Skip naar content
digital natives
digital natives

Ledenplatform

Digital Natives ontwerpt en bouwt ledenplatforms die écht van waarde zijn, zodat je leden blijven terugkomen.

Ledenplatforms die het fundament vormen van je vereniging

Een ledenplatform biedt gebruikers waardevolle content en kan ze de mogelijkheid bieden op artikelen te reageren, met elkaar te communiceren en zelf content toe te voegen. Ledenplatorms hebben dus veel gemeen met community platforms en content platforms. Het verschil is dat gebruikers niet zomaar lid kunnen worden. Zo zijn er platforms waarvoor leden maandelijks abonnementskosten moeten betalen, en besloten platforms die bij een brancheorganisatie of beroepsvereniging horen. Daarnaast heb je ledenplatforms waarvoor leden ‘betalen’ met hun persoonlijke gegevens.

Hoe je ledenmodel er ook uit gaat zien, een ledenplatform valt of staat met de bereidheid van je leden om terug te komen, en te (blijven) voldoen aan jouw toegangseisen. Hiervoor zijn exclusieve en kwalitatief hoogwaardige content, gebruiksvriendelijkheid en de snelle vindbaarheid van informatie essentieel. Digital Natives heeft veel ervaring met het opzetten van ledenplatforms en helpt je graag om een digitale omgeving te creëren die engagement oplevert.

Begrijpen wat jouw leden willen

Om een succesvol platform met abonnees op te zetten, is het essentieel om te weten wie je gebruikers zijn. Wie zijn ze, wat zoeken ze, en waarom zouden ze bereid zijn te betalen voor jouw digitale platform? In de onderzoeksfase van het proces gaan we op zoek naar de antwoorden op deze en andere vragen. Hiervoor gebruiken we verschillende tools (Google Analytics, Google Search Console, Matomo) en onderzoeksmethodes als interviews, surveys en focusgroups.

Een logische customer journey ontwerpen

Op basis van ons onderzoek ontwerpen we customer journeys. Dit zijn de klantreizen van verschillende doelgroepen - van het moment dat ze voor het eerst in aanraking komen met je platform tot ze loyale gebruikers zijn geworden. De klantreizen vormen het uitgangspunt voor een slimme informatiestructuur. Een duidelijke startpagina die doorverwijst naar de relevante onderliggende pagina’s is onmisbaar, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde nieuwsfeed, krachtige zoekfunctie, of slimme filters en tags.


Slimme functies implementeren

Een heldere informatiestructuur en slimme features zoals infinite scroll zorgen dat je leden zo veel mogelijk tijd op jouw platform doorbrengen. Maar dit is niet je enige doel. Je wilt je leden ook activeren en betrekken. Hoe actiever en betrokkener jouw gebruikers zijn, hoe groter de kans immers is dat ze jouw platform trouw blijven. Ook hier zijn slimme features voor. Met de juiste features loodsen we je leden door de engagement funnel, zodat ze van passieve bezoekers veranderen in collaborators en zelfs ambassadeurs.

Activeer je leden met notificaties

Met notificaties kun je jouw leden telkens uitnodigen om jouw platform opnieuw te bezoeken. Aan de hand van de customer journey bepalen we de juiste momenten en kanalen om een (her)activatiestrategie in te richten en notificaties in te zetten. Een van de krachtigste en veelzijdigste manieren om dit te doen is e-mail. E-mail is uitermate geschikt om je leden te activeren. Maar ook andere kanalen en mogelijkheden, zoals app- en webnotificaties, behoren tot de mogelijkheden. We zorgen altijd dat de notificaties relevant zijn voor jouw doelgroep. Zo blijven ze waardevol en behouden ze hun effectiviteit.

Een solide technische basis voor jouw ledenplatform

Een solide technische basis is onmisbaar om een schaalbaar, betrouwbaar en veilig ledenplatform neer te zetten. Daarom ontwikkelt Digital Natives platforms op basis van vertrouwde frameworks als Laravel, VueJS en NuxtJS. Hierbij hebben we veel oog voor privacy en security, zodat de gegevens van jouw leden bij jou in veilige handen zijn. Daarnaast creëren we een gebruiksvriendelijk CMS, dat het beheren van jouw platform makkelijk en overzichtelijk maakt.

Sturen op KPI’s voor optimaal resultaat

Samen met jou bepalen we relevante KPI's. Door daarop te sturen zorgen we dat je ledenplatform een optimaal resultaat behaalt. Belangrijke indicatoren zijn natuurlijk het aantal leden en de gerealiseerde omzet, maar ook andere cijfers kunnen belangrijk zijn. Neem bijvoorbeeld het aantal inschrijvingen voor de nieuwsbrief of het aantal personen dat een proefperiode heeft aangevraagd. Door relevante data te analyseren en de bijbehorende processen hierop aan te passen, behalen we een maximaal rendement voor jouw platform!

ledenplatform cases

Digital Natives: de slimme ledenplatform developer

Digital Natives, digital agency in Amsterdam, ontwerpt en ontwikkelt ledenplatforms die optimale betrokkenheid genereren. Als gespecialiseerd ledenplatform agency ontwikkelen we met ons team van ervaren strategen, onderzoekers, ontwerpers en ontwikkelaars graag een platform op maat.

Interesse in de mogelijkheden van ledenplatforms?

In een eerste gesprek kunnen we de uitdagingen bespreken en voorzien in een vrijblijvend advies. Zo leggen we een goede basis voor een toekomstige samenwerking.

Neem contact met ons op
digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl