Skip naar content
digital natives
digital natives

Multisite platform

Digital Natives ontwerpt en ontwikkelt schaalbare multi site platforms die het beheer van meerdere websites makkelijker en efficiënter maken.

Multisite platforms voor een efficiënte en schaalbare digitale organisatie

Als je als organisatie meerdere websites beheert, is een multisite platform dé oplossing om tijd en geld te besparen. Een multisite platform stelt je namelijk in staat meerdere sites te publiceren vanuit één basissysteem. De sites hebben elk hun eigen domein, uitstraling, functionaliteiten en content, maar hebben dezelfde basis. Dit betekent onder meer dat je ze kunt beheren vanuit één content management systeem (CMS) en ze onderling gegevens kunnen uitwisselen.

Beheren van meerdere websites

Een multisite platform (of multi platform website) maakt het beheren van meerdere sites zo een stuk efficiënter en goedkoper. In plaats van veranderingen per website in een bijbehorend CMS door te voeren, kun je functionaliteiten en content elementen in één keer implementeren op meerdere of al je websites. Een multisite platform maakt je organisatie bovendien schaalbaar. Doordat de basis al staat, kun je eenvoudig nieuwe websites toevoegen aan je portfolio!

Verschillende Multi-site platformen

Multi site platforms zijn er in verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan zorg- en onderwijsorganisaties met meerdere vestigingen, of aan grote e-commerce partijen met meerdere labels. Maar hoe verschillend de doelen van de websites ook mogen zijn, een goed multisite platform maakt het makkelijk om veranderingen centraal door te voeren, maar laat tegelijkertijd genoeg ruimte om elke site uniek te maken.

Internationale multi site opzet

Een multi-site platform is ideaal voor bedrijven en organisaties die in meerdere landen actief zijn. Door de multi-site opzet kun je er voor zorgen dat elke land of regio zijn eigen website krijgt die dezelfde vormgeving en programmatuur heeft van het hoofddomein. Op deze manier kun je makkelijk zorg dragen voor verschillende talen, valuta, culturele verschillen binnen elke afzonderlijke site.


Verdienmodel: E-commerce of Lead-generation

De meeste multi-sites hebben als verdienmodel lead-generation of E-commerce. Bij lead-generation draait het om het indienen van offerte aanvragen. Veelal maak je gebruik van een inbound marketing strategie die meestal centraal vanhuit het hoofddomein wordt gevoerd. Bij e-commerce heb je een centrale afrekenmodule die aan verschillende multi-site oplossingen per land of regio gekoppeld kan worden.

CMS op basis van Craft

Voor een schaalbaar, veilig en betrouwbaar multisite platform is een solide technisch fundament onmisbaar. Wij maken daarvoor gebruik van een headless oplossing met Craft CMS. Craft CMS kun je direct inrichten als multisite omgeving inclusief meertaligheid als ondersteunende optie. Als front-end structur gebruiken we Vue.js en Nuxt.js gekoppeld aan Netlify als Content Delivery Network (CDN). Dit doen we zodat alle multisites in verschillende landen zo snel mogelijk worden weergegeven.

Heldere KPI’s voor je multi site platform

Samen met jou bepalen we de juiste KPI's voor jouw multi platform website. Door op belangrijke indicatoren te sturen, zorgen we dat jouw organisatie de gestelde doelen haalt. Omdat multi platform websites door verschillende organisaties kunnen worden gebruikt, kunnen ook de KPI’s heel verschillend zijn. Maar wat je KPI’s ook zijn, door de relevante data te analyseren en daarop te handelen, realiseren we een maximaal rendement voor jouw platform!

Wij zijn Digital Natives: de slimme multi site developer

Digital Natives, digital agency in Amsterdam, ontwerpt en ontwikkelt multi site platforms die efficiënt, schaalbaar en kostenbesparend zijn. Ons team digitale specialisten zorgen voor een heldere digitale strategie waar een digitaal design uit voorkomt. Vervolgens verzorgen we het prototyping tot en met de ontwikkeling van jouw multisite platform.

Interesse in de mogelijkheden van multi-site platforms?

In een eerste gesprek kunnen we de uitdagingen bespreken en voorzien in een vrijblijvend advies. Zo leggen we een goede basis voor een toekomstige samenwerking.

Neem contact met ons op
digitaal vraagstuk?
bel +31 (020) 333 0880 of mail
naar hello@digitalnatives.nl