Skip naar content
digital natives
digital natives

De 6 voordelen van Nuxt 3 op een rijtje

Bij Digital Natives zijn we super excited voor de release van de nieuwste versie van Nuxt.js. Er zijn namelijk enorm veel voordelen en verbeteringen ten opzichte van de vorige versie van Nuxt. Benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden? Lees dan verder!

Wat is Nuxt

Nuxt is al een aantal jaar een belangrijk onderdeel van de front-end stack van Digital Natives. Het is een framework dat bovenop Vue.js gebouwd is, om consistenter en efficiënter single page apps te kunnen ontwikkelen. Daarbij maakt Nuxt het makkelijk om pagina's op diverse manieren te renderen waarmee SEO issues verleden tijd zijn.

Een poos geleden is de nieuwe versie van Vue.js uitgebracht: Vue 3. Deze versie van Vue biedt allerlei voordelen ten opzichte van zijn voorganger, maar heeft een aantal grote (onderliggende) wijzigingen geïntroduceerd. Omdat Nuxt een framework is dat bóvenop Vue gebouwd is, duurt het altijd even voordat zij alle nieuwe features ten volle kunnen benutten. In de zomer van 2022 is het moment echter daar: dan wordt versie 3 van Nuxt.js gelanceerd.

Nuxt 3: voordelen

Nuxt 3 belooft een waslijst aan verbeteringen, die vooral technisch van aard zijn. Dit zijn een aantal van de interessantste verbeteringen op een rijtje:

  • Gebruik van Vue 3 (in plaats van Vue 2)
  • Verbeterde development experience
  • Kleinere bundles met betere optimalisaties
  • Performanceverbeteringen
  • Nieuwe rendering mogelijkheden (zoals incremental static generation)
  • Out of the box TypeScript
  • En nog veel meer

Vooral vanuit technisch perspectief belooft Nuxt dus een aantal interessante nieuwe features. Er zullen nieuwe deuren open gaan wat betreft hosting, maar ook zal het de doorontwikkeling op de lange termijn ten goede komen. En dat resulteert weer in lagere beheerkosten.

Eind 2022 zullen we Nuxt 3 (en daarmee Vue 3) in hun volle glorie kunnen inzetten. Een moment om naar uit te kijken: want dan kunnen we nog betere digitale platforms ontwikkelen! 🔥

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen op het gebied van digitale platforms en websites? We denken graag met je mee.

Nieuwsgierig naar digitale platforms voor een betere wereld?

Zo maken wij impact

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl