Skip naar content
digital natives
digital natives

Meet nieuwe Native Koen: Junior Backend Developer, rodelaar en aprés-ski fanaat

We hebben veel nieuwe collega's de laatste tijd bij Digital Natives. Altijd blij om ons team uit te breiden met nog meer leuke passievolle mensen! Koen is niet helemaal nieuw, want hij heeft al eerder vanuit de klant Gladwell Academy met ons samengewerkt. Nu is hij bij ons als stagiair backend development. Meet Koen!

Sasja: Wie is Koen in 5 woorden?

Koen: Energiek, enthousiast, chaotisch, gezellig, veelvraat.

Sasja: Je hebt al eerder vanuit Gladwell Academy meegewerkt aan het bouwen van een multi-site platform samen met Digital Natives. Hoe was die ervaring voor jou?

Koen: Om als junior developer in de stack mee te draaien in een development team van een ander bedrijf was natuurlijk erg spannend. Ik kreeg daar voor het eerst te maken met impostor syndrome. Gelukkig was het hele team super behulpzaam en ze namen me geweldig mee. John en Bobby hebben me wegwijs gemaakt in de tech stack van Digital Natives. Als Gladwell personeel voelden we ons enorm welkom in het Digital Natives team waardoor het als een echte samenwerking voelde. Ik heb in deze tijd veel andere mensen van Digital Natives leren kennen die ieder even verwelkomend waren!

Sasja: Wat maakte dat je graag je stage bij Digital Natives wilde uitvoeren?

Koen: Toen Gladwell Academy op zoek was naar een partij die de website kon maken, kwamen Sander en Erik van Digital Natives op kantoor. Ik was aanwezig bij alle interviews en stelde daarom ook kritische technische vragen. Hun professionalisme scheen hier in alles door. Aan het einde van de presentatie was ik helemaal overtuigd dat dit onze partij moest worden, zelfs al hadden we nog een paar interviews voor de boeg. Ik was zo enthousiast dat ik bij de lift meteen heb gevraagd of ze ook aan stageplekken deden. Tijdens de sprints op kantoor werd ik helemaal blij van de sfeer op de werkvloer. Iedereen was heel open, gezellig en maakte lol met elkaar. Dit alles zorgde ervoor dat ik zeker wist dat ik mijn eindstage bij Digital Natives wilde doen!

Sasja: Waar ga je je mee bezig houden tijdens je stage?

Koen: Tijdens mijn stage ben ik bezig met een onderzoek naar de ontwikkeling van een scaffolding tool voor de toolkit. Ik schrijf een programma dat code maakt / importeert voor de developer die het programma gebruikt. Dit zal een intern ontwikkelde tool zijn die de developers van Digital Natives ondersteunt. Daarnaast werk ik mee op het Gladwell project. Op sommige projecten werk ik af en toe mee om bepaalde taken op te pakken om ervaring op te doen. Heel divers!

Sasja: Je was mee op wintersport, wat waren de highlights voor jou?

Koen: Er zijn veel te veel highlights om op te noemen maar het rodelen en de bonte avond springen eruit. Het rodelen was 14 kilometer slappe lach met z'n allen. De bonte avond hebben Gerben en ik onze intern speech in de vorm van een liedje gehouden. De term "Digitalen Nomaadlingen" is een een begrip geworden, haha. Ik heb me werkelijk waar geen moment verveeld op de vakantie.

Honorable mentions gaan naar het feesten in de coupé van onze nieuwe vrienden op de heenweg naar Innsbruck, het vinden van mijn snowboardmaatje Sharon, het gezellig afdalen met de grannies, alle ontbijtjes en het gezellig aprés-skiën!

Sasja: Wat is een skill die mensen niet achter jou zoeken?

Koen: Mensen weten ondertussen wel dat ik muzikaal ben. Echter heb ik een speciale skill die ongeveer maar 1 op de 10.000 mensen bezit: een absoluut gehoor. Dit betekent dat ik zonder referentie kan horen welke noot gespeeld wordt op ieder instrument. Voor mij is het net als kleuren zien, maar dan met geluid!

Benieuwd waar we ons voor inzetten?

Lees het hier

digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl