Skip naar content
digital natives
digital natives

Digitaal platform op maat

Digital Natives ontwerpt en bouwt digitale platforms op maat voor jouw organisatie.

Digitale platforms die het verschil maken

Digital natives is een absolute specialist in platform development. Met onze ruime ervaring en efficiënte aanpak kunnen we in korte tijd een betrouwbaar digitaal platform ontwerpen en ontwikkelen dat precies doet wat jij wilt. Of je platform nu draait om content, leden, software, het bouwen van een community of iets heel anders, wij helpen je graag om het platform te realiseren dat jij voor ogen hebt.

Zo leveren wij platform maatwerk

Digital Natives gebruikt betrouwbare en bewezen frameworks om snel een stevig fundament te leggen voor jouw platform. Hierdoor hebben we meer tijd en aandacht om de uitstraling, functionaliteiten en features van jouw platform helemaal naar jouw wens te maken. De precieze invulling bepalen we samen met jou, maar ook door heel goed te kijken naar je gebruikers. We gaan namelijk pas aan de slag na een uitgebreid onderzoek naar hun motieven en behoeften. Ook stellen we altijd duidelijke KPI’s op, zodat we kunnen sturen op het beste resultaat voor jouw digitale platform.

Begrijpen wat jouw gebruikers willen

Platform web development begint volgens ons bij het kennen van je gebruikers. Wie zijn ze, wat hebben ze nodig, en hoe gaat jouw platform hierin voorzien? Om dit soort vragen te beantwoorden, doen we een uitgebreid onderzoek, waarin we gebruik maken van verschillende tools (Google Analytics, Google Search Console, Matomo) en onderzoeksmethodes, waaronder interviews, surveys en focusgroups.


Een slimme informatiestructuur ontwerpen

Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek ontwerpen we customer journeys. Dit zijn de klantreizen die jouw doelgroepen afleggen vanaf het moment dat ze kennis maken met je platform, tot het moment dat ze loyale gebruikers of zelfs ambassadeurs zijn geworden. De customer journeys leggen de basis voor een logische en slimme structuur van jouw website. Een heldere homepage waarop je in één oogopslag ziet waar je kunt vinden wat je zoekt is essentieel. Daarnaast moet je denken aan een heldere pagina-indeling met onderlinge verwijzingen en slimme filters en tags.

Bedenken en uitrollen van juiste features

Een logische informatiestructuur is slechts één van de manieren om je gebruikers zo goed mogelijk te bedienen. Ook slimme features spelen hierin een belangrijke rol. Neem bijvoorbeeld een krachtige zoekfunctie, automatische suggesties, en features die het lezen van content nog gemakkelijker maken, zoals infinite scroll of instant articles van Facebook. Wat de meest geschikte features voor jouw maatwerk platform zijn, stellen we vast in samenspraak met jou, en op basis van het eerdere onderzoek.

Een betrouwbare technische basis

Een betrouwbare technische basis is cruciaal om snel een schaalbaar en veilig digitaal platform op te leveren. Daarom gebruikt Digital Natives voor platform development vertrouwde frameworks als Laravel en NuxtJS. Dankzij deze bewezen raamwerken kunnen we in korte tijd een betrouwbaar platform neerzetten, en houden we meer tijd over voor speciale functionaliteiten en details. Het maakt jouw maatwerk platform bovendien klaar voor de toekomst, omdat het makkelijk kan worden uitgebreid. Ook de privacy en veiligheid zijn goed gewaarborgd, zodat de gegevens van jouw gebruikers bij jou in goede handen zijn.

De juiste KPI’s voor optimaal resultaat

In overleg met jou bepalen we de belangrijkste KPI's. Door op deze indicatoren te sturen, kunnen we een optimaal resultaat behalen. Belangrijke doelstellingen kunnen het aantal gebruikers en de behaalde omzet zijn, maar je kunt ook denken aan andere cijfers. Ook het aantal inschrijvingen voor je nieuwsbrief of andere ‘zachte’ conversies kunnen namelijk waardevolle KPI’s zijn. Door de meest relevante data te analyseren en hierop te sturen behaalt jouw digitale platform een optimaal resultaat!

Community platform cases

Digital Natives: dé online platform development specialist

Digital Natives, digital agency in Amsterdam, is een ervaren online platform development specialist. Als ervaren platform developer met vele tevreden klanten gaan we graag de uitdaging aan om voor jou een platform op maat te bouwen. Dit doen we met een deskundig team van strategen, onderzoekers, ontwerpers en ontwikkelaars.

Interesse in de mogelijkheden van digitale platforms?

In een eerste gesprek kunnen we de uitdagingen bespreken en voorzien in een vrijblijvend advies. Zo leggen we een goede basis voor een toekomstige samenwerking.

Neem contact met ons op
digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl