Skip naar content
digital natives
digital natives

In 7 stappen nieuwe technologie implementeren

Bij Digital Natives wachten we al een tijdje op de release van de nieuwste versie van Nuxt.js. In de tussentijd bereiden we ons alvast zo goed mogelijk voor, zodat we direct kunnen handelen wanneer het zover is. Benieuwd hoe je nieuwe technologie soepel kunt introduceren? Lees verder.

Wat te doen met nieuwe technologie?

Het introduceren van nieuwe technieken nemen we bij DN zeer serieus. Het heeft namelijk direct impact op het dagelijks werk van onze developers, en later ook op de platformen die wij voor onze klanten realiseren.

Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, doorlopen we ruwweg het volgende proces:

  1. Nieuwe technologie op waarde schatten
  2. Experimenteren met nieuwe technologie
  3. Afwachten tot ecosysteem volwassen genoeg is
  4. Afspraken maken omtrent kwaliteitsstandaarden en codestyles
  5. Toepassen binnen onze boilerplates en Toolkit
  6. Toepassen binnen (klant)projecten
  7. Bestaande projecten (waar nodig) migreren naar nieuwe techniek

Implementatie van Vue 3 en Nuxt 3

Op het moment van schrijven bevinden we ons in stap vier en vijf wat betreft de introductie van Nuxt 3 en Vue 3. Dat betekent dat we druk bezig zijn om te zorgen dat het development team op één lijn zit door goede afspraken te maken. Daarnaast updaten we alvast onze front-end boilerplates en Toolkit naar Vue 3.

Vanaf het moment dat we er vertrouwen in hebben dat er geen (grote) bugs meer in Nuxt 3 aanwezig zijn, rollen we ook Nuxt 3 uit in onze tech stack. Pas dan gaan we door naar de volgende stap: ingebruikname binnen projecten voor onze klanten.

Hoewel de stabiele release van Nuxt 3 in de herfst van 2022 verwacht wordt, is het minstens zo belangrijk dat het plugin ecosysteem rondom Nuxt stabiel is. We schatten in dat het nog wel een paar weken (of maanden) duurt voordat dit ecosysteem volwassen genoeg is om onze projecten op te baseren. Daarom verwachten we dat we pas tegen het einde van 2022 volledig 'over' zijn op de nieuwe versie.

Het duurt dus nog even voordat we Nuxt 3 (en daarmee Vue 3) in hun volle glorie kunnen inzetten, maar toch zeker een moment om naar uit te kijken.

Ben je benieuwd wat Digital Natives kan betekenen op het gebied van digitale platforms en websites? Laat een bericht achter.

Waar kunnen we je mee helpen?

Nieuwsgierig naar digitale platforms voor een betere wereld?

ZO MAKEN WIJ IMPACT

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl