze customer journey is de basis voor een logische informatiestructuur. Denk bijvoorbeeld aan een intuïtieve homepage waarop gebruikers direct zien waar ze heen moeten navigeren om te vinden wat ze zoeken. Daarnaast kun je landingpages creëren die aansluiten bij veelgebruikte zoekvragen, of gebruikers per mail op de hoogte houden van de voortgang van hun aan- en verkopen. Op deze manier creëer je voor elke gebruiker een optimale gebruikerservaring.

De juiste marketplace features implementeren

Een slimme structuur is niet het enige wat je gebruikers kunt bieden om te vinden wat ze zoeken; je kunt ze ook bedienen met slimme features. Bijvoorbeeld een gepersonaliseerde homepage, waar op basis van eerder gedrag een specifiek product- of dienstenaanbod wordt getoond, of geautomatiseerde suggesties wanneer een bepaalde pagina wordt bekeken. Daarnaast kun je gebruikers met een krachtige zoekfunctie en slimme filters door je marktplaats gidsen. Wat de juiste features zijn voor jouw marketplace website, bepalen we in overleg met jou op basis van ons eerdere onderzoek.

De juiste technologie voor een digitaal platform

Voor een betrouwbaar, veilig en schaalbaar marketplace platform is een solide technisch fundament cruciaal. Zeker omdat gebruikers erop moeten kunnen vertrouwen dat hun gegevens en betalingen veilig zijn. Bij Digital Natives maken we gebruik van een headless structuur waarin we de back-end ontwikkelen in Laravel en de front-end in Vue.js en Nuxt.js. Wat ons betreft de beste combinatie om snel, solide en efficitent een digitaal platform uit te bouwen.

Sterk verdienmodel en KPI’s om je marktplaats te laten groeien

Door samen met jou de juiste KPI's te bepalen en daarop te sturen zorgen we dat je marketplace de gestelde doelen haalt. Belangrijke cijfers zijn natuurlijk het aantal transacties en de gerealiseerde omzet, maar ook het aantal websitebezoekers en zoekopdrachten kunnen waardevol zijn. Deze cijfers geven namelijk aan dat gebruikers zich aan het oriënteren zijn. Door deze data te analyseren en de bijbehorende processen te optimaliseren, realiseren we een maximaal rendement voor jouw platform!

Marketplace cases

Digital Natives: de slimme marketplace developer

Digital Natives, digital agency in Amsterdam, ontwerpt en ontwikkelt marketplace platforms die gebruikers in staat stellen succesvol met elkaar te handelen. Als gespecialiseerd marketplace bureau hebben we ervaren strategen, onderzoekers, ontwerpers en ontwikkelaars in dienst, die graag een ijzersterk platform voor je bouwen.

Interesse in de mogelijkheden van marketplaces?

In een eerste gesprek kunnen we de uitdagingen bespreken en voorzien in een vrijblijvend advies. Zo leggen we een goede basis voor een toekomstige samenwerking.

Neem contact met ons op
digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl